0 oy
331 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (87 puan) tarafından
Merhaba kızlar kaynanamı başta seviyordum iyi biri sanıyordum ama sonradan öğrendim ki eşim beni ona söyleyince bu çok çirkin başka birini bul diye itiraz etmiş herkese benden gelinim çok çirkin diye bahsediyormus sonra ben doğum yaptığım gün hastaneye geldi bebeğime bakıp ben bu çocuk kesin çirkin olacak demişti bu güzel oldu diye güldü. Bebek yeni doğduğu zaman bizde kaldı bir kaç gün bebeğimi severken hep diyor ki sen halan gibi amcan gibi güzel ol tamam mı diyor bebeğe ama bunu bir kaç kere değil yüzlerce defa demiştir ve hiç bir şekilde çocuklarına laf kondurmaz haksizda olsalar çocukları haklı ve bir keresinde benle eşim basit bir şey için tartıştık eşime hicbir şey demedi bana diyorki sen terbiyesz birisin yazıklar olsun sana bir daha evine gelmem vs tamam arkadaşlar o kadar güzel değilim ama beni de Allah yarattı yani yeni doğum yapmış kadına bunlar söylenir mi o günden beri de sevemiyorum eşimde şimdi bana kızıyor anneme soguksun ne yapım olmuyor içimden gelmiyor o kadını sevmek

15 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ayy dua etsinler evine aliyosun yeminle ben esiginden bile sokmam 

Benimkide sarışın mavi gözlü olsun oğlum gibi deyip duruyo kizim dogdu kapkara biseydi bende esmerim al sana sarışın mavi göz demistim anladi gerisini zaten bidaha asla agzindan cikarmayi 

Taş altinda kalirim laf altinda kalmam kimse kusura bakmasin 
(87 puan) tarafından
Keşke senin gibi olabilseydim canım
tarafından
Olmadığın zaman ezilirsin altta kalma
(87 puan) tarafından
Evet eziliyorum maalesef
tarafından
Bunlari söylemeye cesaret edebiliyosa duymayada cesareti vardir benimkide beni esmerim oglu sarışın diye istemiyo gibi davranıyodu yani alttan alttan mesaj vardi yüzüme diyemez totosu yemezde bende dedim kocam begendi aldi kimseye laf düşmez kapiyi kapattikmi herkes dışarda dedim ben affetmem valla dünyaya bikere gelmisim ben üzüleceğime o üzülsün esin arkanda degil sanırım ondan eziliyosun benimki tam tersine bunlari dedigini bi duysun evime ayak bastirmaz
-Reklam-
+1 oy
(218 puan) tarafından
Keşke sende deseydin çirkinim falan ama oğlunun nikahlı karisiyim. Sen begenmiyorsun ama oğlun bayılıyor ki çocuk yapmış. O edepsizse sende biraz edepsiz ol bacım. Ancak öyle iyi gelin olursun. Allah'a havale et diyeceğim ama lohusa kadın o an hırsını alamaz anlıyorum seni. Einstein ile bir kadının güzellik zekilik hikayesi var. Senin çocukların güzel ama zeki değil ben çirkinim ama zekiyim baksana çirkin halimle güzel oğlunla evlendim de :) 
(87 puan) tarafından
Teşekkürler canım ama çok sinir bozucu yaptıkları
(218 puan) tarafından
Haklısın ben olsam benim de sinirim bozulur ama kimse için rahatımi bozamam. Onlar lohusa deyip beni dusunmuyorsa bende yaşlı deyip onu düşünmem. Eskiden kaynana gelin birlikte yaşarmış saygı varmış. O yüzden yaşlıya hürmet edilirmis ama benim annem de böyle o yüzden hürmet etmeyi bıraktım üzülen üzülsün sende öyle yap yoksa gam derdinden yaslanirsin
0 oy
(2,910 puan) tarafından
Allah a havale et, sen syagini yitirme ama kendini de ezdirme. Laf edecek olursa alan razi gelen razi ellere nesi de geç :) allah kalp güzelliği versin önce 
(87 puan) tarafından
Öyle alttan mesaj veriyor ki gerçekten sinir oluyorum ve bir şeyi bir defa demiyor arka arkaya 5, 6 defa tekrarlıyor
(2,910 puan) tarafından
Benimde eltim öyle maalesef :) cok sabrettim ve sonunda mesafe koydum baska yol bırakmadı
0 oy
(232 puan) tarafından
Sevmek zorunda da değilsin eşine söyle herşey karşılıkli demekki sevgi gormedigim için sevgi veremiyorum de.bu ne saçma şeyler insanın kalbi güzel olsun güzellik gelip geçici kalp kırmak ömür boyu unutulmaz
(87 puan) tarafından
Eşime göre kaynanam beni çok seviyormuş onun üslubu öyleymiş
(232 puan) tarafından
Sen de söyle anlat eşine yaptıkları bu hareketler ve hakaretler normal mi söyle dua etsin benim yerimde başkası olsaydı anneni laflariyla parçalardi ama ben saygimi bozmuyorm dee:)
0 oy
(4,595 puan) tarafından
Ayy evine aldığına dua etsin haspam kendi Kleopatra mi sankj . Koy mesafeni dua etsin muhattap olduğuna verirdim ağzının payını 
(87 puan) tarafından
Mesafe mi koydum ama arkamdan böyle konuştuğunu duydugumdan beri yüzüne bile bakmak istemiyorum yaptığı yemeği bile yiyemiyorum maalesef yakında olduğumuz için de yüzünü hep görüyorum
(4,595 puan) tarafından
Nefret ederim öyle insandan. Yüzüne gülüp arkadan iş çeviren bir iki tersledin mi gelmez daha evine
0 oy
(1,097 puan) tarafından

Esin çok şey istiyor dediklerinden haberi yok sanırım.

Ben olsam hiç konuşmam doldurmak gibi olmasın tabi ama yok öyle çirkin vs guzellik görecelidir ayrıca o çirkin diye çirkin olmuyorsun yine sinir oldum :angry:

0 oy
(12,764 puan) tarafından

Bende aynı şeyleri yaşıyorum ama güzellik çirkinlik olarak değil bebeğimi o kadar benimsedi ki çocuk peşimden ağlar ne ağlıyorsun biz burdayiz o giderse gitsin diyor ya da bizi görmedi yoksa sana niye ağlasın diyor çocuğumun bana bağlılığını kıskanıyor 50 tane torunu olduğu halde bazen bunalıp bağırdığım oluyor mesela ne bağırıp duruyorsun gidersen git ben bakarım kızıma diyor böyle böyle bir sürü örnek bende senle aynı durumdayım aşırı soğudum yüzünü görmek istemiyorum mesafe koy en iyisi sürekli gelip gidemesin sende gitme 

0 oy
(1,763 puan) tarafından
Kaynanamla beni anlattın şuan ilk başlarda beni istememesine rağmen ben onu seviyordum sonra doğurdum hastaneye geldi bebeğimi kucağımdan aldı sürekli sonrasında bebek meme reddi yaptı sütüm kesildi mama ile devam ettim kalktı dediki napsın çocuk annesinden fayda yokki dedi sonra ben bununla bir kavga ettim telefonda ogün bugün heryerden engelledim evimede giremez 
0 oy
(1,239 puan) tarafından
Benden çıktı bana benzeyecek de. Amcası ile halası kimden çıktıysa onlara benzesin de. Ne m.al gibi insanlar ya bunlar. Allah yarattı demeden güzel çirkin ayrımı yapıyorlar. Her şeyi geçtim daha yeni doğmuş bir bebek için düşünülecek şey mi? Çok güzel olup sağlıksız bir bebek olursa ne yapacak o zaman? Benim kaynanamda sürekli koca parası iyi geliyor, götü büyütürsun tabi derdi. Anneni daha çok seviyorum derdi. Daha güzel,  yüzü daha güleç olduğu içinmiş. Pehhh..
0 oy
(1,155 puan) tarafından

Bana bir keresinde eşimin teyzesinin kızı çok şanslısın yenge çok güzel bi evlilik yaptın abim çok iyi biri demişti bende herkesin içinde bence abin çok şanslı asıl çok iyi biriyle evlendi demiştim :D  Yerinde olsam her fırsatta yapıştırırım cevabı

0 oy
(2,945 puan) tarafından
Ne kadar vicdansız merhametsiz bı yorum kocaman kadın olmuş ama insan olamamış.
0 oy
(87 puan) tarafından
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim bacilarim
0 oy
(3,517 puan) tarafından
Vallah bana göre fazla bile sabretmişsin. Halasina babasina benzesin dediği yerde ben  aman aman halasina babasina benzesin de yeterki sana benzemesin derdim
(87 puan) tarafından
Çok güldüm ya valla Allah razı olsun hepinizden kendimi tükenmiş hissediyordum yorumlarınızı görünce iyi geldi bana
0 oy
(50 puan) tarafından
Kendi sanki Adriana Lima gerizekalı. Hadi terbiyemi de bozmayım diyorum ama nasıl iğrenç bir düşünce yapısıdır bu..

Bu kadın bu kadar cirkeflestiyse malesef güzel dilden de anlamaz. Yapılacak en iyi şey sen de kısasa kısas yapcan gülüm. Aa anne yüzünde sivilce çıkmış diyip moralini bozcan 

Ayy lekeler olmuş diyip yüzünü burusturcan. Baksın bakalım birine çirkin demek nasıl hissettiriyor.
(87 puan) tarafından
Zaten güzel bir kadın değil ama benim güzelliğime takmış ya direk duymadım ama eltime demiş oğlum bunla nasıl yatağa giriyor eltim yemin ettirdiği için gidip ona sen ne kadar terbiyesz birisin diyemiyorum
(50 puan) tarafından
Şey desene ay anne iyi babam senle yatiyo kadinsin ama çok horluyosun korkunç falan  ya bu Kaynanalar falan iyice sınırı aştı bir de haksız ve çirkin hareketler yapiyolar. Hep de iyi gelinleri eziyolar uzuyolar kıyamıyorum. O yüzden diyorum ya anladıkları dilden konuşmak lazım . Gerçi acaba eltin de doğruyu mu söylüyor ki
(87 puan) tarafından
Doğruyu söylüyordur çünkü kaynanam bunları söyleyecek birisi şaşırmadim zaten duyunca
(50 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun valla böyle insanlarla uğraşmak zor. Yine de sana hakaret edilmesine izin vermemelisin eşin de sana destekse karşılığını ver mutlaka
0 oy
tarafından
"Tamam arkadaşlar o kadar güzel değilim ama beni de Allah yarattı yani yeni doğum yapmış kadına bunlar söylenir mi?" Şunu okurken içim cız etti, yani kurban olsunlar kızım sana, insan kendinde olan kusurları başkalarında görmeye meyillidir, demek ki kaynanan kendinin güzel olmadığını düşünüyor. Yarası var ki o yönden vuruyor.

"Ebû Cehil bir gün Hz. Peygamber’e (sav) dedi ki: "Hâşimoğulları sülalesinde senden daha çirkin suratlı biri gelmemiştir."

Resûlullah Efendimiz buyurdu ki: "Haddini aştın ama yine de doğru söyledin."

Biraz sonra Hz. Ebû Bekir (ra) Peygamber Efendimiz’in (sav) yanına gelince: "Ey güneş yüzlü resûl! Senden daha güzel, daha parlak bir yüz görmedim" dedi. Resûl-i Ekrem Efendimiz (sav) bunun üzerine; "Ey aziz dost, ey değersiz dünya kaydından kurtulan, doğru söyledin." dedi.

Orada bulunanlar; "Ey yüce Peygamber! Bu ikisi birbirine zıt şeyler söylediler, sen her ikisine de, “Doğru söyledin” buyurdun. Bunun sebebi nedir, diye sordular.

Hz. Peygamber (sav) "Ben Allah’ın cilaladığı bir ayna gibiyim, bana bakan kendini görür" buyurdu.

“Herkesin hareketi bulunduğu yerdendir, herkesi kendi varlık çemberinden görür. Mavi cam, güneşi mavi gösterir ve kırmızı cam kımızı gösterir. Camlar renklerden arınırsa beyaz olur. Bütün diğer camlardan daha doğru söyler ve mihenk olur.”

Kaynak: Mevlana, Mesnevî’de Geçen Hikâyeler"
(87 puan) tarafından
Allah razı olsun canım yazını okudum o kadar iyi geldi ki çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 310 göst.
21 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 822 göst.
28 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde bahtsizbedevi (192 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 637 göst.
7 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Hamiss1 (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,005 göst.
15 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde Nurgizem (274 puan) tarafından soruldu

411,021 soru

12,371,142 cevap

42,414 kullanıcı

Kategoriler

...