0 oy
404 göst.
Aile kategorisinde (74 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Abim tırı bazı sebeblerden dolayı üstüne alamiyor devrini ya senin yada eşinin üstne alalım dedi kayınbaba yok olmaz engelli oğlumun maşi riske girer dedi kestirip atı (bakımı onlarda bizde değil) oysaki biz o tır alınsın diye eşim yarım milyon yardımda bulunmuştu. Abimde kendi eşinin üstüne alacakmiş yanlız eşi cok bencil bi insan yarın öbür gün abime bi şey olursa o tırı ailecek catır cutur yerler bi oğlu var onada tozu kalır ama oysaki biz öyle insanlar değiliz cocuğuna gelecek yatırımı yapardık. Sizce bu durumda ne yapmalı kayınbabam diyor ilerde iyliğiniz icin böyle yaptım. 

8 Cevaplar

+3 oy
(4,432 puan) tarafından
Kayınbabanı ilgilendiren bir durum yok ortada ama diğer konuda da sizi ilgilendiren bir durum yok. Siz yardımcı olmuşsunuz ama orada eşi var öncelikli olarak iyi veya kötü o onların sorunu. Sen dururken eşinin görümcenin üzerine mal almasını ister misin mesela? İyisiyle kötüsüyle onlar aile, siz bir çember dışarıda olmalısınız bana göre mal mülk konusunda.
-Reklam-
+1 oy
(122,346 puan) tarafından
esiniz yarim milyonluk yardimda bulunmus borc vermemis demekki hibe etti yani borc olsa evet bi sekilde haklisin derdim ama adam karisina vereceksede versin kimin ömce olecegini allah bilir insan ogluna guven olmaz belki size verse sizde abinjzin ogluna tozunh bile vermeyebilirdiniz  belkide gelininiz sizin hakkinizda aynisini dusunur kayimpederiniZ engelli oglunu öne sürüp abinizin esine cok buyuk bi iyilik yapmis
0 oy
(696 puan) tarafından
Kayınbabaya ne oluyor da karışıyor. Ben olsam başkasının üstüne alınacak mal için o parayı vermem. Kımın ne olacağı bellı değil
(74 puan) tarafından
Orası kesinlikle öylede bazı sebeplerden dolayı üstüne alamiyor abim
(1,119 puan) tarafından
maasi siz mi aliyorsunuz almiyorsaniz bosver abinle ne arana giriyor karistirma onlari
(74 puan) tarafından
Maşi abim aliyor sadece devri üstümüzde olacaktı. Malesef her kararımıza kaşır kendisi.
0 oy
(50,745 puan) tarafından
kayinbabana ne 
0 oy
(768 puan) tarafından
Senin üstüne olan tır niye kayınvabanın çocuğunun (kaynın yada görümce oluyor herhslde) bakım maaşına engel olsun ki? 
(74 puan) tarafından
Hayır evler ayrı
(255 puan) tarafından
Yani başta kayinbabana ne diye düşünmüştüm ama uzun vade iyilik yapmış hiçkimsenin bir çöpünü bile kendi üstünüze almayın Allah korusun sizin üzerinizde görünürken tut ki eşinle bir sorun oldu boşanmak durumunda kaldın abinin malının yarısı eşinin üstüne geçiyor. O bunu yapmaz falan deme kimse sinanmadigi günahın masumu değildir. Benim eşim babasının üstüne bir ev yaptırmak istedi bizim kendi evimiz ki babası dünyalar iyisi bir insan bir lirası olsa onu da getirir benim oğluma harcar ama ben kabul etmedim dünya hali adama bir şey olsa üç görümceme hak doğuyor diyelim ki onlar sesini çıkarmadı onların eşleri zorlayabilir kendi emeğimizle yaptığımız mal abin iyi valla güvenip sizin üstünüze yapıyor ayrıca mal konusunda bile kendi eşine böyle güvensiz tavır sergiliyorsa o evlilikten de hayır gelmez insan güvenmediği biriyle evlilik nasıl yürütür ya çok zor Allah yardımcıları olsun ama siz karışmayın uzaktan bakın
(74 puan) tarafından
Erkek eşin mali kadın ortak oluyor onu biliyorum kadının üstümdeki mala erkek eş ortak olabiliyor mu
(255 puan) tarafından
Tabikide ortak olabiliyor türk devletinde kadınla erkeğin ayrımı yok canım babamlar yeni ev aldı annem benim üstüme yapalım dedi sonra dediler ki zaten evlilik olunca kimin üstüne olduğu önemli değil her türlü boşanma vs de ortak mal kabul ediliyor hatta karı kocadan ayrı imza alıyorlar
(74 puan) tarafından
Bunu bilmiyordum ek bilgi olmuş oldu. Tşk ederim
0 oy
(2,044 puan) tarafından
Ben varken esimin malini baskasinin uzerine yapmasi cok zoruma giderdi. Cocugunun anası, hayat arkadasi. Yani bubis en bastan beri yanlis, kayinbaban karismamasi lazim ama bi nevi iyilik yapmis
(74 puan) tarafından
Şimdi kadın sıkıntılı evde ne var ne yok hepsini kardeşlerine yolayıp duruyor ailesine cok düşkün ailesi de cok zengin ama var yemezler hep ac gözlüler yani abime bi şey olsa inan ki o cocuğu asla düşünmezler vallahi kendileri yerler bide kardeşleri evli bekar olanlarında yaşları baya ileride.
0 oy
(1,031 puan) tarafından
Kayınbabanın bundan haberdar olması bile o kadar saçma ki siz neden karıştırıyosunuz yarım milyonluk yardım yapabilen biri zaten engelli kardeşini aç açıkta bırakmaz gelen yardıma muhtaç etmez 
(74 puan) tarafından
Yok ya eşim alesine cok düşkün bn annesi cocuğuma cok mudahale ettiği icin bazen şikayet ederim ona asla laf söyletmez
0 oy
(16,473 puan) tarafından
Bence kayınbaban niye öyle yaptıdan ziyade kayınbaban sizin hayatınızda neden bu kadar yetkili diye sorgula. Post başlığında eşin bir şey alırken doldurup vazgeçirmiş sandım ama o da değilmiş siz onu neden dinlediniz bence anormallik burda 
(74 puan) tarafından
Her işimize karişir eşimde diyor bn oldum olalı onun dediğini yapmadığımda hep pişman olmuşum falan o yüzden ona danişmadan bu hayata pek bi şey yapmak istemiyorum falan
(16,473 puan) tarafından
O ölünce napacak anacı babaci olmaya her zaman bir kılıfları var benimki de mesela bir şey olursa onlara pişman olurum diyor e hayat böyle yaşanmaz ki

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 382 göst.
8 Mart 2019 Diğer kategorisinde DamlaNur'un Annesi❤️ (807 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 883 göst.
6 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (266 puan) tarafından soruldu
0 oy
46 cevap 716 göst.
27 Ekim 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 133 göst.
30 Ocak 2023 Aile kategorisinde Pasaninannesi44 (498 puan) tarafından soruldu

403,370 soru

12,082,514 cevap

36,359 kullanıcı