0 oy
132 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,582 puan) tarafından
Bana da fikir olsun. Yapacak birşey bulamıyorum eşim çorba yap deyip duruyor ben de çorbanın çoğu su diyorum daha besleyici sağlıklı tarifler arıyorum 

5 Cevaplar

+1 oy
(1,171 puan) tarafından
Bende aynı şeyi istiyorum kızım 14 aylık bizim yedigimiz yemeklerden yiyebilir dedi doktor ama her yemek ona uygun olmuyor .tarhana çorbası yoğurt çorbası yapıyorum sebze çorbası sevmiyor artık.makarna yiyor pilav yiyor etle balıkla hiç arası yok ağzına koyuyorum çıkarıyor.bend3 şaşırdım ne yapacagimi
(12,867 puan) tarafından
Kiz pisirdigin herseyi verebilirsin. Mesela biber dolmasi ben icini veriyorum yogurtla. Yesil mercimek yer yogurtla. Ispanak. Kuru fasulye pilav. Kurulari yada nohutu kabuklarini elimle ayaklayip catalla biraz eziyorum pilavada az suyundan kiyup ustune koyuyorum yogurtla yiyo. Salata yer bizimle. Sebzeleri buyuk oglumda yemiyo diye çorba yapiyorum ben. Kirmizi mercimegin icine koyup blender yapiyrm ekmek dogruyorum. Kirmizi mercimegide tek yapacaksam blender yapmam mesela kirmizi mercimek sogan ve pirinc koyup pisiriyorum direk oyle yediriyorum. Çorbalara hep et suyu yada tavuk suyu koyarim. Sarimsak koyarim. Tarhana yayla sütlu kabak corbasi domates mercimek bunlari yapiyrm genelde. Sulu köfte mesela kofteleri ve patateslerinden yine.yogurtla veriyorum
(2,945 puan) tarafından
Bende öyle aynen melek çocukları artık herşeyi yiyebilir bizim yediklerimizden zaten tuzu da kaya tuzu kullanıyorum salça da doğal salça bitmisse kullanıyorum şuan yeni var onu koyuyorum herşeyden yediriyorum yediklerimizden istedikleri şeyleri.
Ekstra ara öğünlerde badem ceviz fındık ekleyip meyveli yoğurt veriyorum bazen sade meyve veriyorum.
Bazen kuskus makarnayı yogurtlayip veriyorum.
Kemik ilikli suyu ile içine havuç mercimek pirinç patates sarımsak soğan koyup çorba yapıp şifa niyetine veriyorum yani onlara özel pankekle mucuver yapıyorum aralarda bitek.
Kıymalı etli yemeklerin hepsinden yediriyorum kuru fasulye nohut elimle ezip dediğin gibi sürekli tarif bul et hele ben ikizlerle çok zor.
(1,171 puan) tarafından
Ay cok teşekkürler kızlar çok alternatif sundunuz hepsini not aliyorum vereceğim ne bileyim yemez falan diye bicok seyi hiç yapmadım :) acemilik işte gaz yapar sindiremez falan diye korktum birçok şeyden
(2,945 puan) tarafından
Çıkarır gazını merak etme sen dene ver yer veya yemez kendi karar verir canim
(1,171 puan) tarafından
Çok teşekkürler
-Reklam-
+1 oy
(5,401 puan) tarafından
Kizima corba yapıyorum  ağzına sürmüyor  sadece  et makarna tavuk   yoğurt balık seviyor  hergun  aynı şeyleri yeyince farklı birşey verince yemiyor 
+1 oy
(218 puan) tarafından
Ne bulursan ver bacım. Benim oğlum 25 aylık. Bende aman salçalı yemesin aman tuzlu yemesin dedim şimdi yemek yedirene kadar akla karayı seciyorum. Bal kabağı çorbası yapardım, ıspanak kavururdum, et tevuk balık yerdi. Ona hep ayrı yemek yaptım. Eşim com kiziyordu bende çocuk salçalı yemeği nasıl yesin diyordum. Şu an çok pişmanım. İkinci oğlum 3 aylık. Allah izin verirse 6 aylık olunca yaptığım her yemekten yedirecem. İlerde çok seçici oluyorlar yoksa. Eşim ve ben hiç yemek secmeyiz yani bizden görüp öğreniyor desem öyle de değil. Evde ne varsa çiğ pişmiş tuzlu tuzsuz acı tatlı deme ver yesin 
+1 oy
tarafından
Ayrı yapma kendinize de sağlıklı yemek yapabilirsiniz ben 1 yaşına girince biz ne yersek onu verdim ayrı yapmadım hiç 
+1 oy
(4,606 puan) tarafından
Özel yemek yapmaya gerek yok ki 1 yaşını geçmiş ne yersen ondan ver valla ben 6 aydan itibaren ben ne yersem ondan verdim çok nadirdir ona özel yemek çorba yaptığım 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 67 göst.
0 oy
3 cevap 241 göst.
+2 oy
3 cevap 82 göst.
0 oy
4 cevap 74 göst.
19 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Alyakus (2,530 puan) tarafından soruldu

411,040 soru

12,371,985 cevap