0 oy
329 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (143 puan) tarafından
Eşim vefat etti.

40 gün oldu maaşı falan hala belli olmadı şuan eşimin ailesiyle beraberim süreçin ilermesini bekliyoruz sigortadan para gelecek birikimizde var ev alacaz inşAllah ben ve kızım var.Sorum şu artık dul(hayatımdaki en acı ünvanim oldu) biri oldum kuzenim bugun açtı kıza harçlik atmek istiyorum iban ver dedi bende ihtiyacım yok dedim oda harçlık dedi ama ben istemiyom çünkü ihtiyacım yok sadaka verdik zekat verdik demerini istemiyorum zoruma gider cunkü ihtiyacım yok.Sizce boyle vermek isteyenler oluyo kimsenin mineti olsun istemiyorum bu sefer keyfi birsey oldugunda biz para verdik şuraya gitti şunu yapti diyecekler.yoksa boşverip alayim mı?

12 Cevaplar

0 oy
(8,269 puan) tarafından
Bu devirde paraya ihtiyaç olmazmı . Okula gitmiyormu çocuğun. Al koy kenara derim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yani benim eşim cezaevinde Allaha şükür ihtiyacım yok ama herkes oğlumun cebine para koyar ki senin esin vefat etmiş Allah rahmet eylesin ama 

Iban istemek saçma olmuş gibi 

Ama kuzenin sonuçta atmak istiyorsa atabilir neden öyle dusunuyorsunki 
(135,108 puan) tarafından
esma baska ilde olabilir buyuksehirde olabilir hani gidip vetemiycel durumdaysa iban istenir yaa sacma degil bemce
tarafından
Direk ondan istemesine şaşırdım mesela teyzem bana atmak istemiş annemden istemiş
Ayni şekilde halamlar da v
0 oy
(135,108 puan) tarafından
iyide karsi taraf seni uzmek icin yada verdim demek icin vermiyodur esin ölmüş basin sagolsub benim esim hayatta ve kuzenim hatta kuzenlerim desem daha dogru olur cocuklarima hep harclik yollarlar bunda utamacak cekinecek ne varki gurur yapacak bisi degilki 
0 oy
(12,851 puan) tarafından
Valla benim babam vefat ettiginde biz kocamandik ben 19 ablam 21 kardesim 16 yasindaydi. Ben calisiyodum babamdan emekli maasi kalmisti sonra ablamda ise girdi falan. Ama o donemde herkes bize yardimci oldu. Aklima gelebilecek herkes para gonderdi. Annemin amcalari dedmler dayimlar halam amcam babamin koyunden karsi komsulari beraber bugumusler zekatlatini gonderdiler bize dusun o zamanin parasiyla baya yuklu bi paraydi. Yani kimse bunu aman aman ihtiyacimiz oldugu icin yapmadi. Herkes yardimci olmaya calisti. Kardesim üniyr basladi halamin eşi zekatiyla kardesimin 1 yillik üni ucretini karsiladi ki kardesim burs aliyodu biz calisiyoduk odeyebilirdik ya. Allah razi olsun. Ama kimsede donup biz bunlara para verdikde iste gezdilerde tatile gottilerde demediler yani. Cevrendeki insanlar nasil bilmiyorum ama. 

Basin saolsun bu arada acın buyuk gercekten :((
0 oy
tarafından

Başın sağolsun güzelim, Allah rahmet eylesin...

Babam vefat etti, insanlar 6 çocuğa nasıl tek başına bakacaksın diye hep anneme bu muameleyi çektiler. Annem de sizin gibi düşünüyor, Rızkı veren Hüdadır, kula minnet eylemem diyenlerden.

Şu an kimseden bir şey kabul etmediği (ki edebilir, islamda bunun izni vardır) halde elhamdülillah ve maşallah çok güzel devam ediyor hayatına. Yaşarken de maddi olarak babama muhtaç değildi zaten, şimdi de değil. Maşallah daha senesi dolmadan tüm bunların üstüne bir sene arayla 2 kız evlendirdi bu kadın, kimsenin yüzünü de eğmedi.
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Valla yanlış anlamayın benim eşim Allah korusun vefat etse ne maaş işlerine bakarım ne düşünür buraya yazarım 

Başınız sağolsun 
(143 puan) tarafından
Hayaller gercek asla bir olmuyor Rabbim yaşatmasın

Ama bambaşka bir durum herkese karşı bir gard duruş sergilemek zorunda kaliyorsunuz tadimadiginiz insanlara sormak tanidiklarina sormaktan daha kolay ki dul yazarken bile hungur hungur agladım ben
tarafından
Bacım kimse eşini kaybetmek istemez, öyle para mevzularını düşünmek onlarla uğraşmak istemex ama düşüp kalmaz bi Allah var şu dünyada, yarının bize ne getireceğini bilmiyoruz, ama dünyanın hali de belli. Geçinmek için paranın gerektiği de ortada.

Bu arada, eşine Allah rahmet eylesin bacım, işini imtihanını kolaylaştırsın umarım senin de
(2,210 puan) tarafından
Allah sabırlar versin çok çok zor
0 oy
(6,187 puan) tarafından
lafini yapacak olan vermesin zaten. once yakin cebre demisler sonra baskasi munasip olan o. almak yada almamak sana kalmis bise .  gercekten ihtyacin yoksa alma. benim kuzenimin esi de vefat etti 23 yasindaydi kuzenim 3 yas da ccgu vardi. hep verdik mesela. sonra kendini toparladi. 10 yil

sonra yeniden evlendi z suan durumu iyi zaten ozama. da iyiydi dikis dikiodu kendi evi vardi meslegi vardi terzi falan. nyse  simdi kiz almak istemiyor vocuga. teyzem illa verin diye israr ediyor. annemler de kiramiyor ablalarini. az biraz veriyorlar . baslakarina da yardim yapiyorlar ayriyetten. ama cocugunda kuzeniminde ihtyaci yok sirf tuzem verin dedigi icin veriyorlar
0 oy
(5,400 puan) tarafından

Insan hic boyle bir duruma düşeceğini aklindan geçirmez hep baskalarinin basina gelir diye düşünürüz aslinda. Bizimde durumumuz gayet iyiyken bir anda hersey tepetaklak oldu ben dogum yaptim bebegim kuveze girdi 1 hafta gecmeden esimi acil ameliyata aldılar cok kotu günlerdi tamda ramazan ayiydi bizede cogu kisi zekat fitre yolladı senin ihtiyacin yoksa bile evladına gelecek icin yatirim yap cunku herseyi bir anda yok oluyor utanma sıkılma sen kotu bir sey yapmiyorsun <3

0 oy
(762 puan) tarafından
Dul'un eşiği altindanda olsa zekat, sadaka vs verilir. Alabilirsin.
0 oy
(1,563 puan) tarafından
Eğer bunu diyebilecek insanlarsa bence de almayın sağol başka ihtiyacı olana ver diyip kapatim konuyu bunu diyen cok insan da gordum cunku anlayabiliyorum sizi . Demeyecek insanlarsa alın ihtiyacınız yoksa da altin alıp koyun kenara evladinizin okul masraflarına üniversitesine kullanın 
0 oy
(1,444 puan) tarafından
Bence şöyle söyle bana vermeyin de çocuğumun cebine çocuğumu gördüğünüzde verseniz olur de bana söylemeniz çok doğru değil de yanlış anlayabiliyorum de ama çocuğuma verirseniz neden olmasın de
0 oy
(668 puan) tarafından
İhtiyacım yok demişsin bencede alma çocuğunu büyüttüğün de kendim büyüttüm baktım diyeceksin öbür türlü minnet edersin . Bu arada başın sağolsun Allah yardımcın olsun

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 753 göst.
7 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ygurbet (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 214 göst.
11 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 160 göst.
10 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Gonulhuri (799 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 368 göst.
24 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde 1prenses_1prens (620 puan) tarafından soruldu

410,762 soru

12,359,960 cevap

41,398 kullanıcı

Kategoriler

...