0 oy
287 göst.
Diğer kategorisinde (135 puan) tarafından
Günaydın bayanlar 12 günlük lohusayım bir an önce sağlıkla bitse inşallah bugün nişanımız var acaba gidilir mi diye merak ettim bi kısım gidilir bi kısım lohusasın sen ne işin var otur evde diyorlar eşimde hep uabımds olucak bazı hurafeler diyorlar bana ben şok ömrümde duymadım laflar ister istemez psikolojimi çok etkiliyor lar 

22 Cevaplar

+1 oy
(7,211 puan) tarafından
Ortalıkta bu kadar hastalık varken 12 günlük bebeği kalabalığa sokmazdım hurafelerden değil ama sağlığı için 
tarafından
Kesinlikllee
-Reklam-
+1 oy
(889 puan) tarafından
Aslında hurafelerden ziyade bu dönemde savunmasızsin Allah korusun hastalık olur kalabalık yer bir de ve bebeğin açısından da sağlıklı olmaz 40 gün dinlensin kendini toplasın anne ile bebek diye çıkarılmaz aslında 
0 oy
(768 puan) tarafından
Çok yakınınmı nişanlanan değilse hiç riske atma hurafelerden ziyade kabalık ortam yeni olduğu için herkes bebeğini görmek isticek daha 2 haftalık bile değil mikrop kapar senin daha vücudun kendini toparlama mış o yoğunluğa kalabalığa daşanıcakmısın şuan bağışıklığın de düşüktür çık yeni doğum yapmışsın ben olsam 1. Dereceden değilse gitmezdim bide kendini nasıl hissediyorsun oturup kalkabiliyomusun normal hayatına dönebildinmi onlarda önemli 
(135 puan) tarafından
Amcamın oğlu kuzenim yani biz birlikte büyüdük onunla kardeş gibi aynı yaştayız şimdi şöyle ben iyiyim elhamdülillah oturup kalkmamda bir sıkıntı yok bebeği arabaya koyup asla kımseye göstermeyi düşünmüyorum lafımı o konuda esirgemem emzirme dısında çıkarmam arabadan zaten evde değil kapalı bir mekanda olucak yaşlıların söylemleri beni korkutuyor lohusa yok öyle yapmaz yok böyle yapmaz korku salıyorlar içime hasta olan evde de oluyor ben çok duyuyorum
(768 puan) tarafından
E önlemlerini almışsın hiç o hurafelere takılma gerçeklikle alakası olmayan şeyler lohusanın psikolojisi için asıl çıkması gezmesi gerekir. Sen iyi hissediyorsan git ozmn madem sevdiğinde birisi bir kere olacak bişey bu sonuçta
0 oy
tarafından
Lohusa dışarı çıkılmaz diyen kısım yaşlı kısımdır eminim. Yanında eşin var neden çıkamayacaksınız ki ? 2.si ise insanları kendinize yaklaştırmayın enfeksiyon riskinden dolayı 
(135 puan) tarafından
Evet neler diyorlar allahm resmen korkuttular
0 oy
(118 puan) tarafından
Lahusalikta bağışıklığın düşük olduğu için vücudun toplanma aşamasında obzyuden her türlü hastalığa açık davet olduğu için öyle birşey var yoksa herhangi bir sıkıntısı yok. 
(135 puan) tarafından
Bağışıklığımı nasıl koruyabilirim acaba
tarafından
kendin ve cocugunu kimseyle temas ettirmeyerek
0 oy
(4,451 puan) tarafından
Ben buyuk oglum 15 gunlukken balikciya 20 gunlukken esimin kuzeninin nisanina gittim(cocugu evde birakmistim ama evimize yakindi) Buyuk oglum zaten mayista dogdugu icin pek evde sayilmazdim. Denilenler hep hurafe. Sadece hasta olmamak adina insanlara sokulmamani oneririm. Eger bebekle gitmek zorundaysan hic gitme bebegini ellicekler operler moperler zehir olur sana.
(135 puan) tarafından
Yok bebeği kimse ellemez öpmez ona izin vermem de arbaasından asla çıkarmam sadece emzirme dıısnda insanlara da sokulmam çok insan canlısı mıc mıc değilim :))) tabiri caizse ketumum
0 oy
(299 puan) tarafından
Hurafe değil bu eskiden Dr vs yok.us varsada ulaşımı zormus siz dışarı çıkınca 12 günlük bebekw herkes kucağına almak isteyecek bakmakndokunmak isteyecek 12 günlük bebek anne karnındaki hassasiyete alışık o kalabalıkta o kadar nefes bebeğe ağır gelir kendimizinde dikkat etmesi lazım vücudunuz enfeksiyona açık şahsen ben olsam gitmem hiç birşey olmasa nazar olur lohusa kadın yanlış anlamayın patik yelekle dolaşır bizde evde bile gerisini siz bilirsiniz 
0 oy
tarafından
Lohusalık psikolojisi doğru da yanında biri varsa ne olacak gidebilirsin. Evde veya bebekle yalnız kalmamak gerekiyor sadece.
(135 puan) tarafından
Evet kimse olmayacak yanımda evde tek kalmak daha kötü
0 oy
(6,879 puan) tarafından
Canım hurafelerden değil de daha çok yeni ve seninde bebeğinde toparlandığını sanmıyorum. Evde daha rahat edersiniz
0 oy
(13,586 puan) tarafından
dışarı çıkabilirsin ama nişan kalabalık, bebeğin küçük gerek yok. ben kuzenimin düğününe gitmedim 20 günlüktü bebeğim 
(135 puan) tarafından
Doğru diyorsun iki ara da kaldım
(13,586 puan) tarafından
hiç düşünme, bebeğin için harika hastalık kapma ortamıdır nişan. herkes dikkatli değil, temiz değil gelip sevmek ister. sende daha yaralısın iyileşmedin, kalabalık aynı şekilde seni de hasta eder. bir mikrop kapatsanız ikiniz için de zor olur.
0 oy
tarafından
Valla ben hurafeleri degil de su salgin donemi cocuk kucuk ben hassas donemdeyken gitmem yeni dogum yapmisim ne isim var yani 
0 oy
(1,251 puan) tarafından
Bana da lohusa kadın dışarı çıkamaz, iş yapmaz,  yalnız kalmaz , misafiri yolcu etmez diyorlar ama hepsini yapıyorum ve bu sayede lohusa psikolojisine hiç girmedim. Biz bebek dogurduk, hasta değiliz. Eşim doğum yaptıktan 5. gün çalışmaya başladı. Çok yoğun sabah 8 de gidip saat 1.30 - 2.00 gibi geliyor. Ne yapmam lazımdı? Eşimi 40 gün boyunca ise göndermemem mi ?
(135 puan) tarafından
Okadar haklısın ki ister istemez lafları insanı lohusa sendromuna itikliyor
0 oy
(5,512 puan) tarafından
Hem sen hem bebegin enfeksiyona aciksiniz suan birde salgın var bence otur evinde riske atma dugune gidersin sonra
0 oy
(2,226 puan) tarafından
Kalabalığa girmemen senin ve bebeğin için daha güvenli olur. 
0 oy
(4,431 puan) tarafından
Ay aman git ya biseycik olmaz bebege kimse temas etmesin. Sen kimseye sarilma ellerini bol bol yika oldu bitti. Çok durmazsin zaten. Benim kuzenim 17 gunluk bebekle 12 saatlik otobus yolculugu yapti he bi de kucuk cocugu vardi :)))) 
(135 puan) tarafından
Etrafımda cok kişiye bende şahit oldum hiç aşa oturmadılar inşallah birşey olmaz
0 oy
tarafından
Hurafelere inanmıyorum ama şimdi çok hastalık var salgın heryerde. birde nişan kalabalik olur , yenidogan çocuk sıkıntı olur herkes gelir dokunmak ister . İzin vermeseniz bile kapalı alan illaki biri öksürse kapar yavru bence o riske girmeyin .
tarafından
Ama çok yakınınızsa birine emanet edebiliyorsanız anne kaynana gibi siz gidip gelebilirsiniz bence sıkıntı olmaz
0 oy
(20,634 puan) tarafından
Havalar serinledi bence çıkmaması daha doğru
0 oy
(3,227 puan) tarafından
Hurafedrn ötürü 12 günlük bebekle o kalabalığa gitmezdim şahsen hastalık kaparsa direk yatış yaparlar çünkü o kadar küçük bebek evde atlatamaz. 
0 oy
(619 puan) tarafından
Herkes seni öpecek bebeği öpecek izin vermesen küsecekler istersen maskeli git bebeğinde insanlardan uzakta bi masada falan Dursun walla grip almış başını gidiyor biri gelir öper bebeği hasta eder sonra sende mahvolursun yada git yarım saat dur çık ama maske tak kendini koru 
0 oy
(1,147 puan) tarafından
senlik bi durum yok da bence 12 günlük bebeği kalabalığa sokmasan daha iyi olur gibi geldi bana. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 104 göst.
4 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Denizela (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 366 göst.
0 oy
1 cevap 23 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Anneymben (924 puan) tarafından soruldu

411,513 soru

12,388,067 cevap

43,628 kullanıcı