0 oy
291 göst.
Diğer kategorisinde (339 puan) tarafından
Anneler selam 20gunluk bebegim var aile büyükleri tutturdu tuzlayalim diye. İnternetten bakıyorum cok zararlı yazıyor. Napcami bilemedim gercekten tuzlamak gerekir mi kokar diyorlar tuzlamayip kokan var mı. Tuzlama islemi yaptiysaniz ne sekilde yaptiniz tarif edebilirmisiniz

24 Cevaplar

+1 oy
(195 puan) tarafından
Sirkeli suya da koyun turşusunu da yaparsınız. 
-Reklam-
0 oy
(301 puan) tarafından
Tuzlama ne kız balik mi bu koksun.

7 yaşında oğlum vat öyle bisey yapmadım hala daha da kokmaz kokar dedikleri ne ter kokusu mu bu arada onu anlamdım 
(301 puan) tarafından
Ay şimdi baktım sakın yapma bi ton zararı var çok meraklı olan kendisini tuzlasin de gec
0 oy
(4,307 puan) tarafından

Tuzlama dedikleri suyuna bir cimcik tuz atılıyor ben yaptım hiç bir şey olmadı 

0 oy
(1,248 puan) tarafından
Lütfen böyle cahilleri dinlemeyin
0 oy
(954 puan) tarafından
Bir bebek Tuzlandiği için aşırı tansiyon yüksekliğinden vefat etti. 

Bebeklere hasas urunler kullanilirken tuz nasıl zarar verir tahmin edersiniz yazık kıymayın büyükler kendini tuzlasin asla izin vermem
0 oy
(84 puan) tarafından
Eltim çocuklarına yapıyordu banada söyledi ben sadece suyun içine çok az tuz katıp vücuduna dökmüş tüm bi zararını görmedim.
0 oy
(129,898 puan) tarafından
tuzlanan bir bebek öldü bilginiz olsun.
0 oy
tarafından

Bizde balla beraber tuzlanır, hatta ananem hepimizi 3 saat tuzlu leğene yatırmış. Ben haftalarca banyo yapmasam bile kötü kokmam. Hatta eşim çiçek kokulum der, ekstra parfüm de sıkmam.

Kaynanamlar tuzlamazlar, eşim hemen ter kokar. Ben de oğlumu tuzladım ve uyur uyumaz deli gibi terlemesine rağmen kokmuyor.
Hatta bir kere 1 hafta banyo yaptıramadım bir sebepten ötürü, pamuk veya ıslak mendille de silmedim, boynu pislik içinde kalmasına rağmen misler gibi kokuyordu. İleride ne olur bilemem ama.
0 oy
(4,105 puan) tarafından
Tuzlamadan kastı tuza bulamak değil kız yani bizde öyle değil. Banyo suyuna bi çimdik tuz atarlar bizde sadece :D ama bazıları direkt tuza buluyor o çok zararlı böbrekleri iflas edip ölen bebekler var 
0 oy
(5,401 puan) tarafından
Banyo suyuna az bir miktar kaya tuzu atılıyor. Yoksa bebegi tuza yatirmak gibi bir mantik yok.
0 oy
(19,537 puan) tarafından
Tuzlama yaptım. Yıkandığı suyun içine adet yerini bulsun diye bir fiske tuz attım. Adı tuzlanmıs oldu. Bizimkilerin çenesi kapandı. Asla fazla tuza yatirilmaz bebek . Tehlikeli Allah korusun 
0 oy
tarafından
Bende kaynanama bunu anlatamadım zoraki tuzlayın dedi tuzlayana kaşar arayıp durdular bende bir leğene biraz tuz bal döktüm iyice karıştırdım ve bir bez ile koltuk altları parmak ataları falan her yerini sildim.Sonda hemen bol su ile duruladim sirf sussunlar diye
0 oy
(310 puan) tarafından
Ay saçmalamasınlar ya cahillikten başka birşey değil onun yüzünden ölen bebekler bile var benim eşime yapmışlar ama terledigi zaman kokar batıl inançtan başka birşey değil doktorlar boşuna konuşmuyor dinleme sakın iç organlarına bile zarar 
0 oy
(1,300 puan) tarafından
Cahillik işte.Ben bebeğime yapmadım.O saçmalığı yaptırmadım da
0 oy
(499 puan) tarafından
Yok canım tuzlamak falan hurafe ama benim esimde istemisti bende kocaman kovanin icine bir cay kaşığı tuz attim döktü sonra temiz suyla hemen yıkadım ama tâbi yapmasanız daha iyi ben kırmadım kimseyi orta yolu bulmaya çalıştım doktora da sormuştum okadardan bsiey olmaz demisti ama yinede lutfen linc yemeyeyim siz haklısınız 
0 oy
(576 puan) tarafından
Ne duydum ne gördüm bence yapma bebek bu mis gibi kokar hep
0 oy
tarafından
Eskiden hemen hemen her bebeğe yapılırmış kimseye de bir şey olmamış, yapmanın zararı yok yanlış yapmanın zararı var. 

Annem de her çocuğuna yapmış biz çok memnunuz. 

Ben beceremem ama annemden rica ederim benim çocuklarıma da yapsın
0 oy
(839 puan) tarafından
Balık mi bu tuzlamayinca koksun
0 oy
(7,494 puan) tarafından

Biz normal yıkadık mis gibi koktu 

0 oy
(4,186 puan) tarafından
Aslında tehlikeli bir durum deri tuzu emdiği için tansiyon yükseltme riski çok yüksek yapılmalı mi gerekli mi bir faydası varmi tartışılır.Ter kokusu ter bezleri ile alakalı olduğu kadar karaciğer ile alakalı doğru beslenme ile vücut gayette ter kokusunu yok eder ,yani tuzlama yapmadanda  ter kokusunun önüne geçilir.

Ananem 80 yaşında doğumuma geldi benle 15 gün kaldı söyledi banada bende tehlikeli olduğunu söyledim o da kızım azcizik tuz öyle tuza yatirmayacagiz dedi :)  kızıma bir maşrapa suya banyo öncesi bir çay kaşığı (silme ) tuz attı banyo öncesi yarım saat kadar bekletti yıkadık.Bir sorun olmadı ama olanlar var hem de daha çok,risk satın almak size bağlı.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 49 göst.
0 oy
2 cevap 235 göst.
6 Mart 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,767 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 51 göst.
6 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde BURHAN ALTINTOP (19,537 puan) tarafından soruldu

408,530 soru

12,275,337 cevap

37,727 kullanıcı

Kategoriler

...