0 oy
176 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (866 puan) tarafından

Kızlar 

imagekızlar evlendim hemen çocuğum oldu cahildim kimse beni uyarmadı mama içti sütüm yoktu belli 2yaşını geçince çok fazla süt içti vermeyince ağlardı hala çok sever çok pişmanım o kadar süt verdiğim için dişleri böyle oldu 6yaşında o bütün etkilerini vucudundan nasıl attıracam

4 Cevaplar

0 oy
(299 puan) tarafından
Sut dişe zarar vermez aksine kalsiyum acisjnda iyidir ilkkez böyle birseu duydum

Ama süte şeker katıp okida biberonla verdiyseniz çürüğe sebep o olabilir 

Onada bakmadan genetik yapıyla da alakası olabilir kızım iki yaşına kadar emdi dislerinde çürük çok vardı Dr dediğim de anne sütü doğal miydi dedi yediğimiz icdigimiz herşey katkılı dedi süt ensede sonucda annede doğal beslenmesi lazım yani 
(5,631 puan) tarafından
Sut genel olarak cocuklara hatta yetiskinlere bile zararlidir. Gece eger uyumadan once sut icip disleri fircalamadan uyuyosa zarar verebilir.
(866 puan) tarafından
Artık içmiyor canım 2sene oldu neredeyse ama önceden verdiğim için pişmanım dişini fırçalıyorul
(5,631 puan) tarafından
İyi canim. En azindan farkindasin.
Bundan sonra dengeli beslemeye dikkat et. Sekerli besinlerden uzak tut. Dislerini fircalasin gunde 2 kezde.
(866 puan) tarafından
Aynen aynen canım birde doktora gidip kan tahlili verecem eksik vitamini varmı diye
(299 puan) tarafından
Sut niye zararlı olsun dış fircalamazsa bu kısmı tamam ama.sutun zararlı olduğunu ilkkez duydum ben süt alıp ev yogurdu yaparım sutude şekersiz olarak içirirm sütun bir zararini görmedim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çocuk yeterince su içmiyo, dudaklarındaki o kuru görüntü bunun belirtisi öncelikle onu söylemek istedim. Süt konusundaki meseleyi de senden duyuyorum açıkçası, normalde çocuk ne kadar süt içerse kemik ve diş gelişimi de o kadar sağlıklı olur. Ama gel gör ki, dediğim gibi süt içerse. Marketlerde süt diye satılan şeyin ne olduğunu bilemiyorum, ama gerçek süt olduğunu pek sanmıyorum açıkçası. o dişler için endişe etmene gerek yok, onların hepsi dökülecek zaten. 
(866 puan) tarafından
Canım sıcak çikolata içti şimdi dudakları ondan öyle aslında baya bu içiyor ama okula gidiyor orda az mı içiyor acaba suluğu bitiyor ama teşekkür ederim canm su içimine daha dikkat edeceğim
tarafından
Dudaklarındaki renk değişimi için dememiştim :) onlar kakaolu bişey yediğini gösteriyo zaten de kuruluk görüntüsü var ya onun için demiştim :) kendimden biliyorum aynı sıkıntı bende de var çünkü
(5,631 puan) tarafından
Benim dudaklarimda bu sekil ve gunde yaklasik 4-5 litre su icerim. Cilt tipi ve bulundugu iklim ile alakali.
Ayrica sutun yarardan cok zarari vardir. Gunumuzde pek onerilmiyo. Onun yerine ayran,yogurt,peynir gibi besinler oneriliyo.
(866 puan) tarafından
Teşekkür ederim canm dahada dikkat edeceğim dişleri dökülecek biliyorum ama acaba neden öyle diye taktım kafaya
(866 puan) tarafından
Evet sütün zararlı olduğunu öğrendim artık vermiyorum ama verdiklerim içime dert oldu
(5,631 puan) tarafından
Sizin icin soylemiyorum. Ama disleri dokulecek diye cogu kisi sut dislere dikkat etmiyo. Oysa ki sut disler kendinden sonra gelecek diside etkiliyo.
Duzenli fircalatin ve beslenmesine dikkat edin.
tarafından
Herşeyin fazlasından zarar görürsün bacım, herşey dozunda faydalıdır. Bu arada şu cilt tipi meselesinde haklı olabilirsin doğrudur
(731 puan) tarafından
Ben günde 3 litre su içerim ama dudaklarım kuru ve catlaktir. Yapısı öyle olabilir. Benim dudak yapim böyle mesela
0 oy
(13,760 puan) tarafından
diş fırçalamazsa çürür dişler. fazla süt demir eksikliği yapar 
(866 puan) tarafından
Fırçalıyorum hergün
0 oy
(3,666 puan) tarafından
Benimki 1 yaşında sadece anne sütü ve ek gıda dönemındeyken çürüdü , daha ne yedi ki yani 1 yaş genetiği böyle bnce uykudan önce fırçalamak geciktirir biraz 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 124 göst.
11 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Pampers (342 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 113 göst.
0 oy
1 cevap 30 göst.

411,888 soru

12,399,552 cevap

44,364 kullanıcı

Kategoriler