0 oy
140 göst.
Diğer kategorisinde (518 puan) tarafından
5 yaşında çocuğum anaokuluna gidiyor öğretmenle konuştuk etkinlik esnasında 10 dk da yaptığı etkinliği bırakıp kalkıp başka şeyle ilgileniyormus mesela müzik aletine iki vurup gelip oturuyormuş yada plates yaparken bir süre sonra gidip top havuzunda oynuyormuş yada diyelim ki öğretmen tahtanın ortasında etkinliği anlatıyorms nasıl yapılması gerektiğini dinlemiyormus ama öğretmen yanına gelip anlatınca gayette iyi yapıyormuş öğretmen bir süre gözlemleyelim dedi 

6 Cevaplar

0 oy
(2,152 puan) tarafından

Yok artık aynı benim oğlan bu :silly: dikkat dağınıklığı değil bence çocuk sıkılıyor mesela benim oğlan hiç uzun süre masaya oturupta boyama yapmadı anaokulu başladı aynı sorunları yaşadım kafasına göre kalkıp biseylerle uğraşıyormuş oğlumla bir iki konuştuk derken ağladı dedi ben boyama yapmayı sevmiyorum sıkılıyorm falan dedi bence erkek çocukları hareketlilik seviyorum kız çocuğu gibi değil ki dibine otursun oynasın 

(518 puan) tarafından
Benimki kız çocuğu da canım sıkılıyor da olabilir dediğin gibi yoksa böyle ortalığı dagitayimm hoplayıp ziplayayim değil etkinlikte iki gezip geliyor sonra yine devam
(2,152 puan) tarafından
Erkek sandım ben :)) vallahi bilmiyorum cnm zorlanıyorum artık oğlumu öğretmenlere konuştuk net olun dedi kural koyun faln dedi ilk senesi ya üstüne gitmek de istemiyorum
-Reklam-
0 oy
(4,865 puan) tarafından
Benim oğlum da öyle dikkat dağınıklığı var. Biz ergoterapi ve özel eğitimle masa başı süresini uzattık biraz ama daha yolumuz uzun.
0 oy
(5,833 puan) tarafından
Benim kızımda öyle yemek yerken bile öyle ypyor bir parça ağzına atyor kalkıyor bişey alıyor geliypr bdaha parça parça benim kızımda öyle 
0 oy
(9,254 puan) tarafından
Aynısının tıpkısi bendede var oda 5 yaş bunun içinde bireysel ders aldiyirum aylardır şuan biraz düzelme var. Ama genede istedigim gibi değil 
(518 puan) tarafından
Sizinkinin masada oturma süresi kaç dakika mesela bizimkide şuan gözlem aşamasında öğretmeni geçen senede anaokuluna gittik aslında bu kadar sıkıntı yoktu burada sevdiği oyuncaklarda var onlarlada oynamak istiyor biraz da o etkiliyor olabilir
(9,254 puan) tarafından
Canım oturma süre geçen sene 2.3 dakikaydi şimdi baya duruyo sonra arada tur atıp tekrar oturuyo yani halada var eskisinden çok daha iyi ama
(518 puan) tarafından
İyi maşallah inş daha iyi olur benim kiz da 5 dk ile 10 dk arası oturuyormuş sonra mesela oradaki oyuncakla iki oynayıp geri gelip devam ediyormuş etkinliğine
0 oy
tarafından
Bu benim tamamen şahsi düşüncem; bir çocuk için uyaranlar ne kadar fazla olursa dikkati o kadar hızlı dağılıyor çünkü hepsiyle biraz olsun oynamak istiyor. Yazdıklarınızın bir tanesiyle bile başkq oyuna gerek duymadan 1 hafta oynanır.

Şimdiki neslin en üzüldüğüm noktası bu, doyumsuzluk. Bizim zamanımızda oyuncaklar ne kadar değerliydi. Biri bizimle oynarsa bizden mutlusu yoktu, genelde kendi başımıza oyun kurabilirdik. Hayal gücümüz bu sebeple çok gelişmişti. Kendi hikayelerimizi uydurur, ona göre rollere bürünüp oyunlar oynardık.

Ancak günümüzde bir anaokulunda bile bu kadar çeşitli uyaran varsa çocuğun hareketlerini de absürt görmemek lazım. Çok haklı, ben de olsam ben de hepsiyle oynamak isterim ki bende dehb var.

Bir çocuk için çamur bile oyun nesnesiyken böyle pilates, etkinlik, müzik aleti, top havuzu vs gibi göz alıcı nesneler nasıl dikkatini dağıtmasın?

Üstelik bir de bu şekilde bir yaşam, daha gözlerini dünyaya yeni yeni açan bir çocuk için amaçsızlık doğuruyor. İsteme kabiliyetine gem vuruyor. Bir hedefi yok çünkü her şeyi istemeden elde edebiliyor. İstemek, arzulamak, hedeflemek mefhumunu idrak etmesi gereken yaşta doyuyor. Ben şahsen buna karşıyım, yemek hariç hiçbir şeyin çocuğa hedefsiz, karşılıksız verilmemesi taraftarıyım. Sayıları öğrenirsen bu oyuncak senin olabilir gibi. Ama öğrenemezse de gerçekten verilmemeli ki neyin ne olduğunu kesin bir tavırla kavrayabilsin.
(518 puan) tarafından
Çok haklısınız mesela topla oynamayı çok sever müzik aletleriyle de haliyle onlarlada oynamak istiyor
0 oy
(2,970 puan) tarafından
Artik gunumz cocuklarinin cogu oyle cok uyaran var bebeklikten itibaren hic uyaran olmamasi kadar cok uyaranin olmasi da kotuymus cok uyaranin icine tabi basta tv tablet telefon geliyo 

Dikkat olmayinca cocuklar.bisey de ogrenemiyor 

Tv telefon kesilmesi gerek9yor bide en basitinden gundelik sorunlari anne olarak biz degil ccougun cozmeso yogunlasmasi.gerekiyprms hani kiyafetini cikaramayinca biz cikariyorz ya cpcugn c8karmasini beklemek gerekirmis ama benim.ki bir iki cikaramazsa birseyi yada herhangi sorun olur hemen yardim istiyo.miziklaniyo bana arkadas bpyle dedi daha ne yapilabilir fikrim yok

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 75 göst.
+1 oy
10 cevap 261 göst.
0 oy
6 cevap 150 göst.
0 oy
3 cevap 192 göst.
28 Temmuz 2022 Aile kategorisinde kubraugur (2,530 puan) tarafından soruldu

401,988 soru

12,034,249 cevap