0 oy
232 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,121 puan) tarafından

image

Merhabalar hanımlar,

Ben 4 ay önce kürtaj oldum kalbi durmuştu, gelişimi olmadı 8 buçuk haftalıktı

Şimdi 24 Ağustos da 2. Korunmasız ilşkimiz oldu adet olmadım eğer tuttuysa 23 günlük hamileyim yaşım 35i geçiyor.

Folik asit kullanmadım ilk çocuğumda hiç 5 yaşında.

Dr aidin salihin kitabını okuyorum almayın diyor. Ama yaş35 ve kritik bir hamilelik olabilir kullanmak ra istiyorum. Ne yapsam gidip yarın test yapıp hemen foyik asit yazar mı doktor?

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Boyle seylere inanmayin ya folik asit onemli bi deger cocugun gelisimi icin gerekli hamilelik disinds bile insan vicudunda bulunmasi gerekrn bi deger hurmada var onu yemeyik yasak demekki folikxm asit gereksiz dusncesiyse eger bu bi sacmaliktir folik asit sadrcr hurmada bulunmaz bi cok sebze meyve ve et urunlerinde de bolca var ama vucud o zaman bi cok seyle savasiyo ve bi cok depoyu ortak kullaniyo yeterli gelmiyo ki takviye yapiliyo ben hamileyken dokto su besinleri tukeg bunlardan kacin dedi harfi harfine yaptim yinede multivitaminde yazdi her gittigimde demekki ne kadar yersen ye yetmiyo biraz doktorlara guvenmek lazim 
(1,121 puan) tarafından
Aslında bakınca günlük 4000mg almak lazımmış folik asidi, ama her besinde zaten  en fazla 60_100 mg oliyon az haklısın
tarafından
Iste gerekli ki doktor yaziyo bence riske atmamak lazim gebelik surecinde guvenilif bi doktor bulup sozunden cikmamak lazim cunku hem bilgili hem surece hakim birinin tavsiyesinden daha dogru bisey olamaz bence
(1,121 puan) tarafından
Yarın gidip sağlık ocağına kan versem hemen akşam e nabızdah görebilir mıyim acaba? Acile gidip hamelelim şüphem mi var deyim:)
tarafından
Saglik ocaginda 3 gun sonra ogrenenler bile oluyo acilde 1 saat sonra cikiyo sonuclar ama gebelik suphem var dersen bakmazlar idrar yollarimda yanma var gebelik suphemde var dersen o sekilde bakarlar
(1,121 puan) tarafından
Aaa mantıklıymış,
-Reklam-
0 oy
(4,187 puan) tarafından
Kullan canim test yaptır hamileysen doktorlar hemen yazıyor. Hamile kalmadan bile kullananlar var doktora danışarak. Ben kullandım tüm vitaminlere mi hele kan ilacını kullanmasaydim asla yataktan kalkamazdim. 
(4,187 puan) tarafından
Evet çok önemli o yüzden kullan bu kişinin dediklerine cokda inanma. Bir fenomen takip ederdim bu kişinin kitabını onerdi, hamile kalınca da tüm vitaminleri kullanmış folik asit bile
(1,121 puan) tarafından
Yani bilemiyorum açıkçası, kadına çok güveniyorum ama işte bu konuda bilemedim
(4,187 puan) tarafından
Zaten kullanacağın 3 ay sonra kullanmiyorsun ki. Bebeğin için önemli, ilaçtan sonra düzenli ve iyi saglikli beslenirsin
(1,121 puan) tarafından
Aynen canım sağol yarın sağlık ocağı mı acile mi gideyim bilemedimb doktor yazarsa kullancam
(4,187 puan) tarafından
Acil bakar mı bilmiyorum, sağlık ocağına git canim
0 oy
(766 puan) tarafından
Riskini göze alabiliyor musun? Abidin Salihin doğru bilgileri var ama doğrusundan çok da yanlışı var
(1,121 puan) tarafından
Öyle mi dersin? Haklılık payı var çok . Özellikle bu otims cıve olayı. Ama bunda karışğıem
0 oy
(95 puan) tarafından
Benim kızım sığınan biride hastası. Kimisi doğumsal kusur dedi kimi doktor folik asit eksikliği dedi. Ama gerçektende hamile olduğunu çok geç ögrendim ve folik asit yada başka ilaç kullanmadım. Doktorlarda şimdi tekrar hamilelik düşünürsen kesinlikle folik aside başla dedi ama çok erken hamileliği düşünürken kalınca değil. Yani önemli bence ihmal etme kesinlikle folik asidi
(1,121 puan) tarafından
Teşekkürler ve geçmiş olsun canım inşallah bugün alaçağım
0 oy
(15 puan) tarafından
Hikayemiz ayni bende kurtaj olali 1 hafta oldu halen kanamam devam ediyor.doktor 3 ay dinlen dedi ama yasim 37 oldugu icin son iki yilda oldu oldu olmadi artik ikinci cocuk defterini kapaticam.bu kanama bitince bende korunmasiz olarak deniycem folik asite baslarim bende cocuk icin gerekli cunku
(1,121 puan) tarafından
Canım benim 17 gün sürdü kanamam, 3 ay sonra denedim ilkin tutmadı bu da ikincisi inşallah tutmuştur...
Benim doktor hemen deneyebilirsin dedi bebeği
(15 puan) tarafından
Insallah tutunmustur rabbim saglikla buyuyup doğmasini nasip etsin insallah
0 oy
(13,092 puan) tarafından
kendi sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı için şu kitapları okumayın, topuk kanına bile karşı bu, yapmayın 
(1,121 puan) tarafından
Topuk kanı ile ilgili bir ibare göremedim ciddi mi?
(13,092 puan) tarafından
tabii ki hatta olay oldu geçenlerde, kaesta bir aile vermeye karşı çıktı, savunma olarak bunun kitaplarını gösterdiler en son bakanlık olaya el attı.
(1,121 puan) tarafından
Kars'ta mı oldu olay, ayy yok ya ben topuk kanına karşı değilim kesinlikle aileler bu sayede erken hastalık öğrenip tedavi ile beyin gelişimi durması engellenebilir, fenülketenöri , hipotiroid vb hastalıkların önlemi alınıyor j?? İyi bakanlık el koymuş bari
0 oy
(13,592 puan) tarafından
Hamile kalmadan 6 ay sonra da doğuma kadar kullandım 
(1,121 puan) tarafından
Teşekkürler canım, önce bin doktora da danışayım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 35 göst.
0 oy
3 cevap 50 göst.
+1 oy
4 cevap 75 göst.