0 oy
267 göst.
Diğer kategorisinde (3,349 puan) tarafından
Kızlar her ay elime 1500-2000 TL gibi bir para geçiyor eşimin verdiği harçlıklar vesaire bu parayı nasıl değerlendirebilirim yani sürekli kumbaraya atıyorum ama orada da hep aynı kalıyor altın almak istemiyorum onun yerine dolar veya Euro yapanlar var onun mantığını bilmiyorum nasıl işliyor aranızda yapan var mı

11 Cevaplar

0 oy
(3,349 puan) tarafından

En İyi Cevap
Kusura bakmayın mesajlara teker teker cevap veremedim

En mantıklısı gram altın demek ki çoğunluk gram altın diyor çünkü
tarafından
Kesinlikle altin 1 ayda 400 koydu bilezigim

Yarim gram ceyrek gram bile yapabilirsin 1 gram olmasada
-Reklam-
0 oy
(1,755 puan) tarafından

Ben Euro yapıyorum.

20 Euro hatta 10 Euro aldığımı bilirim.
(1,755 puan) tarafından
Onlygirl tabi ki yapabilirsin.
Şuan da 1000 lira 25 euro civarında yaparsın indirirsin eve.
Bak euro 1 buçuk ay önce 34 tl idi şimdi 38
(312 puan) tarafından
Her kuyumcu yapar mı peki acaba
(1,755 puan) tarafından
Onu bilemiyorum
Bizim burda yapıyorlar
(879 puan) tarafından
Euro da uzun sürede kâr edersin. 2-3 ayda zarar bile edebilirsin. Ama altında öyle değil gün oluyor 1 hafta sonra bile kar ederek satıyorsun. Dövizin avantajı az para değerlendirmek. Mesela 400 tl ile 10 Euro almak gibi. Bana kalırsa en mantıklısı ceyrek. Elimde gram olunca üstünü tamamlayıp ceyrek alıyorum.
(1,755 puan) tarafından
Altın en mantıklısı ama elinde o kadar para varsa alabilirsin.
0 oy
(1,387 puan) tarafından
Canım eşin bi 1-2 bin daha verebilirse sana gidip gram almanı öneririm veremezsede Euro yap hiç geciktirme 
(3,349 puan) tarafından
Gram alacak kadar var ama ben yıllardır öyle kumbarada bırakıyorum olduğungibi duruyor. Arada kumbaramı bozup harcarım sonra yerine gelir ama böyle de çok bereket siz geliyor gözüme
(3,349 puan) tarafından
Peki euro'nun karı güzel mi kuyumcudan mı alınıyor
(680 puan) tarafından
Döviz bürosundan alabilirsiniz euroyu
(1,387 puan) tarafından
Eğer kumbarada çok fazla param birikiyorsa boşuna biriktirme hani yiyip harcayacağını çok bir yemelik bir şeyin yoksa gidip onun yerine gram alabilirsin mesela ya da çok paran yoksa Euro da alabilirsin euroları döviz bürosunda da satılıyor bazı kuyumcularda da satılıyor sorabilirsin yani her yerde hemen hemen aynı fiyat euro'nun karı da güzel yani altına hemen hemen aynı gidiyor bazen daha fazla geçtiği de oluyor yani kar elde etmek istiyorsan Bu ikisini yap ya Euro ya da gram 24 ayar ama
0 oy
(5,228 puan) tarafından
Bankadan gram altin hesabi acarbilirsin. 

Bireysel emeklilik yaptirabilirsin altin,dolar,euro cinsinden de oluyo.
0 oy
(554 puan) tarafından
Gram yapabilirsin canım
0 oy
(680 puan) tarafından
En iyi yatırım su an gram altın=) dolar nerdeyse yerinde sayarken altın kendini ikiye katladı gram bozulurken değerde kaybetmiyor 
0 oy
(5,319 puan) tarafından
Euro ve altın arasında kalmaya gerek bile yok kesinlikle altın. Dövize bakarak yüzde yüz kâr ettirdi altın
0 oy
(6,256 puan) tarafından
Ben altıncıyım gram alıyorum sonra toplatıyorum 
(1,162 puan) tarafından
Gramda kesme falan yapılmıyor demi . Gerçekten bu konuda çok cahilim ilk defe işin içine giricem hiç bilmiyorum valla
(6,256 puan) tarafından
Yok canım işçiliksiz model alırsan olmaz
(1,162 puan) tarafından
İsciliksiz olduğunu nasıl anlicam kuyumcu yardımcı olur mu
(6,256 puan) tarafından
Evet evet söyler burma Ajda ray aynalı bunlarda işçilik yok bildiğim kadarıyla Ajda ve burmada kesin yok diğerlerini sorarsın
(1,162 puan) tarafından
Çok sağol canım
0 oy
(540 puan) tarafından
Şuan en mantıklısı altın bence. Hep artıyor. Ben olsam direk altın alırım. 
0 oy
(1,094 puan) tarafından
Şuan en karlisi bence altın 

Özellikle gram altın 
0 oy
(2,740 puan) tarafından
Gr tabi kide türk lirası kumbarada durdukça değer kaybeder. Ben banka hesap açtım eşim bana verecğini hesabıma atıyor ordan artana Gr yapıyorum daha doğrusu altın yapıyorum Parana göre altın oluyor 1 Gr olmak şartıda yok
(3,349 puan) tarafından
Aa bunu bilmiyordum bak. Banka hesabından mı yapılıyor
(2,740 puan) tarafından
Evet telefonuna uygulama indiriyorsun ya. Benimki Kuveyt mesela ordan döviz kıymetli maden alma yeri var köşede. Altın al yeri var ordan alıyorum dün mesela baktım altın yükseliyor hesapta biraz para vardı onunla 1.5 Gr yaptım . Ama sürekli al sat yaparsan zarar olur burası birikim amaçlı yer

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 39 göst.
0 oy
1 cevap 63 göst.
27 Ekim 2024 Diğer kategorisinde uldgdml (490 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 49 göst.
27 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde sweet rainbow (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 82 göst.
21 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde 241224 (5,163 puan) tarafından soruldu

403,378 soru

12,082,767 cevap

36,359 kullanıcı

...