0 oy
1,001 göst.
Diğer kategorisinde (9,668 puan) tarafından
Bitcoin diye bazı şeyler varmış yatırımlık 500 TL yatıra biliyomuşun ay içinde kücükte olsa yatırsam bişey olur mu ki  azıcık maşlara zam geldi eşimin değerlendirmek istiyom 2 ay sıkıtımız kaldı isallah 

16 Cevaplar

+5 oy
(8,857 puan) tarafından
Linç etmiyorum geçende demiştim sana haramdan medet umdukça düzelme ihtimalin yok kusura bakma  
(9,668 puan) tarafından
Soruyom canım bilmedigim için
(8,857 puan) tarafından
Bulaşma canım elindekindende olursun
(9,668 puan) tarafından
Tm canim sağol diyom ya anlamıyom eşim diyip diyip duruyo merak etim bende durumlar iyi gitcek artık 500 TL yatıram orlara her ay diyo
(8,857 puan) tarafından
O 500 TL'ye altın hesabına at vadesiz olana ama
(9,668 puan) tarafından
Tm canim sağol ikna edip öyle yapacam isallah 2 ay sonra grm altın alıp koyacam kenera
-Reklam-
0 oy
(765 puan) tarafından
Daha ne olduğunu bile bilmiyorsun, bu işler bilmeden takip etmeden yapılacak işler değil. Ayrıca o bitcoinin de bir sürü türü var, bilgin olmadan hangisini alacağına nasıl karar vereceksin
(9,668 puan) tarafından
İşte esim diyip diyip duruyo arkadası yapmıs çok para almış bende anlmadığım şeyler de işte sormak istedim
0 oy
(4,178 puan) tarafından

Banka hesap aç teline altın yap ordan daha mantıklı.. benim aklım ermez öyle bilmediğim işlere bitcoin felan :blink:

(9,668 puan) tarafından
Benimde ermiyo ki eşim dedi banada güzel artıyomus dedi altından ben altın alıp koyma daha mantıklı gibi geliyo bana hesap acmış eşim banada açmış biraz göz gezdirdim bitcoin diğil başka şeylerde var hep
0 oy
(4,951 puan) tarafından
Tek bitcoin yok altcoinlerde var, bilmiyorsan hiç bulaşma aşırı riskli onun yerine altın al daha çok kar olur 
(9,668 puan) tarafından
Tabi baktım da tek o yok herşey var bilmediğim ya eşim tutdurdu çok karlı 300 TL 500 TL bişey olmaz diyo boşver yapma dedim öyle şey  altın dedim onuda alacaž dedi de deneme amaclı yapmak istiyo sanırım 2 ay sonra para kalcak atık bide askeri ücrete zam gelir en iyisi 5 bin direk altın bağlamak çok geride kaldık birikim için daha motorun ipateklemesi kalksın seneye satıp.onun parasınıda altına bağlıcem
0 oy
(53,406 puan) tarafından
o farki dort bes ay at kenara gram altın yap daha garanti 

her ay yettigi kadar euro al birikince altin yap 
(9,668 puan) tarafından
Oda mantıklı tabi diyom ya önümüzdeki aydan baslıcem 500 TL bile koyarım artık ben sonra 8 bin kalıcak elime onun 3 bin TL altına bağlarım askeri zam gelir daha borçlar bitecek var isallah 5 bin koycam kenera altın alıcam hep eşimin dediği buyuk yatırmıcek de deneme amaclı 300 TL 500 TL yatiramı dedi ondan sormak istedim
(53,406 puan) tarafından
bosuna paraniz gider onun için egitim alanlar bile parasini kaybediyor riske gerek var mi
(9,668 puan) tarafından
Tabiki yok en iyisi altın haklısın eşimi ikna edeyim ben
0 oy
(83 puan) tarafından
Ben bekarken çok uğraşıyordum hatta lise sonda başladım ama çok stresli insanın psikolojisini bozuyor hiç tavsiye etmiyorum. Aşağıda arkadaşlar demiş zaten en temiz yatırım altın. Tüm bunların haricinde fiziksel yatırımlar daha iyi altın dolar euro sterlin artık ne alacaksanız alın elinizde tutun. Benim kendi paronayaklığım ama ben bankalara da güvenmiyorum. Bak Lübnan devlet ekonomik krizi vatandaşın hesaplarındaki paraya el koyarak çözmeye çalışıyor. O kadarda olmaz diyemiyorum öyle dediğimiz ne varsa canlı canlı oluyor çünkü 
(9,668 puan) tarafından
Eşimde bunu görmüş bir yerden deniyem deniyem diyo büyük yatırmıcem dedi ama yinede içim rahat diğıl en iyisi altın bencede şu ayıda atlatayım da sonrakı aylar ikna edip altın alırım ben koyarım dinlemem onu
(83 puan) tarafından
Kaybettikçe kazanmak için daha fazla harcarken bulursunuz kendinizi. Ocağa incir ağacı başka bişey değil. Orası 300 500 lira ile kar getirecek yer değil. yazık çocuk çocuğun rızkı. Çok değişik şeyler dönüyor orada büyük balık küçük balık olayı var kısaca.
(9,668 puan) tarafından
Tm canim sağol eşimi ikna edip öyle bişey yaptırmıcem isallah habersiz yaparmı benden bilmem onu tabiki hurda satıyo arada geçen ayın hurda parasını yatırmıs şuan ne durumda bilmiyom para
0 oy
(617 puan) tarafından

Artık eskisi gibi borsada pek birsey kalmadı canım yani diycem ona bulascagina halka arzlara katil onlarda bitik en iyisi gün e gir :D ben artık gün e giriyorum 

Şaka bir yana üç beş koy alabilirsen gram altın al  bence canım 

(9,668 puan) tarafından
Öyle olacak sanırım canım eşimde kazandıriyo dedi ondan sormak istedim
0 oy
(4,641 puan) tarafından
Bitcon veya altcoin işlerinden biraz anlamak lazım bence. Bir de bitcoin için bana kalırsa geç kalındı ama altcoinlerden değerlenebilecek olanlara yatırım yapılır ama 500tl hiçbir şey kazandırmaz. Bu uzun vadeli bir iş. Bazen çıkar bazen düşer. Ben 7 yıl önce yatırdım şuan yatırdığımın 4 katına ulaşmış durumdayım ama zaman zaman düşmeler de oluyor sonra tekrar toparlıyor vs. Biraz araştırmak, bilmek lazım. Öyle al satla pek kar elde edilmez.
(9,668 puan) tarafından
Aynen büsürü şey var hangisi düşer cıkar onu nerden bilcen
(4,641 puan) tarafından
İşte onu takip etmen, tahminleri okuman vs lazım. 0 bilgiyle anca bilen birileri belki seni yönlendirir. He bir de şuanki vergi oranlarına bakmanız lazım. Benim aldığım dönemde vergi oranı düşüktü mesela satarsam pek bir zararım yok ama şuanda alacak olanlarda vergi yükseltildi. İyi hesap etmek lazım.
(9,668 puan) tarafından
Eşim diyoki çok iyi analiz yaparımm ben diyo bilmiyom ya ben altına daha çok iyi ya hiç olmadı zararı yok ama eşim anlamıyo ikna etmeye calışcem simdiden 500 TL bir şeye yatırmıs ama bakalım inerse o köy dursun yapma derim cıkarsa para sıkıntı
(4,641 puan) tarafından
Eşin neyin analizini yapacak. Bu iş borsa gibi biraz, sadece coinlere bakmak değil, dünyayı da bilmek lazım. Siyasi boyutlar, hangi bankalar kriptolarla neler yapıyor ya da anlaşma yapıyor vs. Öyle gazete alıp sayfaya bakarak olmaz o iş. Neyse 500tl sizi batırmayacaksa zaten düşük bir miktar pek bir kazancınız olmayacak bana kalırsa. O yüzden daha fazlasını da yatırmak istemeyecek diye düşünüyorum.
(9,668 puan) tarafından
İsallah öyle olur canim
0 oy
(7,431 puan) tarafından
Bizim elimize havadan bi para geçti yatırdık oraya bi anda çakıldı xjjshshs avcumuzu yaladık aşırı güvensiz bir yer 
(9,668 puan) tarafından
İşte eşim Cok kaptıriyo kendini hemen
0 oy
(21,644 puan) tarafından
Anlamadığın şeyden uzak dur dostum. Altın al koy. Diyanet de haram dedi zaten yanlış hatırlamıyorsam. 
(9,668 puan) tarafından
Tm canim sağol sordum bilmiyom çünkü eşime ikna etmeye calışcem gizli yatırırsa bişey yapmam ki napacam geçen ayın hurda parasını yatırmış oraya
0 oy
(1,368 puan) tarafından
Uzak dur hepsi yalan dolan eşimin arkadaşı çok ilgilenir fakat bir faydasını hiç görmedi 500 TL oraya yaptıracağına hemen gidip bugün kebap ısmarlama kendine paran çöp olacağına sana şifa olsun l
0 oy
(232 puan) tarafından
Hiç gerek duyma o tür şeylere haram paradan fayda gelmez çok zarar görürsünüz tavsiye canm
0 oy
(2,320 puan) tarafından
Hiç bulaşma eşim beni dinlemedi gitti yatırdı sonrası 0 TL oldu abim bile.oynadi ama parubu uygulamasiydi yada bitcon in mi hatırlamıyorum 500 kaybetti sonrada bir milyona yakın para
0 oy
(299 puan) tarafından
Helal Parana haram katmış olursunuz yediğinizde ictiginizden hayır gelmez o parayla büyüyen evlat tanda hayır gelmez 
(9,668 puan) tarafından
Tm canim sağol bilmiyom sormak istedim
0 oy
(379 puan) tarafından
Linclemek değil ama haram bilgin olsun ve batada bilirsin git bence onun yerine altın filan alıp yatırım yapın en güzeli o 
(9,668 puan) tarafından
Tm canim sağol bilmediğim için sormak istedim
0 oy
(1,715 puan) tarafından
Hayatımız hep ınıslı çıkışlı sakın bulaşmayın 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 454 göst.
1 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Melek90000 (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 211 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Prensesp (9,668 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 225 göst.
8 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Svgidrmzz (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 320 göst.
14 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,568 soru

23,831,873 cevap

318,922 kullanıcı

...