0 oy
350 göst.
Aile kategorisinde (3,398 puan) tarafından

Selamın aleyküm hanımlar nasılsınız 

Ben birşeyi merak ediyorum bi olay olduğu zaman paylaşim yapmak zorunda mıyız Facebook istegram tiktok aklınıza gelebilecek her sosyal medyam var ama mümkün olduğunca paylaşım yapmam kim ne paylaşmış nerde hangi merkette indirim var bunları takip ederim 

Az önce arkadaşla konuşuyorduk bana çok duyarsızsin dedi neden dedim neymiş deprem de çocukların vefatinda Allah rahmet eylesin bayan sehitimiz de paylaşım yapmamisim olaylara sessiz kalıyormus paylaşınca ne oluyor paylaşmayınca ne oluyor 

Sizler paylaşım  yapıyor musunuz 

Az işlerim var hemen cevap yazamazsam kusura bakmayın 

15 Cevaplar

+1 oy
(3,347 puan) tarafından
Ay ne alaka bende paylaşmam çok nadir paylaşırım. Benim bi tanıdığım var sürekli boykot yapıyor sayfası full İsraile lanet psylaşımları var, geçen gün bi restoranda yemek yerken baktım önünde cocacola var. Ne anladım ben o paylaşımlardan?  Madem çok hassassın yatıp kalkıp paylaşıyorsun boykot ediyorsun bunu reelde de yap. Amaç göz boyamak 
(388 puan) tarafından
Hahaha aynı şeyi bende düşünüyorum
tarafından
Aynen öyle, ablam tam bir boykotçudur şu an sırf çocuklar çikolata yiyemiyor diye o da başından beri aburcubur çikolata yemiyor. Her gün mutlaka hatırlatır ilk bize, sonra paylaşım yaparak kendi kocasının sülalesine.
Öteki türlü paylaşım yapıp hala daha burgerking sipariş eden insanlar çok etrafımda. Uyar uyar artık seni sanki kötü bir şey yapıyormuşsun gibi eleştirmeye de başlıyorlar.
(5,653 puan) tarafından
bende paylasmam cok
nadirdir . tamm olaylara tepki gostermek
amacli paylasim yapiliyor yada sosyal kitle  olusturmak medyanin gucu yadsinamaz. ama mesele ben sosyal medyami ani sayfasi gibi kullaniyorum. unutmak istemedigim resimleri videolari yukluyorum genel
olarak cocuklarim. misal knusurken su zaman o su sekildeymis bu zaman boyle videosu vardi gibi gibi arsiv benim iicn. kimisi gezdigi gordugu yerleri paylasir kimisi farkli
icerik paylasir. ben cocuklarimin ani arsivi seklinde olan sayfama pek  siyasi dini sosyal toplumsal olaylari karistirmak istemiyorum.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Ben yapmam. Sosyal medyam da yoktur.

İsteyen linç etsin ama ben bunu savunmaktan vazgeçmeyeceğim. Ölenlerin paylaşıma değil, fatihaya, yasine, hatme ihtiyaçları var. Kabirlerinde sizin yaptığınız paylaşım onlara iyi olarak değil, aksine resimleri olduğu için kötü olarak dönüyor.

Depremzedeler için de elzem olanın sosyal paylaşım değil, ceplerimde evlerimizdekilerin paylaşımı olduğunu düşünüyorum. Örneğin belediyeler sokaktaki panolara geçmiş olsun Hatay yazana kadar o parayı hataya gönderseydiler daha makbule geçecekti.

Olayın ilk olduğu anda, sıcağı sıcağına herkesin haberi olsun diye paylaşılır, onda bir beis yok. Ama sırf (arkadaşınızın tabiriyle) duyarsız damgası yememek için de paylaşım yapan kişi çok.

Benim etrafımda da var, annem tarafı akrabalardan birisinin yakını öldü Allah rahmet eylesin, akrabalar paylaşım yaptılar ama kızı medresede talebeler tarafından okunan hatim ve tevhidleri bağışlamak için aradığımda hüngür hüngür ağladı, bunu yapan tek kişi sizsiniz diye. Paylaşım yapmayan tek aile de bizdik.
tarafından
Canım ölen biri için Kur'an okumanın hiç bir hükmü yok amel defteri zaten kapandı deniliyor, sen bilgili birine benziyorsun bu konu hakkında düşüncelerin nedir ?
tarafından
Okunur.
Hak olmayan Mu'tezile mezhebi, ölüye dirilerin yaptıkları hiçbir şeyin fayda vermeyeceğini iddia eder. Ehli sünnet itikadında böyle bir şey yoktur. Yaşayanlar ölülere yardım edebilirler. O sebeple hangi görüşün kime ait olduğunu bilmek zorundayız, aksi türlü itikadımız zedelenir. Ve itikat zedelenmesi demek imanın gitmesi demektir.
Herkesin amel defterinin kapanmadığını bize haber veren hadisi şerif var.
"Ebu Hureyre (ra)'den rivayet edildiğine göre, Rasûlüllah (sav) şöyle buyurdu: "İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat."(Müslim, Vasiyyet 14. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vasâya 14; Tirmizi, Ahkâm 36; Nesâî, Vasâyâ 8.)
Bu hadisi şerife bakarak anlayabiliriz ki; bir kimsenin ardından o kimse için okunan ayetler o kimseye tesir ediyor. Çünkü sadaka-i cariye; öldükten sonra dahi insanoğlunun amel defterine sevap yazılmasına vesile olan bir ibadet çeşididir. Örneğin; Biri bir kimseye kuran hediye etse, yaşamında da ölümünde de o kimse kuranı okudukça hediye edene de yazılır.
Veya bir medrese inşaa etse, orada okuyan her talebenin sevabı eksilmeden o kişiye de gider. Yahut evlatlarının 1ini veya tamamını hayırlı yetiştirmiş bir ebeveyn, öldükten sonra evlatları tarafından onun için okunan kuran, verilen sadaka veya yapılan iyiliği mezarında mutlaka görür.

Peygamber efendimizin (sav) cenazeye Fâtiha sûresini okuduğu ve tavsiye ettiği (İbn Mâce, Cenâiz, 22 [1495, 1496]), yine Abdullah bin Ömer'in (r.a.) ölülerin ruhuna Bakara sûresinden okunabileceğini güzel gördüğü rivâyet edilmektedir. (Beyhâkî, Sünenü'l-Kübrâ, 4/93 [7068])

"Humeyd İbnu Abdirrahman'ın bana haber verdiğine göre, Resulullah şöyle buyurmuştur: "Mülk suresi, kabirde, arkadaşı yerine mücadele eder (ve onu azabtan korur). [Tirmizi, Sevabu'l-Kur'an 9, (2892)] Bu hadisi şerifler bize aslında ne olduğunu açıklıyor. Burada, dünyada okuduğu kuranın o kimseye yardımcı olacağının haberini veriyor.

"Onlardan, sonra gelenler şöyle derler: Ey Rabbimiz, bizi ve bizden önce imanla geçmiş olan kardeşlerimizi bağışla; kalplerimizde iman edenlere karşı bir kin bırakma.” (Haşr, 59/10) ayet-i kerimesi delalet etmektedir. Bu ayet-i kerimede Cenab-ı Hak, daha önce iman edip de göçmüş olan kardeşleri için istiğfar eden mü'minleri övmüştür. Eğer istiğfarın ölülere bir faydası olmasaydı, Allah Teâlâ onları övmezdi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) de "Ölüye namaz kıldığınız zaman ona gönülden dua edin.” (Ebu Davud, Sünen, Cenaiz, 59.) buyurmuş ve kendisi de kıldığı cenaze namazlarında ölü için dua etmiştir. Şayet bu namaz ve duanın ölüye bir faydası olmasaydı, Rasulullah (sav) bunu ne kendi yapardı, ne de başkalarına emrederdi.
tarafından
Çok iyi anladım şimdi Allah razı olsun, bizler hep okuyoruz Allah'a şükür ama sürekli görüyordum okunmaz diye. Ondan bana çok net bilgi verdiniz Allah iyiliğinizin karşılığını versin inşallah ❤️
tarafından
Amin amin cümlemizden ❤️
0 oy
(4,542 puan) tarafından
Manipule edilen konulari paylasmadim mesela kopeklerin itlaf edilmesi gibi 

Ama narini sila bebegi sehit olan polisimizi paylastim gazzwyi hergun paylasirim zaten elden birsey gelmiyor ama safimiz belli olsun
0 oy
(28,774 puan) tarafından

Yani ne alaka sosyal medya birşeyleri paylaşmak için değil haber almak için var duyarlılık öyle olmuyor deseydin 

0 oy
(2,010 puan) tarafından
Çevremi bilinçlendirmem gereken bir konu yoksa ben de paylaşmam. Duamı ederim elimden başka bir şey geliyorsa yaparım. Sosyal medyayı gerçek hayat sanmalarını çok saçma buluyorum. Belki onlardan daha çok şey yapıyoruzdur ama onlar reklamını yaparak yapıyor tek fark bu. Filistin de çok fazla duyarlı olduğum bir konu ama sadece boykot çağrısı paylaştım belki birisine dokunur vazgeçer diye. 
0 oy
(3,193 puan) tarafından
Dün komşumun oğlu ufak bir kaza yapmış 

Görsen var ya

Sanırsın çocuk öldü 

Bir durum paylaşmaları 

Instagram tiktok 

Aman Allahım 

Yani afedersin ama 

Sıçsa bo.kunun rengini atar

Acitasyon peşinde 

Kaostan besliyor kendini 

Ne gerek var

Yalandan duygu sömürüsü 

Polisa kafa tutmuş onu bile çekip paylaşmış 

Bazen bazı şeyler gizli kalsın 

Artık millet şaşırmış 

Yatağına kadar paylaşır 

Yüzünü yıkar paylaşır 

Doğum yaparken paylaşır 

Açıp çatalıni 

Tövbe estağfurullah 
0 oy
(793 puan) tarafından
Ben hiç paylaşmıyorum. Bence herkes paylaşım yapmak zorunda değil. Öyle paylaşacaklarına cenazesine gitseler daha mantıklı. Gösteriş için bile paylaşan birçok kişi var. 
0 oy
tarafından
Sosyal medya kullanmıyorum, whatsapptanda hiç birşey paylaşmam . Paylaşınca birşey olmuyor 
0 oy
(885 puan) tarafından
Eskiden pek çok paylaşım yapardım, gerek espri içerikli, gerek bilgilendirme, gerek eleştirme amaçlı. Ama uzun zamandır çok nadiren paylaşım yapıyorum. Bişeyi görücem çok hoşuma gidecek ki anca öyle. Herkesin paylaştığı güncel meseleleri paylaşmaktan oldukça uzak duruyorum. Hikaye bölümüne bi giriyosun herkes aynı şeyi paylaşmış zaten, herkes durumdan haberdar, paylaşsan ne paylaşmasan ne. 
0 oy
(553 puan) tarafından
Bende paylaşmıyorum mecbur değilim yüreğimde hissedip duami ediyorum Allah biliyor kuluna neyi ispatliycam
0 oy
(2,482 puan) tarafından
Bende duyarsısızım o zaman paylaşım yapmayarak ben kendimi bile paylaşmıyorum ki
0 oy
(1,271 puan) tarafından
Bende hiç paylaşmıyorum. Arkadaşını ne ilgilendirir ki
0 oy
(255 puan) tarafından
Eskiden çok paylaşırdım da artık hiç paylaşmıyorum paylaşsak da birşey değişmiyor. Değişseydi bu ülkede bazı şeyler çoktan değişirdi herkes hemen hemen hergün bu konuları paylaşıyor zaten değişen ne? Koca bir hiç.
0 oy
(16,470 puan) tarafından
Sosyal medyayı ne için kullandığına göre değişiyor paylaştığım konu herhangi bir şekilde kamuoyu gücüne dönüşecek ise tepki veririm ama bakın ben ne kadar duyarlıyım gösterişi  ( arkadaşının yaptığı gibi )  yapmam karekterime uygun değil her şeyden önce 
0 oy
(591 puan) tarafından
Böyle bir post ben de açmıştım bir ara. Hatta eltim hikaye atmıştı görüp duyup paylaşmayanlar dilsiz şeytandır diye. Ne alaka kardeşim ben paylaşınca ne değişecek aaa bu kadın paylaşmış olaylar artık olmasın mı diyecekler 

İlgili sorular

+1 oy
24 cevap 543 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde Nurseda (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 243 göst.
17 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Huzur içimde (458 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 245 göst.
25 Mayıs 2023 Aile kategorisinde hanimeli (570 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 667 göst.