0 oy
255 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,666 puan) tarafından

image

bir yüzü beyaz oldu diğer yüzünü de çektim. Bozulmuş mu? İki gün odada seriliydi böyle beyaz olunca balkona güneşe çıkardım . İki gündür gündüzleri balkonda. Gece odaya alıyorum 

image

6 Cevaplar

+1 oy
(12,949 puan) tarafından
Kirmizi toz tarhana dimi bu
(2,666 puan) tarafından
Domates kapya biber kuru soğan unla yaptım
(2,666 puan) tarafından
Ben de pek bilmiyorum ilk defa yapıyorum
-Reklam-
+1 oy
(4,839 puan) tarafından
Kurumaya bırakırken mi böyle oldu ? Mayalandırdınız demi bi süre hamur haliyle
(2,666 puan) tarafından
Evet On gün bekledi . 4 gün oldu sereli. Kurumaya bırakırken oldu
(4,839 puan) tarafından
Kuruma sırasında beyazlama olmaması lazım diye biliyorum canım
+1 oy
(2,864 puan) tarafından
Cok bekledigi icin olmus bence biz sabah sereriz ogleden sonra kirmaya baslariz 
+1 oy
tarafından
Çok beklemiş gibi ya ben kaşıkla gece dökerim öğlene doğru ters ceviririm ertesi sabahta ufalar robottan geçiririm yani 1 bucuk günde ufalanacak hale gelmiş olur sizin 2 gün bir taraf 2 gün diğer taraf çok gibi geldi bana ayrıca çok kurur katı olur toz haline getirirken çok zorlanırsınız 
tarafından
Bir de yoğurt ve unu fazla koymus olabilirmisiniz o zaman da böyle beyazlatlayabilir
(2,666 puan) tarafından
Yoğurdu tarife göre koydum ama zor kurur diye sonradan un ekledim. Tarifte de diyordu un ekleyin cıvık olursa. Kötü koku falan yok. Robottan geçirdim. Tekrar geçirmem lazım un ufak olmadı hepsi. Odaya serdim. Yarın tekrar robottan geçirecem
0 oy
tarafından
Bu nasıl tarhana ilk defa gördüm
(2,666 puan) tarafından
Yani? Daha önce yaptınız mı hiç tarhana
tarafından
Annemler yapıyor bazeen toz bazen katı onlarda böyle  olmuyor beyaz oluyor bu şekilde ilk gördüm oyuzden bilmiyorum
(6,290 puan) tarafından
iste once hamuru serip kurutacak sonra cekecek robotta toz haline gelecek:)) bu asamasinda gormedim ben  annem yapip bana verio. da bozulmaz bence zaten eksiyor hamur eksidikten sinra seriliyor kurumaya
tarafından
Heee anladım bu o aşama yani.
0 oy
(1,897 puan) tarafından
Aslında ilk başta oldukça küçük küçük yaparız çabucak kurusun diye. Kurudukça bir yandan süzgeçten geçiririz. Biz geçen sene salonda yaptık sabah başladık öğleye un haline getirdik. Hafif nemli ydi hatta un haliyle tam kuruttuk 
(1,897 puan) tarafından
Elimiz üstünde olur önce avuç içi kadar sonra ceviz kadar sonra daha da küçük yaparız çabucak kurur aynı gün elekten geçiririz
(2,666 puan) tarafından
Bende küçük parçalara böldüm bugün elimle daha güzel kurusun diye. Ama beyazlasma beni düşündürdü eğer bozulduya ne kendim yemek isterim ne bebeğim yesin isterim

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 30 göst.
0 oy
11 cevap 308 göst.
28 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir3333 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 102 göst.
3 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Betulnsa (404 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 551 göst.
27 Eylül 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde _ebrulii888_ (811 puan) tarafından soruldu

411,982 soru

12,402,618 cevap

44,485 kullanıcı

Kategoriler

...