0 oy
347 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (685 puan) tarafından
Çalışan anneyim kızım 2 yaşında ve 4 buçuk aylık hamileyim şubata tayin isteyeceğiz inşallah yaza da taşınma Allah nasip ederse. 

2 çocukla anaokulu ya da kreşe başlasalar bile gidiş gelişlerinde sorun yaşayacağım gibi hissediyorum ders programımın tamamen okul saatlerine göre olması gerekiyor tabi yaparlarsa. 

Geçen ay kayınvalidemle ilgili sıkıntılar yaşadım yalan ve iftirasını yakaladım büyük hayal kırıklığına uğradım eltim daha neler neler var sen bilmiyorsun uzaktasın dedi normalde bi zararı yoktu bana ama uzakta olduğum için hersey normaldi bu zamana kadar. 

Bu konuda cok kararsızım huzurum kaçsın da istemiyorum çocuklarım ortalıkta kalsın da istemiyorum siz olsanız ne yaparsınız 

11 Cevaplar

0 oy
(1,991 puan) tarafından
Seninle aynı durumdayım ama aynı ile gitmeyi tercih etmedim. 2 yasına gelene kadar ücretsiz izne mi ayrılacaksın canim
(685 puan) tarafından
Evet kullanabildigim kadar ücretsiz izin kullanmak istiyorum ama sonrasında kreş giriş çıkış saatlerinde sıkıntı yaşar mıyım birine ihtiyaç duyar mıyım diye endişe ediyorum. Kendi bencilliğim yüzümden çocuklar mağdur olsun da istemiyorum ama aynı şehire gidersem huzurumun olmayacağını da biliyorum. Sen de kaç çocuk var kaç taşınsalar bi sıkıntı oldu mu farklı şehir seçince
(1,991 puan) tarafından
23 aylık oğlum bu ay 2. Oğlum doğacak nasipse. 2 yıl ücretsiz izin alacağım. Sonra küçüğüm 2  büyük oğlum da 4 yaşında olacak. ikisini aynı kreşe yollayacağım inşallah. Okulu da ona göre ayarlamaya çalışacağım. Benim kendi annem de vefat etti. Ama şunu biliyorum ki eşimin ailesinin iline gidersem bizi boşatacak duruma getirirler. Uzakta her şey iyi hoş. 1 hafta bize kalmaya geldiler kıyamet koptu. Eşim iyi ki aynı şehirde değiliz dedi ve tayin zamanı kendi ailesinin olduğu şehri bile yazmadı. Küsüz aylardır dün aramışlar eşim bahçeye çıkıp gösterdi oğlumu 2 dk görmüş bu çocuk niye konuşmuyor demiş. Ki oğlum 23 aylık 40 kelime falan söyluyor. Eşim de annesi ve benimle konuşuyor deyip susturmus. Demem o ki çocuklarına iyilik yaparsın eşinin ailesinin yanına gitmeyerek
(685 puan) tarafından
Ayyy gerçekten durumlarımız benziyormuş benim eşim aşırı vurdumduymaz bazı konularda boşver sen anneme ne bakıyorsun sacma saçma konuşuyor işte falan diyodu bu zamana kadar onun dışında da hep konudan sıyrılır ailesi hiç yokmuş gibi davranır küs değil ama asırı soğuk aramaz sormaz ailesinin bulunduğu il olsun diye de ısrar etmez ama bu vurdumduymazlığı bile beni bazen çileden çıkarıyor aynı şehire gitsek o yine işin içinden sıyrılır boşver der ve olan sadece bana olur biliyorum. Hem kendime hem eşime hem de eşimin ailesine saygımın kalması için farklı ilde olmam daha iyi olacak dediğin gibi. Rabbim kimseye muhtaç etmesin bizi çocuklarımızı güzelce sorunsuz büyütelim inşallah
-Reklam-
0 oy
(647 puan) tarafından
Bana kalırsa kayınvalidenzin böyle iftira huyları falan varsa aile bütünlüğünüze bile zarar verebilir. Arkadaşımın 3 gün dersi var ama çocuğu okuldan erken geliyor sırf o 2 saatlik zaman diliminde çocuk yalnız kalmasın diye bakıcı tuttu mesela. Parayla hallolabilecek işler için huzurunuzu riske atmayın derim. Bir de ben çocuğuna baktım der sizi borçlu hissettirir
(685 puan) tarafından
En çok da eşimle  aile huzurumun kaçmasından ve ona minnet etmekten korkuyorum yarın öbür gün ben baktım ben yaptım desin istemiyorum birde kızım ilk torundu bazen kendi çocuğu gibi görmeye başlamıştı ben kızımı severken bile kıskandıgını hissediyordum… yabancı bi şehirde kimseyi tanımadan nasıl bakıcı tutarım onu da bilmiyorum birini bulabilir miyim… çok teşekkür ederim yorumunuz için
(647 puan) tarafından
Benim kayınvalidemle aramızda 40 kilometre var 2 haftada bir gidiyorduk ve çocuğun yemesi içmesi uykusunu o kadar karıştı ki bende artık ona karşı aşırı zıt gitme durumu oldu. Benim yok dediğim şeyleri arkamdan gizlice yapıyordu. Bu durum bir süre sonra eşimle benim arama da yansıdi ve hatta boşanma aşamasına kadar geldik. Zamanla çevreniz olur, eve kamera taktirirsinjz. Benim kızıma da 2 sene bakıcı baktı. Bu sene yarım gün bakıcı bakiyor yarım gün anaokuluna gidiyor. Ben bir şeyi yapma deyince kayınvalidemin bana diyebilecegi bir durum yok çünkü çocuğum üzerinde herhangi bir emeği ve beni rahatlattıgi bir durumu yok. Ama olsaydı eminim ben bakıyorum istediğimi yaparim derdi. Mazlum bir kaynananiz olsa neyse derim ama bence hiç huzur kaçırmaya gerek yok. Kreşlerde, anaokullarında tam günde saat 5e kadar durabiliyor cocuklar. İş çıkışı alıyor herkes l
(685 puan) tarafından
Yaa yazdıklarınız çok tanıdık geldi aynen benim yapma dediğim bazı şeyleri arkamdan yaptı birde çocuk konusunda aşırı pimpirikli hersey dört dörtlük olsun istiyor onun yanında kasılıyorum zaten anlaşamadığımız tek konu çocuk bakımı ile ilgili. Geçen ay sorun yaşayınca daha karışmayacağım demiş ama hiç sanmıyorum çocuğumun annesi babası yokmuş onu düsünmüyormus gibi davranıyor bazen. Geçen yıl güvendiğim bi bakıcı ablamız baktı kızıma bu yıl da bakıcı devam etmeyince eşimin bekar halası (kayınvalidemlerde kalan) geldi sağolsun. Aynı şehirde olunca en azından benim ya da eşimin evde olduğu günler evlerine giderler diğer günler gelirler diye düşünmüştüm ama bu sefer de sürekli yine yüz göz olma durumu var. Olmadı dediğiniz gibi yapayım sadece bırakıp alma durumu için huzurumu kaçırmayayım. Yorumunuz beni rahatlattı
0 oy
(18,356 puan) tarafından
Ben etmezdim onlar buraya gelmeye fırsat kolluyor mümkün olsa onu da engellerdim 
(685 puan) tarafından
Aynı şehirde olunca birde arada çocuklar olunca mecbur olarak görüşmek gerekiyor ben de sık sık görüşmeyi seven biri değilim 3 yıldır herkesten uzak yaşadık rahata alıştık yaz tatillerinde bile bazı davranışlara zor katlandım şimdi uzun süreli kendimi ateşe atmak istemiyorum ama aklım da çok karısık. Teşekkür ederim
(18,356 puan) tarafından
Geri gidemezsin pişman olursun canım ben gitmedim ama onlar geldi yaşadık biliyorum yani gündüz görüşmemize rağmen akşam çocuğu göreceğiz diye görüntülü aramayı bile gördü bu gözler çat kapı gelmeler sürekli bize gelin demeler evdeki düzene yerli yersiz müdahale etmeler ben zaten gitmem eşime de hep derim sizin memlekete taşınsak senesi geçmez boşanırız diye
(685 puan) tarafından
Ayyy okurken daraldım benim de korktuğun şeyler bunlar. Suan hastalık durumunda ya da eve eşya falan alınacaksa biz ne söylersek onu biliyorlar ama yan yana olunca sürekli göz hapsinde oluruz çocuk hasta olsa anne suçlu iyi olsa Allah koruyor oluyor. Yeni eşya alınmasına tahammülü yok mesela kayınvalidemin ama kendi evinde mutfak eşyaları dolup taşıyor ama geline gelince fazlasını alamaz yapamaz. Ben de öyle düşünüyorum heralde bütün huzurumuz kaçar boşanırız Allahtan eşim suan illa ailemin olduğu şehir olsun diye diretmiyor
(18,356 puan) tarafından
Kesinlikle benimki gelip oğlumun eşyalarına baktı beklenen davranış hayırlı olsun güzelmiş de geç yaptığı davranış dolap şöylede sığarmış niye öyle öyle koysaydınız ya bu en basiti üstelik sadece onlar değil bir de akrabaları dahil olacak hayatınıza
(685 puan) tarafından
Evet haklısınız eltim Kayınvalide akrabalar köylüler
0 oy
(1,957 puan) tarafından
Onlardan uzakda cekirdek aileme yetmeye calisirdim.birtakim olaylar bnmdebaşımdan gecdi.ne kadar uzak o kadar iyi
(685 puan) tarafından
Bende hep bunu savunuyordum hatta iki aileye de uzak olmak lazım derdim hep. Bu zamana kadar da uzaktık hep ama konu çocuklar olunca elim kolum bağlandı biraz birde kimseyi tanımadan yeniden bi düzen kurmak zor geliyor bazen. Burada okuldan falan arkadaşlardım dostlarım vardı yıllar nasıl geçti anlamadım
(1,957 puan) tarafından
Ben 2 bebekle uğraşıyorum yardım edmezler edmesinlerde aralarinda11 ay var
0 oy
(5,593 puan) tarafından
Cocuk icin ailelerden birine yakin olalim diye tercihte bulunduk. Sansimiza kayinvalidemlere yakin yer cikti. 1 kez bile yardimi dokunmadi. Aksine huzurumuzu kacirdi. 

2 sene ucretsiz izne ayrildim sonra da krese verdim. Ozel krese gidiyo. Giris-cikis saatleri belli. Sizde zaten ogretmenmissiniz cok yogun calismiyosunuzdur diye dusunuyorum. Gozunuzde buyutmeyin. Hersey yoluna giriyo. 
(685 puan) tarafından
Aralarında 2 buçuk yaş olacak inşallah… suan günaydoguda kücük bi ilçedeyim o yüzden kreş saatleri işleyişi hakkında en ufak bilgim yok dediğiniz gibiyse çok iyi bende zaten çocuklar olduktan sonra hep ders saatlerini olabildiğince az almaya çalışıyorum. İnsaşlah anlayışlı bi idareye de denk gelirim… siz hangi şehirdesiniz hocam :)
(5,593 puan) tarafından
Belediye kresleri var 36 aydan sonra aliyo. Onlarda 8-5 aciklar. Ucret olarak daha makul. Ama muhtemel bulundugunuz yerdeki kreslerde uygundur diye dusunuyorum.
Ben İzmir'deyim pahali bi ilcedeyiz maalesef ozel kres fiyatlari cok yuksek. 34 aylik oldugu icin belediye krese almadi. Ama seneye yollayacagim :)
(685 puan) tarafından
Evet kreş fiyatları batıda çok pahalıymış inşallah uygun bi devlet kreşine yazabilirsiniz bende ilerisi için araştırayım inşallah. Kreş olanaklarının fazla olduğu bi yere gideriz inşallah bizde :)
(5,593 puan) tarafından
Evet cok fazla. Ama bulundugunuz ilce de onemli. Arkadasimda benim gibi ayni kapsamli ozel bi krese gonderiyo. Ben tek cocuga 22 veriyorum arkadasim 2 cocuga 27 veriyo. Allah yardimcimiz olsun.
Ama sartlari iyi guzel insallah kres olanaklari uygun ve guzel bi sehre gidersiniz :)
(685 puan) tarafından
İnşallah çok teşekkür ederim:))
0 oy
(1,097 puan) tarafından
Ben kaynanam ile anlaşamam anlaşma çok az insan gördüm. Ben aynı şehirde bile yaşamak istemiyorum
(685 puan) tarafından
Kayınvalide ne kadar iyi bile olsa kayınvalide sonuçta :/ benim de dışardan sessiz sakin zararsız durur ama sonradan farklı farklı huylarını görüyorsun işte uzakta olunca yine bi saygı oluyo arada
(1,097 puan) tarafından
Aynen öyle oluyor ne kadar uzaktan o kadar mutlusun
0 oy
(638 puan) tarafından
Kafanız ve evinizin huzuru bence hersey demek . Uzakta olsunlar daha iyi . Ben yaptım ettim oluyor . Bakıcı tanımadığınız yerde bile olsa devir eskisi gibi değil kamera var ses cihazları var . Hareketlerinj beğenmiyorsunuz değiştirirsiniz. Belki iş ortamınız rahat olur kreş saatiyle uyar . . Ev huzuru hersey . 
(685 puan) tarafından
Değil mi :( geçen ay günlerce ağladım hamile halimle beni çok üzdü. Belki isteyerek yapmadı ama içim soğumuyor ona karşı. Eşime anlattığımda başta konuyu kapattırdı ben böyle konuları konuşmayı sevmiyorum dedi sonradan da yaşlı kadını üzmeyin annemi üzmeyin falan demeye başladı. Her halde yan yana olsak eşimle de sıkıntılar yaşardık. 3 yıldır uzaktayız ve sadece kendi evliliğimize bakıyoruz ama yakın olunca ister istemez üçüncü kişiler dahil oluyor sanırım :/
0 oy
(2,639 puan) tarafından
Tek basima cocuklrima bakmaya calisirm canm cozum yollari ararim bi sekilde bulurum cunku yalan iftra yakalamssn ve dahasi varmis tatli ekmeginj neden aci ediyorsnki en azndan kocanla huzurn bozulmaz cocuklrla ilgili bi sekilde cozum yolu bulursn olmadi tecrubeli bi bakici evin heryerjne kamera tamam iste aile hayatini riske atma derim
(685 puan) tarafından
Bana kayınvalidene katlan çocuklar için ne olacak sözlerini kafaya takma hepsi öyle bak benimkide oyle cocuklar için duymamaya çalış gül geç diyor bazı arkadaşlarım. Ama aile huzurum olmadıktan sonra evimde yüzüm gülmedikten sonra bu sözler de anlamsız geliyor. Özellikle anneliğime yapılan yorumlar konusunda boşverip geçemiyorum kafaya takan biriyim. Suan uzaktayken bunları yaşadım beni bunlardan daha fazlası da bekliyor olabilir. Çok haklısın teşekkür ederim
(2,639 puan) tarafından
Bence o arkadslarina uyma hatta aklin varsa uzak dur cunku arkads olsalardi gercekleri derlerdi.uzakta oldgn halde bukadr arkandan konusuyrsa yakinda olmani bide sen dusun canm.
(685 puan) tarafından
Arkadaş kayınvalidesine bırakıyor çocuğu suan yasadıgı sıkıntıları da anlatıyo ama çocuk için mecburum sende takma evliliğine bak diyo ama ben öyle biri degilim sıkıntı ederim ve takarım o bazı şeyleri aşmış ama ben aşmadım aşabilmem için de çocukların baya bi büyümüş olması lazım… Evet haklısın telefonda bile canımı bu kadar sıktı yakında düşünemiyorum eltim baya şeyler anlattı zaten gülerek laflar sokuyor kaç kere ağladım kaç kere sıkıntı yaşadım eşim olmasa çoktan yüz göz olmuştuk dedi bana. Eltimin gazına gelmek istemiyorum ama bunları duyduktan sonra da iyice soğudum
0 oy
(689 puan) tarafından
Ben Antalya da yaşıyordum esimgil Konya'da. Eşimi Antalya'ya taşınmaya ikna etmiştim evlilikten sonra. Ama sonra dedim ki benim burda kimsem kimsem yok. Bebeğimi kimseye emanet edemem deyip konyayaya taşınmaya karar verdik. Kızım 3.5, yaşında sagolsun kaynanam bakıyor ama öyle iftira gibi huyları yoktur burda kaynana da önemli ama şu da var biyerden sonra illaki sorunlar çıkıyor. Mesela bişeyi yapmasını istemeyince hemen "çok biliyorsan otur kendin bak "a dönüyor olay maalesef 
(685 puan) tarafından
Çok kırıcı durum ya insan minnet etmek istemiyor ama işte çocuklar olunca katlanmaya çalışıyorsun… teşekkür ederim
(689 puan) tarafından
Aynen öyle maalesef. Biz de bu çocuklari babamızın evinden getirmedik sonuçta. Bir de aile ekonomisine katkı için çalışıyoruz oğluna destek olalım diyoruz. Baktıkları da kendi torunlari ama öyle olunca işler değişiyor maalesef. Oğulları kraliyet ailesi mensubu da biz mi evde oturmadik? :D herkes ister evde oturup çocuğuna bakmayı
(685 puan) tarafından
Doğru haklısın çalışmayınca da çalışmıyor evde oturuyor oluyor. Allah kolaylık versin tüm çalışan annelere
(689 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(1,162 puan) tarafından
Ücretsiz izin var bakıcı var var da var kaynanaya minnet edene kadar kendin çaresini bulursun canım .ben de yalnızım öğretmenim çocuguma bakıcı buldum yani . sonuçta ailelere güvenip çocuk yapmıyoruz .kayınvalidem gelmek istedi bakmak için ama ben günde 5 6 saat çocuk baktırmak için 3 sene beraber yaşamayı asla kabul etmedim .aynı şey kendi annem için de geçerli .ben işten geldim mi bakıcı ablamız kapıdan çıkar gider benim özel hayatım bana kalır kimseyi çekemem .hiç gitme değmez inanki daha çok huzursuz olursun .
(685 puan) tarafından
Evet bende hep böyle düşündüm aileler gelmedi bakıcı baktı ya da ücretsiz izin aldım kimsenin düzeni bozulsun istemedim inşallah gittiğim yerde de rahatlıkla bakıcı bulabilirim… beni aynı şeyleri yaşayan anlar teşekkür ederim
(1,162 puan) tarafından
Rica ederim Rabbim kolaylık versin kolaylıkla hallolur insallah
(685 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun
0 oy
(1,098 puan) tarafından
Farklı şehir kesinlikle ..... uzaktasın diye öyle hele bir yan yana gel o zaman gör  şenliği 
(685 puan) tarafından
Oy oy zaten yaşanılacaklar korkutuyor

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 515 göst.
24 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Ahrese (92 puan) tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 370 göst.
19 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Roza (32 puan) tarafından soruldu
+1 oy
53 cevap 1,254 göst.
31 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu