0 oy
171 göst.
Aile kategorisinde (947 puan) tarafından
31 haftalık gebeyim. Kendi ailemden farklı uzak bir şehirdeyim. Annem zaten gelmez kız kardeşim üniversite okuyor. Eşim kardeşlerimden biri geldin sana yardımcı olur diyor. Büyük görümcem çok pis bir insandır. Küçük onun gibi değildir ama o da yks ye hazırlanıyor her gün kütüphaneye gidiyor. Ben yanımda birini istemiyorum. İlla ki biri olması mı gerekir eşim ısrarcı bu konuda

14 Cevaplar

+1 oy
(291 puan) tarafından
3 bebeğim geliyor annem de kayinvalidemde yaşlı sezeryanda hastanede biri olsun yeter diyorum ki evimde tek olayım inanin yavaş yavaş yaparım ama kendi huzurum olur ve oncesindede sonrasında sağlıklı olayimda diye dua ediyorum 

Öncesinde gelecek olan kişi evi temileyecek yardımcı olacaksa tamqm ama gelende sizden hizmet bekleyecekse gelmesin dusuncem ama gelende genelde misafir modunda oluyor 
-Reklam-
0 oy
(636 puan) tarafından
İki doğum yaptım ikisinde de tek basimaydim bı zorluk cekmedim. Ama biri olursa asıl öyle rahat edemem ben. Düzenim bozulur 
(947 puan) tarafından
Ben de ondan endişe ediyorum
0 oy
(4,731 puan) tarafından
Bnce gerekli değil canım ne doğumdan önce nede sonra yanımda kimse olmadı yanındaki insanlar anca seni strese sokuyor çünkü 
(947 puan) tarafından
Bence de öyle
0 oy
(4,215 puan) tarafından
Biri olmasin bence inan insan kendi daha rahat ediyo. 
0 oy
(4,251 puan) tarafından
Yurt disinda olmam nede ni ile kimsem olmadi yanimda iyiki de olmamis en iyisi yalniz buytmek
(947 puan) tarafından
Bence de yoksa her kafadan bir ses çıkar
0 oy
(9,425 puan) tarafından

5 ay kanamayla geçti gebeliğim mide bulantısından yemek yapamadım günlerce yattigimi biliyorum yinede kimse gelmedi gelmesin de erken doğurdum hastabede yatisa alındım o zaman da kimse yoktu aslanlar gibi de üstesinden geldim kimse biz baktık diyemez şimdi de doğurduktan sonra daha çok ihtiyacın olacak 

(947 puan) tarafından
Benim de ilk haftalar hep tehlikeliydi kimse gelip de yemeğimi ya da evimi temizlemedi. Bundan sonra da istemiyorum onları. Kardeşime söyleyeceğim umarım sınav haftasına denk gelmez de o gelebilir inşallah
0 oy
(9,608 puan) tarafından
37+5 deyim salı dogumum var ailem pazartesi gelecek. Bir de baskasının sıkıntısını cekecen bosver canım. Kendıne yetmeye calıs eşine de iyiyim ben boyle de 
0 oy
(1,608 puan) tarafından
İlk doğuma 2 hafta kala annemin kanser olduğunu öğrendik annem tedaviye başladı ben gelme dedim yoksa dünya yansa gelirdi ben kabul etmedim. Kaynanamla kayinpederim geldi. Ama resmen kaynanam evden kaçmak için zorla geldi. Birkaç gün sonra kayinpederim gitti kaynanam toplam 1 ay kaldı. Doğuma kadar her şey iyiydi. Doğumdan sonrası travma oldu bende. Çocugumu kucagima alamadim 2 senedir oğlum beni sevecek mi bağ kuramadik diye düşünüyorum. 6 ay kocamdan nefret ettim annesinin yaptıkları yüzünden. 2. Yi doğuracagim 35. Haftaya geldik. 2 yaşında bir oğlum var. Annem vefat etti kaynanamla görusmuyorum eşim kimseyi istemiyor ben de istemiyorum.  Oğlumuzu da hastaneye götüreceğiz Allah kimsenin eline düşürmesin. Sen de kimseyi çağırıp da huzurunu kaçırma canim. 
(947 puan) tarafından
Öncelikle başın sağolsun canım. Ben ileride laf edeceklerin bildiğim için de istemiyorum bir şey yaparlar hep başına kakıp dururlar o yüzden Allah'a sezaryen olmayayım diye dua ediyorum. Sezeryan normal dokuma göre daha geç ayaklamıyormuşsun sanırım. Eşim yardımcı olur ama bir yere kadar.
0 oy
tarafından
Dogumdan önce birinin olmasına gerek yok bence dogumdan sonra olması onemli doğum hazırlığı icın kisa sureli yardıma gelebilirler 
0 oy
(11,579 puan) tarafından
faydaları dokunmyacaksa gerek yok. bir de onların stresini çekeceksin. 
0 oy
(3,862 puan) tarafından

Hiç gerek yok emin olun yardımcı olsalar bile yük oluyor lar psikolojik olarak rahat edemiyorsun 

(947 puan) tarafından
Bence de öyle
0 oy
(5,144 puan) tarafından
Benim riskli gebelikti ona ragmen yanımda kimse kalmadı haftada bir annem yada kayinvalidem geldi temizlik yapti ben yemek bulasik camasir yikadim sadece esimde evi supurdu bazen bulasiklari o yikardi hep idare ettik yani dogumdan sonra da 15 gun kadar annem kayinvalidem bir kaldi 40 m cikincaya kadar kayinvalidem kaldi
0 oy
(14,695 puan) tarafından
Yooo ben zorlansam da kimseyi istemedim illa gerekmiyor doğum yapacağım gün bile tektim 
(2,967 puan) tarafından
Acilarinnnnnnnn çocuğuyum:D
(14,695 puan) tarafından
Vallahi öyleydim Bi el uzatmadın :D
(2,967 puan) tarafından
Ahahaha ah ulan yakın olaydım sen göreydin
0 oy
(2,946 puan) tarafından
İkiz hamileydim 34+2 de doğum yaptım doğum yaptıktan sora geldi gelenler ozamana kadar kendi kendimi götürdüm son zamanlar zorlandım ama kimse gelip yanımda durmadı. 40 gün kalıp gitti herkes yine yanlız büyüttüm 
(947 puan) tarafından
Ben doğumdan sonra 3 ay misafir kabul etmeyeceğim. Bir de benim Doğumum kasım ayına denk geliyor mevsim geçişleri falan insanlar hasta olur o yüzden belli bir süre kabul etmeyeceğim.
(2,946 puan) tarafından
Evet canim etme bence de bende etmedim bebeklerim 2 aylık olana kadar filan hatta çoğunu 6 aya kadar filan almadım

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 95 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde sevci (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 422 göst.
7 Ocak 2019 Aile kategorisinde 2019Annesi❤️ (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 148 göst.
25 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Sevda01 (1,054 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 408 göst.