0 oy
249 göst.
Aile kategorisinde (193 puan) tarafından
Arkadaşlar iyi akşamlar bugünden beri çok kafamı kurcalayan bir konu var şöyle; özel bir kreş buldum oğlum için senelik 85 bin aylık 8 bin civarı dediler servisi var evden alıp eve bırakacaklar oğlum 3 yaşında zor bi çocuk kendi kendine yemek asla yemez bıraksam sabahtan akşama aç durur. İlkten kendimde istedim kreşe verıyım ben çalışayım az da olsa birikim yapalım ama şuan kıyamıyorum sanki. Çalışacağım yer asgari ücret veriyor ilk üç ay sonra %10 luk bir zam daha yapacaklarmış. 3 ayda bir market kartı 6 ayda bir yarım maaş ikramiye sabah 8.30 akşam 5 6 civarı siz olsanız ne yapardınız ne ev ne araba hiçbir şeyimiz yok bu arada birtek motorumuz var

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
3 yas küçük canım ben yapamazdım 
(193 puan) tarafından
Bugün kreş görüşmesinden geldik mutfakta yemek hazırlıyodum koltukta mısır patlağı yerken uyumuş kalmış yavrum görünce içim cız etti :)) kendimi sorguladım pişman oldum sanki ya
tarafından
Oy kıyamam kayıt yaptırdın mı peki
(193 puan) tarafından
Hayır yaptırmadım henüz babası iyice emin olalım dedi eşiminde pek neresi yok ama konuşamadık da daha beynimi yiyo bu konu vallahi napsam ne etsem
tarafından
Yıllık mı ücreti. Aylık olsaydı birkaç gün götürüp denerdiniz
(193 puan) tarafından
Yıllık 85 dedi aya bölüyoruz taksite dedi sanırım sözleşme olursa okula devam etmeme durumunda alırlar o parayı öyle tahmin ediyorum o an sormak aklıma gelmedi heyecandan :)
-Reklam-
0 oy
(13,508 puan) tarafından
Doğru mantıklı düşünmüşsün canım 

Emin ol saydığın sorunları da kalkacak inşallah paşanın. Yaşitlarıyla beraber paylaşımda bulunmak sosyalleşmel her konuşa iyi gelecek 

Benim kız da başlayacak bu hafta 27 aylık 

Bugün gidecektı kardeşi ikisi de boğaz enfeksiyonu kapmiş hastaneye götürdük 
(193 puan) tarafından
Hala tam karar verebilmiş değilim annemler daha küçük bekle diyor eşim sana kalmış sen bilirsin aç mı kaldık diyor bilemiyorum ya
0 oy
(9,830 puan) tarafından
Bu ara bende aynı şeyleri düşünüyorum büyük oğlumda 4.5 küçük 2.5 yaşında özel bir kreş ile görüştüm bugün ikisini bir verip bende ise başlamayı düşünüyorum ama kıyamıyorum. Eşimde büyüğü verelim sen kucukle evde kal diyo. Bir yanım bak kendin çocuklara diyo bir yanım okul onlar için daha iyi olur diyor bende çok aradayim
(953 puan) tarafından
4 yas gitmek ister imkanınız varsa gönderin benmkı bana bağımlı olduğu halde arkasına bakmadan gtti saati çok değil tüm gün veremem ben daha çok bağımlıyim :D özel bıle değil ama çok ilgililerdi oğlum benimsedi çok seviyor
(193 puan) tarafından
4 yaşında olsa düşünmez bende verirdim çocuklarda 2 ay bile çok farkediyor canım ya okul gerçekten daha iyi onlar için bizim veremediğimiz disiplini okul veriyor
0 oy
(1,847 puan) tarafından
Ben oğlum 2.5 yaşındayken çaışmaya başladım alt katta kaynana vardı o baktı 1 sene 3.5 da okula verdim 10 günlük kaydımız vardı 3 gün gidebildi aşırı hastalandı ve ağlamaklı gidiyordu yavrum şimdi düşününce pişman oluyorum 3 günde olsa. Kaynanam baktı tekrar .4.5 da tekrar verdim sabah 9da bırakıyordum 7 ay gitti ama onada banada zehir oldu. Anne erken çık erken al diyip ağlıyordu hergün. Şuan 5.5 yaşında yarım gün devlet okulun agidiyor güle oynaya maşallah. 3 yaş çok küçük bende senin kafandaydım birikim yapalım rahat edelim diye kayınvalidem olmasa asla 3 yaşında okula verip çalışmazdım. Bi sene daha bekle bence 
(193 puan) tarafından
Bende böyle düşünüyorum bi yandan ver gitsin nolcak sanki büyüyünce de para isticek veremesen kötü olcaksın diyorum aman ne biliyim karışık işler
0 oy
(50,738 puan) tarafından
denemeye deger diye düşünüyorum krese baslama saati kac
(193 puan) tarafından
Sabah 7.45 gibi alır dedi servis benim işim 8.30 gibi başliyor akşam 5 5.30 gibi bırakır dediler
0 oy
(1,138 puan) tarafından
Şöyle yapın o zaman yillik degil de aylik odeme yapilan kres bulun bir deneyin.Belki oglunuza da iyi gelir yasitlari ile olmak yemek yemek bir seyler ogrenir belki.
(193 puan) tarafından
Bu civarda iki tane aklıma yatan evime yakın kreş vardı canım biri 14 istedi ki bu miktarı verebilmem mümkün değil bu da 8 dedi işte
0 oy
(600 puan) tarafından
Değmez zaten maaşın yarisi kreşe gidecek ayrıca senin kendi masraflarin olacak bir yerden sonra kıyafet ayakkabı isteyeceksin yeri gelecek yemek yapamacak dışardan isteyeceksin snaa kalan 3 5 bişey olacak olan çocuğa olacak ozleyeceksin ve eğer alisamazsa hergun şikayet çekip uzulceksin boşver bir sene daha dayan çocuğun büyüsün biraz daha akillansin kendi kendine yemek yesin sende onla ilgilen kafan rahat olsun 
(193 puan) tarafından
Evet bir iç sesim de senin bu dediğini diyor işten yorgun gelicem yemekti çocuktu 9 10 bin lira için değmez diyorum hala bir ikilem
0 oy
(953 puan) tarafından
4 yaştan sonra daha istekli oluyor çocuklar o zaman vicdan da rahat olur geçen yıl ağlamsti vazgctim bu yıl arkasına bakmadan gtti 
(193 puan) tarafından
Şimdi de istiyor aslında okula gidicem diyor oynayacağım diyor ama okulun ne olduğunu bilmiyor ki biz olmayacağız yanında seni akşam alacağız diyorum dedem gelir o zaman diyor:))
(953 puan) tarafından
Benmki de gecen yıl istyo du hatta 6 ay önce diyym rica ettik son ay aldılar ağlayarak cktı beni görünce geri girdi sınıfına ama vazgctim bebek vardı kapıda bekleyecek durumda değldm
0 oy
(374 puan) tarafından
Her zaman çalışan anne çocuğuna daha iyi zaman ayırır aslında ben kendimde bunu yaşadım çevreden de gördüm.İşten geldikten sonra birbirinize daha çok vakit ayırıyorsunuz aslında özlediğiniz için.Tatildeyken resmen sıkılıyor insan bunalıyor evde bir çocukla.Kızım 3.5 yaşında 1 hafta oldu başlayalı her gün ağlayarak ne hallerde bırakıyorum kreşe ama ona katacağı çok şey var alıştım ağlamasına da elbet susacak ama hem kendim çalıştığım için mutluyum hem o orda diye ağlasa bile.Bu yüzden işe girin bence.
(193 puan) tarafından
Yemeği temizliği hangi ara yapacağız canım 7 de evde olsak mesela 9 uyku saati zaten iki saatimiz var ama o iki saatte yemek yapsak zaman oldu çöp
(374 puan) tarafından
Rutin oluşuyor zamanla yemeği genelde 1 gün önceden veriyoruz ya da günlük yapılacaksa zaman almayan yemekler tercih ediyorum ya da buzluktan vs.Ev hanımlığı gibi olmuyor tabi hafta sonları daha detaylı oluyor.
0 oy
(441 puan) tarafından
Kreşin en sağlıklı başlama ayı 40. aydır araştırmalara göre. Bu arada ben de çalışan bir anneyim eğitimciyim ve kızım da yeni kreşe başladı 1 ay oldu 2 yaşında. Açıkçası ben öneriyorum göndermenizi sizinki daha büyük. Tabi çocuktan çocuğa göre değişir alışma süreci ama tam zamanı diyebilirim Kreş için hem orada sosyalleşir. Konuşması, kendini ifade etmesi, paylaşması, kuralları öğrenmesi kısacası birey olmasını iyi yönlü etkiliyor kreş bence tabi bunlar düzgün bir adaptasyon sürecinden sonra geliyor. Çocuklar evde özgür her istediğini yapabiliyor ama kreşte sınırlar var bu sınırları evde koymak çok daha zor. Örneğin benim kızım evde memesiz asla uyumazken kreşte tüm çocuklar uyku saatine yatınca o da uyuyormuş. Yemeğini evde yere atarken kreşte daha düzgün yiyor. Bence başlatın ama sakın ilk günden 6 7 saat bırakıp gitmeyin yavaş yavaş alıştırın. İlk günler sizi görsün.ilk günler 1 saat sonra 2 saat sonraki günler 3 saat gibi ilerleyin... 
(193 puan) tarafından
İlkten bunu düşündüğüm için istedim bende. Benim verebileceğim eğitim sınırlı haliyle ama bir öğretmen her halükarda farklı. Yemek yememesi benim için çok büyük sorun orda benim gibi ilgilenmezler ki yerse yer yemezse alırlar önünden aç kalır diye çekiniyorum
0 oy
(2,044 puan) tarafından
3 yas mantikli, ilk kiyamiyorsun ama o ladar guzel sosyallesiyor guzel şeyler ogreniyor ki cocukta alışıyor 
(193 puan) tarafından
Acaba oyun gruplarıyla mı başlasam önce haftada 3 gün iki saat bilemedim
(2,044 puan) tarafından
Sen bilirsin tabi o da bir secenek, benimki tam gun gitti ilk hafta zorluk cikardi gitmeyecegim diye ama iceri girdigi anda arkadsslari oyuncaklari gorunce unutuyordu :) yani sosyallesiyor, yeni seyler kesfediyor, ogreniyor onu gorunce iyiki gondermisim dedim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 67 göst.
7 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Oykuaygun (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 44 göst.
10 Ağustos 2024 Aile kategorisinde Y.emin (114 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 410 göst.
27 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Cnsuuu (374 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 28 göst.