0 oy
359 göst.
Diğer kategorisinde (5 puan) tarafından

Normalde rahatsız olmuyordum Kuran sesinden rahatsız olunmaz diyordum. Ama artık tahammül edemiyorum. Sesini duymak zorunda mıyım her gün. Arada bir okusa anlarım ama her gün olunca artık bana sıkıntı oluyor onun sesini duymak zorunda değilim. Geçenlerde söyledik tamam dikkat ederim demiş. Birkaç gün önce de 11buçukta okuyordu tavana vurdum sustu. Gündüz aynı devam sürekli değil ama belli saatlerde. Sizce tahammül mü etmeliyim yoksa gün içinde de sesli okursa duvarlarına vurup sessiz okuması gerektiğini mi hatırlatmalıyım. Bıktırdı yani ya

10 Cevaplar

+4 oy
(6,922 puan) tarafından
Kur'an okumasını da dinlemesini de çok severim fakat bu durum farklı. Evin içinde siz tuvalette oluyor olabilirsiniz veya yatakta,koltukta uzanıyor olabilirsiniz hatta çok afedersiniz eşinizle cinsel birliktelik yaşıyor bile olabilirsiniz. Tüm bunları göz önünde bulundurmak gerekiyor yani komşunuzun bunu böyle düşünmesi gerekiyor. Tekrar konuşun Kur'an'ın kendisinden değil ama evde müsait olamadığıniz zamanlarda okunduğunda kendinizi rahatsız hissettiğinizi söyleyin. Kur'an'ın kendisinden gerçekten rahatsız olmuyorsaniz tabi.
-Reklam-
+1 oy
(2,082 puan) tarafından
Ne kadar sürüyor ki ? Yani bıktırdı gibi tabirler hiç hoş olmuyor ne kadar sürebilir ki en fazla ? Sayesinde Kur'an dinliyorsunuz sevap alacağınız varsa da zorla günaha itiyorsunuz bu laflarla kendinizi 
(5 puan) tarafından
Okuduğunda gündüz 30 dk okuyor. Akşam da 20-30.  Gün içinde toplam 1 saat oluyordur. Ama sorun Kuran sesi değil. Başka bir evden günde 1 saat düzenli ne sesi gelirse gelsin rahatsız olurum
(435 puan) tarafından
herhangi bi ses duymak zorunda mi bu insan ayrica da kuran okunurken insan wc bile gitse kotu hisseder kendini ibadetin gizlisi makbul degil mi ne olursa olsun kendi evinde duyulsun zaten kuran dinlenecek olsa acar dinler hemen isi dini boyuta cekip insanlari yargilamayin herkes sizin gibi olmak zorunda degil
(2,082 puan) tarafından
Dini boyuta çekmiyorum ciddi anlamda diyorum günde toplam 1 saat okunan Kur'an-ı buralara dökmeye gerek yok.
+1 oy
tarafından
Kuran okumak sünnet, dinlemek farzdır. O sebeple bir tık sıkıntılı olabilir sizin için. Tabi ki aynı evde olmadığınız için farziyyet sizi bağlamaz ama yine de insan edeben tedirgin olur.

Tekrar uyarın, içerlemeyecektir.
(5 puan) tarafından
Anlayacak olsa ilk uyarımızda anlardı bence. Duvara vurulunca anlıyor ama. Bakalım artık
+1 oy
(3,992 puan) tarafından
Duvara vurmak yerine gidip güzellikle konuşsan daha iyi olur bence. Bu duvara vurma işini çok saçma buluyorum ahır değil sonuçta yaşadığınız yer 
0 oy
(11,528 puan) tarafından
rahatsızsan belirt, sonuçta evin içinde her halde bulunabilirsin. insan tuvalete gitmeye çekinir o seste
0 oy
(4,061 puan) tarafından
Vallahi benim komşum gece bile okurdu saat 2 gibi falan düşün ama hiç rahatsızlık duymadım bundan daha çok hoşnut oldum bilemedim o yüzden 
(5 puan) tarafından
Ben de normalde rahatsız olmuyordum. Ama bu aralar kaygılı bir dönemdeyim. Rahatsız ediyor sesler. Dinlenmek isteyen var , başı ağrıyan var. Onun sesini duymak zorunda değilim ki her gün
0 oy
(3,126 puan) tarafından
Yani Kur'anokunurda nasıl öyle bağırarak okuyo ki ses ta size geliyo sonuçta kadın sesi namahrem eşinizde duyuyordur bunun bilincinde olsa sesini çok çıkartmadan okur
(5 puan) tarafından
Okuyan kişi erkek
(3,126 puan) tarafından
Kendini çok kaptırıyor demekkı hâlbuki uyarmıssınız dikkat etmesi lazım
0 oy
tarafından
Komşunu bana ver, KuranBuddy olalım.
(591 puan) tarafından
Erkekmiş kız okuyan sjsjs
Ben olayım seninle buddy ☺️
tarafından
Anaaa o zaman kocama versin skkskssks
Olurrrr ❤️
0 oy
tarafından
Bizimde köyde biri vardı öyle. iş güç yoruluyorsun yatacaksın son ses açıyodu gece vakti uzanamıyo insan çok rahatsız olurduk 
0 oy
(399 puan) tarafından
Okuduğu kaç saat sürüyorda rahatsız oluyorsunuz merak ettim
(5 puan) tarafından
Okuduğunda gündüz 30 dk okuyor. Akşam da 20-30 dk.  Gün içinde toplam 1 saat oluyordur. Ama sorun Kuran sesi değil. Başka bir evden günde 1 saat düzenli ne sesi gelirse gelsin rahatsız olurum

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 1,037 göst.
17 Ocak 2023 Aile kategorisinde KEBELEK (1,745 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 461 göst.
7 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 1,264 göst.
4 Mart 2022 Diğer kategorisinde Sevilremzi (220 puan) tarafından soruldu

405,525 soru

12,150,241 cevap