0 oy
344 göst.
Aile kategorisinde (2,407 puan) tarafından
Kızım yeni 3 yaşına girdi. Bu günde anaokulana başladı. Evde tek çocuk, arkadaşı vs. Yok diye yarım gün götüreyim dedim. Burda özel bir anaokulu ile anlaştık. Kızım cümle kuruyor, ama akıcı bir konuşması yok. Örneğin bu gün okulda ne yaptınız dediğim de parka gittik, oyun oynadık diye anlatıyor. 

Öğretmene sorduğum da algı eksikliği var, yaşıtlarından geride dedi. 3 yaş çocuğu olanlar nasıl acaba çocuklarınız? Ben çok üzüldüm öyle söyleyince. Buraya yazmak istedim. Fikir danışmak için.

15 Cevaplar

+1 oy
(1,771 puan) tarafından
Geçen birisi yazmıştı burda çocukları yorumlamak için en azından 10 gün bekleniyor diye. İlk günden ne bekliyordu ki her çocuk anında açılamaz. Bir de yalnız büyümüşse gayet normal bence
(2,407 puan) tarafından
Evet tek benle büyüdü, kardeş yok kimse yok babasını 1 saat görüyorsa görüyor. Ondan okula yazdırdım, yarın bir detaylı soracağım
-Reklam-
0 oy
(1,332 puan) tarafından
Yani 3 yaşındaki bir bebeden beklenti nedir önce onu sorsaydınız..

Daha minnacık ya hu bu çocuklar.  
(2,407 puan) tarafından
Yarın bir detaylı soracağım, benimde çok aklıma takıldı. Canım çok sıkıldı
(1,332 puan) tarafından
Birşey olmaz canım üzülme
0 oy
(4,505 puan) tarafından
Sordugun icin soyluyorum kiyaslama yapmiyorum yanlis anlama 

Benim kizim 3 yasinda baya iyi konusuyor hatta 5 yasindaki abisine ayakkabi demeyi ogretti yani o derece :) .ama iki abisi var bence konusmaya mecbur kaldi o yuzden gayet anlasilir konusuyor masal anlatiyor ruya anlatiyor vs
(2,407 puan) tarafından
Benim kızım tek çocuk, sadece beni görüyor akşama kadar evde babası gelince 1 saat görüp yatıyor. Etrafta çocuk yok, kalabalık yok. Farkındayım akıcı konuşmuyor ama benlede olmuyor diye okula yazdırdım. Yorum beni şaşırttı:)
(4,505 puan) tarafından
Ilk oglum 3 yasinda yeni yeni konusyordu kalabaligin etkisi oluyor bence
0 oy
(121,981 puan) tarafından
2 eylulde acildi bizim okul kuzey biraz gec basladi ilk toplantimizin randevusunu bugun ohretmen verdi 23 eylule ilk gunden kahinmiymis oyle bi teshis koymus sizinki
(2,407 puan) tarafından
Biraz şehir dışında 20 gün tatilde idik, geldiğimiz gibi yazdırdık. Hatta okula girdik hemen öğretmeni ile tanıştırdım yanına gitti, oynamaya başladı. Hatta kendisi dedi daha önce okula gitti mi hemen uyum sağladı diye. Sonra böyle dedi çıkışta
(121,981 puan) tarafından
bende turkiyedeydim o yuzden gec basladi ama analiz icin 1 gun cok cok kisa bi sure 1 gunde analiz edip teshis koyamaz dr bile muayeme edip tahlil yapiyo sonucu bekliyo ne bekliyo 3 yasinsaki cocukdan
0 oy
(1,333 puan) tarafından
Benim kızım sohbet ediyor derdini anlatıyor kendisi 3 yaşında ama ortama girince dili tutuluyor ismini bile söylemiyor konuşmuyor herkes söylüyor çok geri duruyor konuşamıyor diyorlar oysaki çenesi düşük bilmediği şey yok 
(2,407 puan) tarafından
Benim kızım o kadar akıcı konuşmuyor onun farkındayım ama algısında bir problem olduğunu düşünmüyorum. Benim gibi konuşmuyor tabi ki, ama trafik ışıklarının kurallarına kadar söylüyor. Ortalama 50 kelime diyor 3lu kelimeleri söylemesi gerekiyor diyor Benim kızım 5li cümle kurduğu oluyor. Bilemedim ya yarın detaylı soracağım tekrar
(1,333 puan) tarafından
Çekingenlik olabilir mi çocuklar herkese aynı şekil davranmaz çünkü
0 oy
(5,167 puan) tarafından
Cocugunuz ice mi donuk acaba. Ya da hemen sosyallesip kaynasamiyo mu siz annesisiniz bilirsiniz. Yani yabanci bi ortamda nasildir ? 

İlk gunden tespit koymak dogru degil bence. 

Benim kizim 34 aylik. Uzun cumleler kurar akici konusur. Mesela bugun okuldan gelince; okuldayken seni cok ozledim ama eve gelince cok mutlu oldum dedi. 

Benim cocugum cok sosyaldir insanlarla cok cabuk kaynasip iletisime gecer. Bunu niye diyorum kreste gelisimine iyi diyolar. Ama bence gelisimi normal. Bazi cocuklar mesafeli ,cekingen olabiliyolar hemen kaynasamiyolar. Bu da yanlis tespitlere sebep olabilir.
(2,407 puan) tarafından
Konuşma olarak akıcı değil evet. Ama mesela ben çok üzüldüm dedim bu gün. Gel öpeyim anne üzülme diyor. Böyle cümleler kurabiliyor, belki sadece beni ve babasını gördüğü için girdiği ortamda yabancılık çekti bilemiyorum onu. Ama örneğin onun sınıfında 2 öğrenci annemi istiyorum diye ağlarken benim kızım ilk kez gördüğü öğretmeninin yanına gidip hemen oynamaya başladı. Etkinlik yapmışlar, top atıyorlar hemen yapıyor. Yarın detaylı soracağım, birden öyle söyleyince neye uğradığımı şaşırdım detaylı sormak aklıma ancak eve gelince geldi. Bende burdan fikir almak istedim.
(71 puan) tarafından
Bence anlattiklariniz 3 yasindaki bir cocuk icin gayet normal. Ogretmenin tutumu bu sekilde devam ederse baska sinifa aldirin
0 oy
(1,169 puan) tarafından
3 yaşında oğlum tek tük kelimeler söylüyor boş konuşmuş cnm normal ya bence 
(2,407 puan) tarafından
Öyle söyleyince acaba çok mi geride dedim valla ilk günden çok kötü oldum
(1,169 puan) tarafından
Her çocuk bir değil
0 oy
(9,804 puan) tarafından
İlk günden ne gördü de ne anladi acaba ? Çocuk tanımadığı ilk girdiği ortamda cekinilebilir utanabilir ne bileyim ilk günden teşhis koymak çok uzmanca(!)
(2,407 puan) tarafından
Bende ne diyeceğimi bilemedim. Çok üzüldüm..
(9,804 puan) tarafından
Üzülecek birşey yok ki canım. Çocuk bu zamanla öğrenecek alışacak başaracak birşeyleri yeri gelecek basarisizda olacaklar bizler anne baba olarak onlara her konuda destek olacağız. Birdaha görüşmede tekrar sor nasıl diye yine aynı şeyi söylerse bunun için ne yapılabileceğini sor.
Bana kalsa bu ilk günden anlaşılacak bişey değil
0 oy
(16,556 puan) tarafından
Benimki 3 yaşında doğru düzgün konuşamıyordu bile canm nedir bu ufacık bebelerden büyük beklentiler
(2,407 puan) tarafından
Yarın detaylı soracağım, öyle söyleyince bende ne diyeceğimi bilemedim.
0 oy
(4,369 puan) tarafından
İlk günden böyle birşey söylemiş olması garip. Çocuk daha ona alışacak, ortama alışacak. Pedagog bile 2-3 sefer çağırıp karar veriyor böyle şeylere ki onlar asıl uzman olanlar. Bence kafana takma, zamanla olur. He zaman geçtikçe de alışmaz ve oraya uyum sağlamazsa o zaman çaresine bakarsın.
(2,407 puan) tarafından
Eşimde öyle söyledi 1 ay gitsin bakalım olmazsa başka okula aldırırım dedi.
0 oy
tarafından
Daha bismillah ortama bi alışsydı ondan sonra fikrini söyleseydi
(2,407 puan) tarafından
Yarın bende o yüzden detaylı soracağım ne anlamda filan sordu ne yapmam lazım diye
0 oy
(1,940 puan) tarafından
Yarom gunde cocugu nasil cozmus, daha uyum saglayacak o cocuk, rahat hissedecek alisacak ona gore yorum yapsin. Benim cocugumda 3 yasinda konusamiyordu, sonra kreste cozuldu
(2,407 puan) tarafından
İşte bende onu çözemedim. Daha çok üstüne düşmesi lazım iken böyle söyledi. Yarın detaylı konuşacağım
0 oy
(8,245 puan) tarafından
Benim oğlumda 3 yaşına 1 ay önce girdi hala akıxı konuşması yok maalesef. Ama kendini ifade edecek kadar var. Öğretmen saçmalamış kıyaslama kesinlikle yapmayın kendinizi daha çok yıpratırsınız. 
(2,407 puan) tarafından
Benim kızımda kendini ifade ediyor ama işte bilmiyorum ne bekliyor öğretmen
0 oy
(628 puan) tarafından
Canım 4 yaşına girmiş yeni konuşmaya başlayan çocukları.biliyorum sırf gelişsinler diye anaokuluna yazdirdilar benim çocuğumda o şekilde sorsam ne yaptın diye der buraya buraya gittik öğretmeni ne demesini bekliyor eğitimi çocuğun vermesini kendi gibi konuşmasını filan mı daha ilk günü ne kdr tanımış olabilir 
(2,407 puan) tarafından
Bilmiyorum artık onu yarın detaylı konuşacağım. Bu gün öyle deyince bana kal geldi hiç bir şey diyemedim
0 oy
(13,461 puan) tarafından
Benim kız da 27 aylık konuşma tembelliği var bildiği halde kelimeleri söylemiyor doktora da pedagog da götürdüm sosyalleşmesi iyi gelecek dedi yarım gün için kreş baktık bugün gittik görüşmeye kreşi beğenmedik eşyalar eski ve yer dardı bakalım yarın başka bir kreşe gideceğiz görüşme için

Sosyalleşince akranlarından daha fazla öğreniyorlar canım anaokuluna başlaması güzel olmuş
(2,407 puan) tarafından
Bende o yüzden başlattım, inşallah sizde gönlünüze göre bir yer bulursunuz
(13,461 puan) tarafından
Teşekkür ederim ☺️ sağlık la büyütün ❤️❤️

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 146 göst.
28 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Bizimkz12 (2,936 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 403 göst.
12 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy