0 oy
174 göst.
Diğer kategorisinde (23 puan) tarafından
27 aylık oğlum çok ama çok fazla çekingen. Kalabalık bir ailede büyümüyor acaba ondan mı diyorum gün boyu hep benimle beraber. Benimde sosyal çevrem hiç yok denecek kadar az. Ama sürekli onu sosyellestirmeye çalışıyorum her gün akşamustu parktayiz, evin aşağısında kafe var oraya gider otururuz, hafta da 3 gün oyun gruplarına gideriz. Ama ne yazık ki bir yabancı onu uzaktan sevse dahi aglamaya basliyo hele ki bir konusmaya kalksa kıyamet kopuyo.Göz teması var komut alır 2 li cümle pek kuramaz ama derdini bir şekilde anlatır.Tv izler maalesef yemek yerken alışkanlık oldu. Parkta da yaşıtlarıyla oynamaz oyun kurmaz sadece onları izler. Teşvik edince sürekli " anne gel " diyo. Tek başına oynamoyor ben yanında  gidince diğer çocuklarla oynuyor. Oyun grubunda dahi diğer çocukların anneleri dışardan izliyor ben oğlumun dibindeyim. Yerde bir etkinlik yapılacak mesela benim sandalye de oturmama dahi izin vermiyo gel diyerek yanına oturtuyo birlikte yapıyoruz. Resim yaparken oyun hamuru oynarken vs. her çocuk tek basina yaparken ben hep oglumun yanibasindayim. 1 metre ötede durmama bile tahammül edemiyo hemen yanıma geliyo. Oradaki öğretmen de bir psikiyatri ye goturmemi tavsiye etti. Travmatik olabilir dedi insanlardan korkuyor çünkü yaklasmiyor.Korkuyorum açıkçası  bu zamana kadar mizacı böyledir belki dedim biraz daha buyuyunca acilir diye düşündüm ama daha da kötü olacak diye endiseliyim. Randevu aldım doktordan 3 gün sonra gidicez. Sizler de böyle bir durumla karşılaştınız mi ve nasıl ilerlediniz ? 

3 Cevaplar

0 oy
(11,812 puan) tarafından
Doktora götürmende fayda var fakat otizim ve türleri olduğunu sanmıyorum. Çocuğun yapısı çekingen. Aynı senin yaşadıklarını yaşıyorum 1.5 yaşında kızım insanlardan korkar çekinir. Hergün görüşmediğim insan toplamadığım çocuk kalmadı. İnsan görünce çıktığı yere geri girmek istiyor resmen. Ama ben kazandım. Alıştı eskidi gibi kaçmıyor korkmuyor insanlara byby yaparken ben hayret ediyorum 
(23 puan) tarafından
Umarım ben de kazanırım. Doktorlar genel de kreş öneriyorlar ama zaten oyun grupları kreş gibi. Tek başına birakamam daha çok travmaya sebep olur diye korkarım. Bakalım sürec ne gösterecek..
(11,812 puan) tarafından
İnşallah sizde kazanırsınız canım. Ben sürekli hergün görüştüm hiç ara vermedik. Ama dikkat ettim ki bi gün görüşmesem eski haline dönüyor utanıyor
-Reklam-
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Aslında travma olabilir ve ozguven eksikliğinden kaynaklanıyor. Benim kardeşim 23 yaşında o da küçükken biri yemek ye diyince gözleri kızarır, ağlardı. Yanında olsakta ağlardı sofrada. Kendine pek güveni yok şimdi. O zamanın imkanları ile niye böyle yapıyor diye üstüne dusulmedigi için şu an çok ozguvensiz bir kız. Oturup adam akıllı konuşamaz, dedikodu yapmak istesen yapamaz. Bana göre normalin altında davranışları var ama bir yandan da yok gibi. 

Kardeşim küçükken gece babamın annemi dovdugune şahit olmuştu. Beni uyandırmaya çalışmış uyanmamisim. Annem bir şekilde babamın elinden kurtulmuş kardeşim o günden sonra evde yatamazdi,  nenemlerde uyurdu, uykuya dalınca eve getirirdik. O durum travma oldu diye düşünüyorum. 
0 oy
(765 puan) tarafından
O yaşta henüz yaşıtlarıyla oynamaz 3 yaştan sonra başlıyor birlikte oynama. Seni yanından ayormamasıda bence otizmli değil kaygı ile alakalı. Anneden ayrılma kaygısı oluyor ya, 1,5-2 yaş civarı çok artıyor nazı çocuklarda 3 yaşa kadar devam ediyor. Ama doktora götürmen çok doğru olur, çünkü otizmin çok ince detayları var.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 1,271 göst.
0 oy
6 cevap 254 göst.
30 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Ayasa (1,291 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 473 göst.
30 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Leyla343480 (87 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 644 göst.
7 Nisan 2022 Diğer kategorisinde tugceceribassss (206 puan) tarafından soruldu