0 oy
137 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (722 puan) tarafından
Oğlum 17 aylık rota virüs isal çok fazla kusma az ateş bazen. Ama oğlum ztn zayıf iştah gitti doktor şeftali muz yoğurt patatas pirinç lapası dışında bişey verme dedi. Şekerli şeyler yasal dedi süt vs yasak. Yahu çocuk ztn iştahsız muz vere vere mudan soğudu haşlama patatas sevmiyor ben ne yapayım başına gelen varmı. 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Hayir bilgim yok canim.. inşallah duzelir bebegin
(722 puan) tarafından
Sağol
-Reklam-
0 oy
(1,657 puan) tarafından
Canım zaten doktor doğrusunu söylemiş sana biz sana yardımcı olamayız ki, şunu bunu ver diyebiliriz ama çocuk daha kötü olur.Aşı yapmışmıydın canım?

Geçmiş olsun.
(722 puan) tarafından
Devlet hastanesinde milyon tane insanla uğraşan doktor 3 5 cümleyle anlatmaya çalışıyor olayı doğal olarak. Başka altarnatif ne verebilirim diye sordum ilaç sormadım. Asi var evet
0 oy
(218 puan) tarafından

Bol bol sıvı tuketsin. Şu olur meyve suyu olur ayran olur. Kendin komposto yal yedir. Tuzlu ve salçalı yemek yapma. Tuzlu çubuk yedir ki susasin su içsin. Evde bir surahiye bir tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı şeker karıştır gün içinde içir. Doğal serum suyudur bu dediğim. Pişik olmamasi için altını sürekli havalandir su ile yika. Islak mendil kullanma. Emiyorsa bol bol emzir. Aklıma gelenler bunlar. Biz aşı yaptırmıştık o yüzden çok hafif atlattık ben sadece bu dediklerimi birer kere yaptım ikinci gün düzeldi. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin minige. Kaşık mamalari var onlardan pişirip yediemeyi dene pirincli falan oluyor

Ayrıca muzda şekerli hiç alakası yok ben oğluma ishal nedeniyle bol bol meyve suyu komposto icirdim yoksa çocuk halsizlikten bayilacakti 
(722 puan) tarafından
Bebek maması kaşık mama değilde biberon maması verilebilir degil mi
(218 puan) tarafından
Verilir tabi ki ben devam sütü veriyordum ya da süte yarı yarıya su katıp iciriyordum. Su kaybetmesi iyi bir şey değil o yüzden sıvı şeyleri çok vermelisin
0 oy
(806 puan) tarafından
Hipp marka pirinçli kaşık maması vardı onu yedirdim kızıma. Su içmesi çook önemli sürekli su teklif edin. Meyve suyu hiç vermemiştim gereksiz şeyle midesini doldurma. Pirinç lapası patates haşlaması. Bırak acıksın. Suyuna dikkat et yeter hiçbişey yemiyosa da zorlama açlıktan ölmez ama vücut susuz kalırsa sıkıntı
(722 puan) tarafından
Hipp vs onların normal mamalarindan mi başlasam hemde acaba
(806 puan) tarafından
Zaten formül mama ile hazırlıyorsun kaşık mamasını
0 oy
(29,049 puan) tarafından

Bol su ver öncelikle katı ne seviyorsa onu yedir

0 oy
(3,927 puan) tarafından
Biz Nisan ayında rota şüphesi ile gittik çok şükür rota çıkmadı ama enfeksiyon vardı aşırı kötü oldu çocuğum, doktor bize yağlı yemeklerden uzak tut demişti, ayran, yoğurt muz, pilav, patates, tuzlu kraker,kefir önerdi. Bol su içmeli canim vücudu sussuz kalmasin. Pirinç unu ile mama yapabilirsin, irmikle de yapabilirsin. Yemiyorsa çok zorlama bu dönemde malesef iştahsız oluyorlar
(722 puan) tarafından
Çok teskkur ederim kefir hiç aklıma gelmemişti. Onuda deneym
(3,927 puan) tarafından
Rica ederim çok geçmiş olsun ama sade olan canim
0 oy
(647 puan) tarafından
Probiyotik işe yarayabilir 
0 oy
(858 puan) tarafından
probiyotik ver bir de süt yasaktır evet ama muhtemelen yoğurt değildir. eğer yoğurt da yasaksa entorogermina gibi probiyotik desteği alabilirsin. bide o gıdaları lezzetlendirerek de verebilirsin. patates püresi yap mesela süt yerine yoğurt kullanarak. pirinç lapası sevmiyorsa terbiyeli yayla çorbası yap bol pirinçli. şeftali ve muzu karıştırıp değişik bi lezzet elde edebilirsin. ishal yapmayan ve tatlı olmayan diğer şeyleri ekleyerek bunlarla başka şeyler üretebilirsin. yiyorsa krep yap mesela sütsüz muzlu
0 oy
(11,367 puan) tarafından
Doktorun önerisini dinle. Zaten çocuğun canı başka bişey istemiyor ki en azından bizimki öyleydi pirinç yoğurt zorla yedirirdim su Nil’e içmiyordu doktorunu dinle 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 296 göst.
0 oy
21 cevap 1,779 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ilosemins (167 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 105 göst.
0 oy
15 cevap 180 göst.
10 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde MinnieMouse (2,027 puan) tarafından soruldu

408,341 soru

12,267,701 cevap

37,513 kullanıcı

Kategoriler

...