0 oy
398 göst.
Diğer kategorisinde (151 puan) tarafından
Kız ben mi yanlış düşünüyorum Allah aşkına

Şimdi bilen beni aydınlatsın ilk kez okul maceramız var, oğlum anaokuluna gidiyor üçüncü haftaya girdik kapıda güvenlik yok araba kapısı sonuna kadar açık hadi biz öğretmene teslim edip öğretmenden alıyoruz da diğer çocuklar ne olacak 

Geçen hafta bir yavruma araba çarpmış okulun önünde o hengame de

Temizlik desen okul berbat öğretmenle de görüştüm onların da yapacağı bişey yokmuş, biz yaptık diyelim nereye kadar ve koca okulu nasıl temizleyelim sürekli, müdür yardımcısı bizim kayıt erteleme işimizi bile zor bela ilçe eğitime gittik te çözdü 

Zaten bir kadın vardı okula ilk gittiğimizde kendisi normalde güvenlikmis ama kadını çıkarmışlar 

Yönetimin tüm bunlari okul açılmadan ayarlaması lazım değil mi? 

Öğretmene de çocuklara da ayrı yazık cidden 

12 Cevaplar

0 oy
(6,495 puan) tarafından
Yönetim hangi birine yetişsin Allah aşkına birazda o açıdan bakmayı dener misiniz keşke herşey o müdürlerin yada öğretmenlerin elinde olsa devlet şu tasarruf saçmalığı yüzünden tüm kurumlardan desteğini nerdeyse çekmiş durumda daha bugün kızımın toplantısına gittim 3 sınıf için zar zor bir temizlikçi tutmuşlar okul aile birliğinden maaş ödemesi yapılacak aidat için bin kere arıyorlar velileri burda bile vardı ilk ay kaydı yapılsın diye verdim birdaha vermem diyenler işkurdan veriyordu artık onuda vermiyormuş öğretmene silikon neden aldırdın diye hesap soran veli gördüm ya kuruyemiş pahalı listeye koyma diyen çıkarken dedim hocam Allah kolaylık versin kadın zaten 9 maddelik liste istedi sadece onların elindede değil birçok durum 

Not : Öğretmen yada eğitimci değilim 
(151 puan) tarafından
Aslında bende zaten yönetim derken üst taraftan bahsettim ama insan buraya bişey yazmaya çekiniyor hopp linclemeye hazırlar
Öğretmen yada müdür de bitmiyor ki onu da biliyorum
Şimdi kalkıp surda kara para aklayani hapisten çıkarıp bütün vergi açığını bize kestiklerini yazsam nasıl ederler bana
Ya öğretmen arkadasm branşı olmadığı halde okulda öğretmen açığı olduğu için üç derse daha giriyormuş üstelik hamile
Şimdi Allah aşkına atanmayı bekleyen binlerce insan varken kız diyor ki ben sosyalciyim ne kadar bilgimle İngilizce anlatabilirim o çocuklara
Şimdi o çocukların da vebaline girilmiyor mu
Öyle boktan bir sistem ki ama birileri çıkıp desin ki eğitimde sessiz bir devrim yaşadık
Afedersiniz de ben buna götümle gülerim
(6,495 puan) tarafından
Linç etmiyorum herşeyi linç olarak algılamayın ama vallahi acıdım kadına bugün ya kadının biri kalkmış 4 gündür çikolata ekmek koyuyorum 4 çocuğum var yetişemiyorum diyor öğretmen meyveli süt falan koydum dedi sonrada diyor oğlumu uyarmışsın ulan mall sen bakmaya acizsin tek bildiğin doğurmak o öğretmen ne yapsın çileden çıkarıyorlar işte insanı

Aynen öyle ben ilahiyatçıyım arkadaşımda öyle normalde 20 kişilik sınıfı bu sene 40 kişilik sınıf vermişler hem hocaya yazık hem talebeye hangisine yetişsin verimli olsun bu kadın yada gelen o kalabalıkta ne anlasın sadece eğitimde yaşamadık o devrimi ne sağlık kaldı ne eğitim benim eşim yarı devlet yarı özel bir kurumda olduğum yer Antakya yerle bir olmuş vaziyette 1000 işçi olsa yetemez ama gelen bildiri destek azalacak küçülmeye git onca insanı işinden edene kadar önce lükslerinden vazgeçseler diyecek çok şey varda neyse

Seni linç etmedim yani yanlış anlama sinirim çok başka
(151 puan) tarafından
Yok hayır ben senin yazdığını linç demedim :)
Ama konuyu açsam neler yazılır bilirsin
Ve evet eltim oğlanı birinci sınıfa yazdırdı bir sınıfta 50 öğrenci var bu ne demek ya dediğin gibi bu öğretmen hangi biriyle baş etsin ne anlatsin
Kuzenim dört senedir atanmayı bekliyor bir arkadaşım mülakattan kaldı şaka gibi
Öyle saçma bir sistem işte vallahi
(14,168 puan) tarafından
Valla esra iş müdürde bitiyor işkur personel haftanın 3 günü veriyor ben anaokulunda çalışıyorum biliyorsun müdür yana yakıla personel aradı buldu haftanın günlerine bölüp çalıştıracak ayrıca ilk ay Full çalışıyorlar maaşlarını tam alacak yani şu 1 ay için temizlik personel vs sorunu olmaması gerekiyor yapacak bir şey yok müdür uğraşacak işi bu. Öğretmen de tavrını net bir şekilde belli edecek ona yüklemelerine izin vermeyecek. Post sahibi haklı yetişecekler yapacak bir şey yok personel bulacaklar bulamadıkları yerde günlük çalışan birini bulacak okul temizlenmezse ne kadar çok mikrop çoğalır. Biz 3 personel yetişemiyoruz bazen temizliğe. Ayrıca araba kapısı kapalı olmalı okul bahçesine araba giremez. Güvenlik konusu bizim okulda da yok çünkü gerekte yok biz içeriden acmazsak kimse okula giremez bunların hepsi okul müdürü sayesinde olan şeyler. Sıkıntı gördüğünüz herşeyi veli toplantısında dile getirin bir çocuğa okul bahçesinde araba çarpması ne demek bu çok ciddi bir şey.
-Reklam-
0 oy
(11,276 puan) tarafından
ilçe milli eğitime şikayet edin
(151 puan) tarafından
Ya geçen gittik 1. Sınıf kaydimizi ertelemediler diye onu söyledik hemen çözüldü de bu durumu da bilmiyorum biraz daha bekleyecegim
(11,276 puan) tarafından
güvenlik önemli bir detay ama
(151 puan) tarafından
Tabi ki önemli haklısınız ama müdür beyle baya papaz olduk biz gidip yanına bişey demem
Beklerim eğer hala olmazsa dediğiniz gibi şikayet ederim muhtemelen ama onların elinde olan bir durum mu ondan da emin değilim inanın
Okullara ayrılan ödenekler çok azmis bunla neler yapılır ki
(11,276 puan) tarafından
ödenek az bu konuda vie şey diyemem zaten bu yüzden kayıtta para alıyorlar. daha yeni para almışken böyle sorunlar olmamalı
(151 puan) tarafından
Ayn öyle
0 oy
(153 puan) tarafından
Biraz bireysel önlemler almak gerekiyor. Çocuğunuzla bı yer belirleyin mutlaka ordan alın çıkış saatinden önce orda olun. Aranızda sadece ikinizin bildiği bı şifre belirleyin. Seni annene babana goturucem vs diyenlerle gitmemesi için. Güvenlik açısından bu önlemleri onerebilriim. Temizlik için de müdürün katılacağı bı veli toplantısı talep edin okul aile birliği yoksa kurun ve bı ödenek çıkarsınlar aylık karşılayın
(151 puan) tarafından
Bizim açımızdan dediğim gibi sıkıntı yok anasınıfın çıkışları kilitli öğretmen açıp çocukları alıp sonra bırakıyolar asla başkası giremiyor zaten velisi olmayanı bırakmıyorlar ama diğer çocuklara üzülüyorum
Temizlik içinde hepimiz bir miktar para ödedik kayıt altında onunla çözülür mü bilmiyorum ama buna da devletin el atması lazım açıkçası
Burdan öğrendiğim kadarıyla okullara ayrılan miktar çok azmış
(153 puan) tarafından
Evet şuan devlet kurumlarında tasarrufa gidildi maalesef ödenek gelmiyor siz yine de il ilçe millî eğitime yazılı ya da sözlü bildirin
(151 puan) tarafından
Olmadı öyle yaparım canım
0 oy
(12,670 puan) tarafından
Yönetime ödenek gökten gelmediği meb yolladığı için ayarlayamıyor şikayetleriniz mebe olsun ama dur bir dakika kendilerini kendilerine şikayet edemezsiniz. İşkur desteği çekildi bu yıl okullardan. Ve tasarruf tedbiri en çok milli eğitimde uygulanıyor. 2 yıla yakındır atama dahi yok okullarda ücretli öğretmen dolu. Yani ardını bilmeden yorum yapmamak gerek. Bizim okullar da berbat durumda lise grubunu her gün uyarıp okuldan çıkarıyoruz. Camı kapatın çöpü atın vs vs.
(151 puan) tarafından
Sizin eğitimci olduğunuzu biliyorum yorumlarda yazdım zaten belki okumussunuzdur hepimiz aslında aynı fikirdeyiz
Ve yönetim derken en üst kademeden bahsettim :)
Arkadaşım branşı olmadığı halde üç derse giriyor kuzenim atanmayı bekliyor senelerdir
Valla bilemiyorum nasıl bir sisteme döndü bu çokta üzülüyorum hem çocuklar adına hem bu durumda mağdur olan herkes adına
(12,670 puan) tarafından
En üst kademenin de umrunda değil emin olun bu durum. Köy okullarına veliler gidip temizlik yapmış. Maarif modeli sistemi ile ilgilenir  durumda baştakiler. Ekonomi giderse eğitim de gider demiştik oraya evrildi mevzu
(151 puan) tarafından
Öyle öyle malesef keşke elimizden birşey gelse
0 oy
(7,639 puan) tarafından
 Okul ne ki  adamlar yollamsyalım eğitim seviyesi düşsün  vurun abalıya  yapalım davası güdüyor
(151 puan) tarafından
Ayn öyle
Sokak röportajinda bir abla vardı sosyal çürüme yaşıyoruz demişti biz çürümeyi de geçtik artık
Değeri olan hiç birşey kalmadı herşeyin içine ettiler hep birlikte
0 oy
(4,452 puan) tarafından
Milli Eğitim Bakanı çıkıp yüzsüzce, eğitimde sessiz devrim yaptık derken bunu kastediyordu. Eğitimi bitirdiler, ne önemi kaldı ne değeri ne de eğitimin içeriği.
(151 puan) tarafından
Ay evet geçen onu okudum ellerim titredi sinirden cidden
Berbat bı yola sürükleniyoruz inanın
Öğrenciler okulda öğretmenler evde
Bizde bir umut bekleyelim ki ülke gelişsin
0 oy
(1,001 puan) tarafından
Bunun yönetimle değil bakanlıkla hatta hükümetle ilgisi var iş kur personeli veriyor ama yeterli değil ben geçen hafta kadın tutup sınıfını temizleyin..güvenlik artık her okulda olmalı özellikle merkezi bir yer ise ama ne yazık ki o da yok:(( herşey okula ve öğretmenlere yıkılmış durumda
(151 puan) tarafından
Evet evet işte yönetim derken hükümetten bahsediyorum bende
Kenar semt te oturuyoruz okulun etrafı ev dolu ama şu zamanda aslaaa ve asla insanlara güven kalmadı Allah korktugumuza ugratmasin
(1,001 puan) tarafından
Tasarruf tedbirleri kapsamında en çok bızden kıstilar...okulda temizlik için de personel yok mudir yardımcısı bile yok:)))
(151 puan) tarafından
Yazık inan berbat bir sisteme döndürduler öğrenci ne yapsın öğretmen ne yapsın
0 oy
tarafından
İşkurdan alım yaparlar bence güvenlik ve temizlikçi 
(151 puan) tarafından
Inşallah canım bakalım ne zaman yaparlar
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Yaa temizlik yapan ablalara günde 3 saat aylık 8 bin gibi bi durum getirmişler duyduğum kadarıyla yani kim kabul eder ki öyle bi durumu. Okula gelen gelir belli tabu ben tam bilemiyorum ne gelir ne gider. Devlet neden maaşlı sigortalı birilerini koymuyor ona akıl erdiremiyorum devlet  okulu değil mi sonuç da temizlik olmaza mikrop olur hastalık olur. Güvenlik de öyle onların maaşı ni da okul veriyor sanırım o konuda bilgim yok. Devletin el atması lazım 
0 oy
(3,640 puan) tarafından
Bizim okulda aynı güvenlik yok dertliyiz 
0 oy
(50,874 puan) tarafından
sagolsun devletin derdi bile degil bu durum temizlik icin sekis bin oduyormus kim gelirde temizler asgari ücret bile degil velilerden bekliyorlar
0 oy
(251 puan) tarafından
PLütfen cimer e yazın eğitimden tasarruf olmaz !!

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 59 göst.
19 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Ftm1907 (521 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 421 göst.
27 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Sevmm (2,061 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 150 göst.
17 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Memuranne& (1,793 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 284 göst.