0 oy
207 göst.
Diğer kategorisinde (334 puan) tarafından
Merhaba bugün spirali taktırdım doktorum dedi 1hafta ilişki yasak ve 1ay boyunca korunma gerek bu niye öyle? Spiral taktırmaktan sonra 1hafta ilişki yasak ve 3-5gün korunma diye biliyorum ve 3-5yil korunur diye biliyorum doktorum dedi 10 yıl korur yada baska spiral mi taktirdi çeşitleri varmış biri hormonlu biri hormonsuz benimki hangisi ama 

9 Cevaplar

+1 oy
(5,589 puan) tarafından
Merhaba spiral takildiktan sonra 3 hafta iliski yasakti,3 hafta sonra da kontrol vardi . Benim taktirdigimda 10 yillik. Ayrica baska bi sekil daha korunuyoruz. 2.dusunmuyoruz.
(5,589 puan) tarafından
Evet bakir canim. İlk takildiginda 6 ay sonra gel demisti doktor. Daha sonra senede 1 kez yeterli dedi.
(5,589 puan) tarafından
Bilemiyorum canim benim ki iyice yerlessin diye oyle dedi heralde.
(2,203 puan) tarafından
Minnak ben adetli değilken takıldı, ilişki yasak vs demedi bana doktor.
(172 puan) tarafından
Banada ilişki hakkında bişi demedi ama bir ay sonra adet bitiminde gel dedi
(5,589 puan) tarafından
Bende adetlo degilken takildi. Bana bu sekil bilgi verdi. Her doktorun yontemi farkli demek ki
-Reklam-
0 oy
(12,845 puan) tarafından
Kiz delimisin spiralle bile korunmadan iliski akil kari degil bence :)
(334 puan) tarafından
Vallah biliyorum canım daha yeni okudum inshallah olmaz ama evlat candır eğer böyle olsa üzülmem yane isstemiyorum bakalım bende post atcami spirale hamile kaldım hshhs
(12,845 puan) tarafından
Valla bende dusunuyodum spiral vazgectim burdan sonra ona asla guvenemrm :)
tarafından
Hormonlu spiral ile 3 senenin sonunda hamile kaldım . Kayma olsa bile içeriğindeki ilaç bebek oluşumunu engelliyor dedi doktor :)))
(12,845 puan) tarafından
Ee engellemiyomus yani oylemi :)
tarafından
Tecrübe ile sabittir kesinlikle tonla para ödeyip taktırmayın :D
0 oy
(3,736 puan) tarafından
Şimdi bu hormonsuz olan ömrü 10 yıl ama istediğin zaman çıkarabiliyor sun 1 hafta ve bir ay yasak demesi vücut o cisme alışsın diye yarayacak mı yaramayacak mi kayma riski yüksek ilk ay bu yüzden yasak deniliyor 

5 yıl koruyan hormonlu olan hormonlu olanı devlet kolay kolay takmıyor bir hastalık olmak zorunda 
(334 puan) tarafından
Çok tessekur ederim
(3,736 puan) tarafından
Ne demek canım
0 oy
(172 puan) tarafından
Bende şimdi taktırım geldim 10 yııllık ama bana hiç ilişki hakkında bişi demedi ağır kaldırma dedi bir ay sonra kontrol var dedi 
(334 puan) tarafından
Mesela ağır kaldırma demedi bana şimdi kızım taşıdım inshallah kaymamiş  keşke bilgi verseydi
(172 puan) tarafından
Ağır kaldırmadedi her adetinde dikkat et kaldırma dedi benimde kızım var 15 aylık dikkat ettim ama
0 oy
(3,669 puan) tarafından
Benimkide on yıllık
0 oy
(119 puan) tarafından
Sadece spiral ile korunma yaparsanız Allah'ın işi tabi ama 2. Bebekte elinde olur . Spiral çok kayan birşey bilemiyorsun bazen. Ben çok duydum spiral takip hamile kalanı. Dikkat et inşallah 
(334 puan) tarafından
3cü olcak ozaman hihihi bakalım inşallah olmaz normalde 100/98 korur
0 oy
(158 puan) tarafından
Bende çok korkuyorum cnm yaa
0 oy
(18,321 puan) tarafından
5 yıl veya on yıl olan var dediği sürece uy onun vücuda uyum sağlaması için belli bir zaman geçmesi lazım daha erken ilişki olursa kayabilir 6 ayda da bir rutin kontrol tavsiye edilir 
(334 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canim
0 oy
tarafından
Hormonlu spiral ücretli takılıyor canım , 1 hafta yasak olmasının sebebi spiralin yerleşmesi için , 1 ay sonra kontrol demesinin sebebi spiralin oturup oturmadığına bakar .

Ria'lar evet 10 yıllık zamanı var 

Kontrollere 6ayda 1 veya 1 yılda bir gidilebilir 
(334 puan) tarafından
Çok tessekur ederim bir sorum daha var eğer kaydiysa nasıl düzeltiyorlar baştan yinemi cikarilcak?
tarafından
Kayarsa hamile kalıyorsun canım :D şansın varsa kalmazsın, hamile kalmadan fark edilirse çıkarıp tekrar takıyorlar
(334 puan) tarafından
Biraz beynimi kullansaydim  hahaha kb
tarafından
Estağfurullah canım olur mu öyle şey

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 111 göst.
0 oy
2 cevap 102 göst.
5 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Popcornnn (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 218 göst.
14 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Melek8663 (857 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 76 göst.
25 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Azracan11 (869 puan) tarafından soruldu

410,652 soru

12,354,368 cevap

40,811 kullanıcı

Kategoriler

...