0 oy
111 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (842 puan) tarafından
Kizlar 10 gündür hastaydik antibiyotik kullandik bitti. İki üç gündür iyidik ama şimdi ateşi çıktı hemen duşa soktum sonra balgamlı kustu biraz  az önce calpol verdim. Ateşi şuan iyi ama gün içinde balgamlı oksuruyodu uyurken de hırıltısı vardı acaba ciğerlere mi inmistir ne yapayım sabahı mi bekleyeyim korkuyorum biraz hava vereyim mi ne yapayım ya elim kolum birbirine dolaştı sanki nefes alış verişi de hızlı acile mi gotursem sabah sira aldı esim

2 Cevaplar

0 oy
(614 puan) tarafından
Aslında kusunca rahatlamıştır balgamda cikardiysa bu iyi ama için rahat etmiyorsa bir acile götür sabahta polikliniğe götürürsunuz rabbim şifa versin 
(842 puan) tarafından
Elim kolum birbine bağlandı ya korkuyorum da eşimde diyor burdaki acil bir şey yaomaz
(614 puan) tarafından
Sakin olun siz yinede götürün bence illa ki birseyler yaparlar küçük bir yer galiba olduğunuz yer
(842 puan) tarafından
Evet küçük yer burnu tıkalı baya ya durduk yere böyle oldu
-Reklam-
0 oy
(3,719 puan) tarafından
Hızlı nefes almadan çok korkuyorum ben. Benim oğlumun sabaha kadar beklediğim için ciğerine indi zatürre oldu sadece 1 gecede hemde. Hastanede yattık bir hafta astıma çevirdi kaldı öyle şimdi her hastalığında hava makinasına takıyorum mecburen. Eğer solunumu hızlıysa bekleme götür hastaneye..
(842 puan) tarafından
Ben gündüz hava verdim aslında antibiyotik bir kutu bitirmistik 2 haftadir böyle zaten ya deliricem duzelemedik kesin ciğerlerine indi şuan acaba burnu açılsın diye ventolin versemmi iki defa vermiştim bugun
(842 puan) tarafından
Zatürre olunca nasıl oluyor öksürüyor mu çok evde neden hava verdirmedi çok mu kötüydü
(3,719 puan) tarafından
Ventolin burnunu değil ciğerlerini açıyor aslında. Burnunu serumla yıkadığın halde çok mu tıkalı. Sürekli açmaya çalış yarım saate bir saate bir.. ama dediğim gibi solunumu çok hızlıysa bi acile götür imkanın varsa. Orda verilecekse eğer ventolin falan da müdahale ederler hemen.
(3,719 puan) tarafından
Ateşliydi ve hızlı nefes alıyordu çok halsizdi. Bir gece önce götürdüm üşütmüş dediler eve gönderdiler. Solunumu o gece çok arttı sabah hemen götürdüm böyle karnı hızlı hızlı inip çıkıyordu dakikada yanlış hatırlamıyorsam dakikada 50-55 nefes sayısı sayıyordum.. bizi baya tuttular acilde hava verdiler açılsın diye çocuk açılmadı ciğerlerine inmiş çünkü başka türlü hava vermeye başladılar rahatlaması bir haftayı buldu. Kendi başına nefes almaya başlayana kadar bırakmadılar çok zordu. Hala anlatırken çok üzülüyorum seni de anlıyorum. O yüzden solunumu hızlıysa götür.
(3,719 puan) tarafından
Bu dönem yine zatürre-bronşit salgını var diye okudum bi kaç gün önce. Geçmiş olsun canım inşallah çabucak iyi olsun kuzun da..
(842 puan) tarafından
Bende az önce hesapladım dakikada 21 nefes alış verişi normal mi
(842 puan) tarafından
Ama uyurken burnunu nasıl acicam tıkalı burnu
(3,719 puan) tarafından
21 iyi çok şükür. Hızlanırsa götür canım. Uyanırsa aç bari takip et ateşini de mutlaka. Burnu için baş ucuna soğanı ikiye bölüp karanfil sağlayıp koy istersen biraz iyi geliyor. Bide ben bitkisel damla aldım sürekli kullanıyorum cold-mix yastığına yada üstüne damlatıyorum uyurken.
(842 puan) tarafından
Cold mix iyi geliyor deme. Nefes alışını saydim 21 23 arası çıkıyor
(842 puan) tarafından
Ciğerlerine inmiş acildeyiz
(3,719 puan) tarafından
Ah canım tahmin ettim ondan götür götür yazdım hızlı solunum deyince bide tıkalı.. olsun geçmişler olsun bu da geçer şimdi nasılsınız ne yapıldı ?
(842 puan) tarafından
İki gün nöbet şeklinde öksürük oldu hava ilaçları antibiyotik alerji ilaçları falan verdi 2 gündür balgama dönmüs nöbet öksürüğü bitti ama balgami sokemedi henüz ya benim kızım bronşit sürekli terliyor okula gidince nasıl takip etcem kara kara düşünüyorum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 85 göst.
15 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,314 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 198 göst.
23 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 137 göst.
5 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatym35 (842 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 180 göst.
11 Mart 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysegul&20 (6,109 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,442,871 soru

23,712,738 cevap

312,377 kullanıcı

...