+1 oy
322 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

İnanmam fala ama merak ettim anlayanlar yorum yapar mısınız merak ettim acaba neler çıkmış 

image

image

10 Cevaplar

+3 oy
(2,057 puan) tarafından

"Eğlence maksadıyla fala baktırmak ya da bakmak da uygun değildir. Fal yasak bir davranış olup haram kılınmıştır. Haram olan bir hükmün şakası helal olamaz. Bu bakımdan eğlence için dahi olsa, falcıların dediklerine ve fala inanmak caiz olmaz."  Allah rizasi icin paylaştım bunu, secim sizin :)

(212 puan) tarafından
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:

“Kim bir falcıya gider ve ona bir şey sorarsa kırk gece (gün) namazı kabul olmaz.” Müslim 4/1751

inanmamak, dalgasına bakmak ile işin ciddiyetini yok etmiş olmuyorsunuz. delil ile yazarsanız verecek bir cevapları olmaz. kendilerini ümmeti olarak gördükleri peygamberlerinin hadisi. buyrun.
-Reklam-
+1 oy
(3,921 puan) tarafından
İnanmıyorsan neden soruyorsun ki? Çok günah olduğunu biliyorsundur. Allaha şirk koşmak gibi bir şey fal baktırmak. Hem kendini hemde insanları günaha sokacaksın değmeyen saçma bir şey için gerek var mı 
+1 oy
(568 puan) tarafından
Üc vakte kadar cehenem görünüyor bu işi birakmazsan  
+1 oy
(766 puan) tarafından
Allah hidayet versin.
+1 oy
(1,446 puan) tarafından
Haram haram haram fal baktırmak 
+1 oy
(1,377 puan) tarafından
Aayy her fal postunun altina gunah gunahcilar damliyo kardeşim paylasan da biliyor neyin ne olduğunu ne diye yorum yapıyonuz sanki ilk uyaran sizmisiniz. Hic yorumlamayin es gecin ya
(3,921 puan) tarafından
Müslüman olarak din kardeşimiz uyarmak boynumuzun borcudur. Karşı taraf rahatsız olur yada olmaz, ciddiye alır yada almaz o ona kalmış bir şey. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz bu sizi niye rahatsız ediyor? Sende yorumlara bakıp geçersin yazmazsın:)
(1,377 puan) tarafından
E kadinin falina yorum yapan yok herkes gunah haram yasak bilmem ne yani ayni sey benim başıma da geldigi icin yaziyorum. Rahatsiz olduğum için.
(3,921 puan) tarafından
Günah ve haram olduğu için kimse fala yorum yapmıyor zaten:) aşağıda biri yorumlamış ama hatasını anlayıp bir daha yapmayacak mesela vesile olduk ☺️
(1,377 puan) tarafından
Kesin yapmaz :D
(3,921 puan) tarafından
Yapmayacağını söyledi en azından:) Buda güzel bir şey
0 oy
(6,138 puan) tarafından

İçin kabarmış :D

tarafından
Pöhhh daha açıklayıcı olman lazım
(5,672 puan) tarafından
sana kabaran biseyler var:)  darilmaca gücenece yok ben acik acik söylerim sana kabarmişlar:)) pufa

https://youtu.be/dFgvOLe279I?si=GLAU8NiS1COIrM07
0 oy
(20,207 puan) tarafından
Bu kadar saçma bişeyi merak etmenizde bana garip geliyo 2 telveden ne öğrenilebilir ya komik gerçekten bu fal olayı :D
tarafından
Deme kele merak ettim sadece
(20,207 puan) tarafından
Etme bacı etme
tarafından
Kız merak ettim amann
0 oy
(2,569 puan) tarafından
Inanmasan merak etmezsin bence :))

Şimdi birisi bisey dese illaki inanacaksin kafan takilacak
0 oy
(1,380 puan) tarafından
Hasta yatan biri var iki kişi başında bekliyor Bundan 1 ay 1,5 ay önce sıkıntılı bir şey atlatmışsınız ailece deli dolu birisin Ama çok duygusal birisin zamanda yaptığın bir şeyden dolayı pişmanlık duyuyorsun aile tarafında genç bir cenaze olmuş ya da olacak
(3,921 puan) tarafından
Elbette öyle. Hiç birimiz dört dörtlük değiliz ama hepimiz Müslümanız en azından çoğumuz. Birbirimizi uyarmak bir yanlıştan döndürmek boynumuzun borcu
(1,380 puan) tarafından
Saolun kızlar tsk ederim ..Allah razı olsun buda bir vesiledir..
(3,921 puan) tarafından
Sende sağol cümlemizden ☺️
(568 puan) tarafından
Sende sağol cnm..postlarini yeni gördüm rabbim insallh kucağını en kısa zamanda doldursun hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlat versin rabbim..insallh bu tövbe lnnsenin için büyük hayırlara vesile olsun( amin )
(1,380 puan) tarafından
Amin inşallah canım benim

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 358 göst.
12 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

403,618 soru

12,092,519 cevap

36,386 kullanıcı

...