0 oy
97 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Bebeğim makrozomik bebek4370dogdu. . 4. Ayında 7660grdi.bugun 5 aylık oldu ve kilosu 7800dü( kıyafetleriyle) diş sıkıntısı oldu. Uyku gerilemesi yaşadık. Çevreye karşı ilgisi oluştu memede 4-5 dk durup birakiyor. Fazlasını emince de çok kusuyor mutlaka fazlasını çıkarır. Ama huzursuz değil, keyfi yerinde uyku gerilmesini atlattık. Çiş sayısı iyi, kakası iyi. Doyuyor ki uykusuna rahatça dalıyor diye düşünüyordum. Ve dk olarak az emse de gün içinde 1-1.5 saatte, maks 2 saatte bir meme ister hemen veririm. Ek başka hiç bişey almaz. Ama 1 ayda kilo almaması beni çok düşündürdü. Üzüldüm de. Herşey normal görünürken neden kilo almaz. Sütüm yaramıyor mu kızlar. Bu arada yediklerime dikkat ederim. İMOM LATTE kullanıyorum. Kimyon çayı çok tuketirim. Kuruyemiş incir hurma yerim. Yumurta süt et balık bol bol yerim. Ek vitamin takviyelerimi kullanıyorum. Bebeğim de d vit demir kullanıyor böyle şeylerd çok dikkatliyimdir. Lütfen bir açıklayınız bana neden olur ne yapmam gerekir. Normal mi bu durum :'(

5 Cevaplar

0 oy
(3,324 puan) tarafından
Bizimde 4 aylıkken 300 gram almıştı o dönem çevremdeki bebeklerde o aylarda az kilo almisti. Diğer ay kilo alır canim merak etme. Bir bebek ac olsa aglar durmaz hele çiş olayı hiç olmaz. 
tarafından
Dimi bende öyle düşünüyorum.. bebeğimi degerlendirince herşey normal. Belli kalıpların arasına almak istemiyorum her bebek kendine özgüdür ama Ciddem Merak ediyorum nerde bu sütler .s hepsini isemis bebem
(3,324 puan) tarafından
Doğrusunu yapıyorsun, bebekler o kadar farklı ki asla net bir cevap bulamayız bence. Bizim etrafimizda yaş gruplarımız var aralarında sadece bir kaç ay olmasına rağmen farkliliklari belli ediyor.  Bebiş bu ay bezleri çok doldurmus :) galiba 6 aydan itibaren kilo alımları yavaşlıyor canim
-Reklam-
0 oy
(7,626 puan) tarafından
Benimki 5 aylıkken 8750 idi sonra diş çıkarttı iki tane 6.ayda yine 8750 çıktı . Diş çok etkiliyor çocukları maalesef 
0 oy
(211 puan) tarafından
Kilo almamasi neden bu kadar önemli ki belki yapısı gereği minyon zayıf bir bebek olacak. Saglikliysa uykusunu uyuyorsa gün içinde huzurluysa kilo alması çok önemli değil. Daha şimdiden bu kadar ince düşünürsen bu çocuk yürümeye başlayınca ne yapacaksın. Koşacak hoplayıp ziplayacak yine kilo almayacak. Kendini boş yere strese sokma stres olmazsa zaten bol bol sütün olur bu kadar şeyi kullanmana da gerek kalmaz. Kendi vücudunu da düşün. Bol bol su iç stres yapma yeterli 
0 oy
(1,142 puan) tarafından
Belki boyuna gitmiştir canım yine almış az da olsa bizimde kilo alımı azalmıştı kan ilacını kullanamamistik kanı düşük olduğu için de büyümeyi kilo boy alımını azaltiyormus canım ona da dikkat et
0 oy
(6,239 puan) tarafından
Bnmkide yatarak emiyor . Sağa sola çok bakıyor kucakta emmiyor . 6 aylik suan kilosu iyi çok şükür. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 162 göst.
0 oy
7 cevap 240 göst.
21 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Acemi anne36 (1,336 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 201 göst.
0 oy
4 cevap 237 göst.

404,743 soru

12,124,252 cevap

36,483 kullanıcı

...