0 oy
165 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (6 puan) tarafından
Merhaba kızlar ilk hamileliğimde sezaryen doğum yaptım. 40 haftaya kadar bekledim açılma olmadı nts de düzenli sancılarım vardı ama ben hissetmiyordum. Yatışım yapıldı 12 saat yüksek dozda suni sancı verdiler bana mısın demedi tabi yine ağrı acı hissetmedim. Şimdi de 19 haftalık hamileyim oğlum da 2 yaşına girecek 2 haftaya. Yani bu hamileliğimde de açılma olmaz mı ya da sancı falan bunu sormak istiyorum normal doğum yapmak istiyorum benim gibi ilkinde açılma olmayıp ikinci de açılması olan var mı?

5 Cevaplar

0 oy
(2,751 puan) tarafından
Daha uzun bir süre geçmesi lazım diye biliryorum ve ssvd her doktor yapmıyor diye biliyorum.
(6 puan) tarafından
Hamileliğin ilerleyişine göre ssvd yapılıyor tabi dikişlerin de durumu göz önünde bulundurularak devlet hastanesi doktorları yanaşmıyor maalesef
(2,751 puan) tarafından
Evet canım malesef. Sezeryan acısını bilmiyorum ama normal doğum da çok da matah birşey değil bence :)
(6 puan) tarafından
Doğum yapmak canından can çıkarmak çok zor bir şey iki türlü de canımız yanıyor ama en azından daha erken ayaklanmak istiyorum yarım insan gibi hissediyorum kendimi
(2,751 puan) tarafından
İllaki öyledir tabi ama normal doğumda da dikişi fazla olup ya da farklı sıkıntılar çekip zor ayaklananlar olabiliyor. Her türlü geçici bir süreç. Hayırlısı neyse o olsun inşallah.
(6 puan) tarafından
İnşaallah hayırlısı olsun rabbim bi kolaylığını verir inşaallah
-Reklam-
0 oy
(10,894 puan) tarafından
2 sene çok az bir süre. ssvd mi ne diyorlar önce bunu yaptıracak doktor buluyorsun her doktor yapmıyor. sonra gebeliğini takip ediyor, aldığın kilo, bebeğin kilosu vs hep önemli. ama 2 sene bunun için kısa bir süre
(6 puan) tarafından
Valla aklım allak bullak tekrar ameliyat masasına yatmak istemiyorum ama şartlara göre belli olacak hayırlısını diliyorum
(10,894 puan) tarafından
ablamın kaynanası 87 yılında bu şekilde sezaryen sonrası normal doğum yapmış düşün o zamanın şartlarını ama iki çocuğu arasında 7 yaş var. kolay bir şey değil sezaryen sonrası normal doğum ve tam teşekküllü hastane olması gerekiyor. ama dediğim gibi 2 sene çok az bir süre
(6 puan) tarafından
Bende aradan uzun süre geçsin diye düşünmüştüm ama rabbim böyle nasip etti doğum sırasında ne olur biter bilemiyorum çok tedirginim iki tarafı b*klu değnek
0 oy
(292 puan) tarafından
Bunu yaptıran doktorlar var. Ama çok hassas bir durum. Kardeşim doktor ve daha üç dört gün önce konuştuk. Hem de Türkiye'nin en ünlü üniversitelerinden mezun. Bizim hocalar uygun bulmuyor, çok uzun süre geçse bile diyor. Çünkü doğum komplikasyonlarini yaşama riski çok artiyormus. Kesilen nokta inceliyormuşve tabii ki asla sezaryen öncesi haline dönemiyormuş. Bu da normal doğum sırasında zorlandığında yırtılma, ıkınamama gibi bir sürü şeye neden oluyormuş. Yani bu riski yok edebilecek doktor olduğunu sanmıyorum. Bu riski almak da ne kadar doğru bilemiyorum hem bebek hem anne için. 
(292 puan) tarafından
Bir de bildiğim kadarıyla devlet doktorları yapmıyor. Yapanlar genelde özel ve ekstra yüksek paralar istiyorlar. Bir de sıkıntı olursa sezaryen yapıyorlar. Yani hem yüksek paralar verip hem de yine sezaryene mecbur kalabiliyorsun. Bu da ticarete dönmüş.
(6 puan) tarafından
İşte korktuğum şey de bu cesaret edemiyorum hem bebeğime hem de kendime eziyet etmek istemiyorum ama sezaryen doğum deneyimi bende travma bıraktı lohusalık depresyonunu dibine kadar yaşadım ve toparlanmam uzun zaman aldı belki normal doğum yaparsam daha çabuk iyileşir bebeğimle ilgilenirim diye düşündüm çünkü bir de oğlum var 2 yaşına girecek
0 oy
(302 puan) tarafından
Ben normal yapicam eğer bir sıkıntı çıkmazsa.

İlk gebelik zehirlenmesi sonucu 36 haftalık sezaryenle doğum yaptım ama aradan 7 yıl geçti doğuma kadar 8 olacak nerdeyse doktoruma da dedim eğer son anda kötü bir durum olmazsa bu defa normal doğum yapicam 
(6 puan) tarafından
İnşaallah gönlünce kolay bir doğum olur aradan bayağı zaman geçmiş bende normal doğum olsun istiyorum ama 2 yıl bunun için riskli
(302 puan) tarafından
Yanlış bilgi vermiş olmayayım ama ben en az 2 yıl ara verdikten sonra normal doğum oluyor diye biliyorum ama yanlış olabilir tabi doktora sormak lazım bu arada sezaryen sonrası normal doğumu her doktor risk alıp yaptirmiyor
(6 puan) tarafından
Doktorlar zaten kolay kolay ssvd ye yanaşmıyor o an gelişebilecek komplikasyonları biliyorlar bebeği de riske atmamak için direk sezaryen için gün veriyorlar
(302 puan) tarafından
Evet ben şuan çok istekliyim doktorum da yapan bir doktor bu şekil doğumu ama dedi risk almam 3n ufak bir risk hissedersem sezaryen alirim.
Biliyorum çok saçma gelecek ama ben hiç doğum sancısı ne bilmiyorum 36. Haftada zaten gebelik zehirlenmesi geçirdim evde bayıldım gözümü bi açtım doğum falan olmuş bitmiş.
Yani deneyimlemek istiyorum bakalım umarım sorun olmaz
(6 puan) tarafından
Bende 40 haftalık olmuştum ama ne sancı ne ağrı vardı nts de düzenli doğum sancısı çıkıyordu ama ben hissetmiyordum aynı şekilde suni sancıyı da hissetmedim normal doğumu deneyimlemek çok istedim ama sanırım bebeğimi riske atmak olur bu
0 oy
(351 puan) tarafından
15 gün önce 3 yıl arayla sezeryan oldum bende normal doğumu sordum ama doktorum kesinlikle kabul etmedi ssvd için en az 5 yıl geçmesi gerektiğini söyledi eğer kendiliğinden sancın açılman yada suyun gelirse direk müdahale edip sezeryana alıyorlar 5 yıl öncesini kabul etmiyorlar ve kesinlikle önermiyorlarmış ilk sezeryanın patlama riski çok yüksekmiş bana doktorum öyle söyledi bende o riski göze almadım kaldı ki sancım falanda olmadı 38 haftalıkken doğum yaptım bu 3. Çocuğum ve hiç birinde ne nişan ne sancı ne su hiç birini yaşamadım ilkinde suyum sızmış o yüzden suniyle normal doğum yaptım ama 1 ay k.çımın üstüne oturamadım 2. 41+haftalık oldu hala olmadı sancı açılma hiç bişey yoktu suni verdiler 7 saat ama kalp hastası olduğum için kalbim kaldırmadı acil sezeryan oldum 3. Mecbur sezeryan oldu zaten bunda da 2.de de 1 hafta da ayaklandım çok şükür ama normal doğum travma olarak kaldı bende 
(6 puan) tarafından
Masaallah Allah bağışlasın herkesin travması farklı oluyor demek ki ben kabullenemedim sezaryen doğumu o yüzden depresyona girdim bebeğimi de kabullenmmem zaman aldı aynı şeyleri tekrar yaşarım korkusu da var rabbim bir kolaylığını verir inşaallah
(351 puan) tarafından
Amin canım cümlemizin evllatlarını inşallah

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 59 göst.
20 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Hande.1128 (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 21 göst.
0 oy
3 cevap 49 göst.

403,372 soru

12,082,561 cevap