0 oy
176 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Geçen ramazan yeni hamile olduğum için sadece 8 gün oruç tutabildim. Kalan oruçlarımı yavaş yavaş tutmak istiyorum. 5. Ayıma girdim kendimi iyi hissediyorum, haftada 1-2 gün tutmayı düşünüyorum. Doktoruma sormayı unuttum ama her şey yolunda gidiyor.. 

Sıkıntı yaşamam değil mi? 

11 Cevaplar

+1 oy
(5,329 puan) tarafından
Ben tutmadım gebelikte. Yeterli su ve besin almamız lazım çünkü.  
tarafından
düzenlendi
Ben de bunu düşünerek geçen ramazan tutmadım. Ama işte borçları bu gebeliğime kaldı
(5,329 puan) tarafından
Bebek büyüyünce tutmayı düşünüyorum ölmezsem: )) suan emziriyorum yemesem sütüm kesiliyor
-Reklam-
0 oy
(4,122 puan) tarafından
Hiç bi doktor tut yada tutma demez canım ama şu an havalar serinledi ben hamileyken ilk onbeş gün çok güzel geçmişti tutmuştum sonra sıcaklar bastırdı susuzluğa dayanamadım tutamadım emzirirken de aynı oldu on günden sonra sütüm azalmaya başladı hemen bıraktım bu tamamen senin bünyenle alakalı dene tutabilirsen tutarsın yoksa tutmazsın zaten dinimiz bunun kolaylığını sağlıyor 
tarafından
Ben 5 aylık hamileyim şu an. Ama dediğin gibi havalar serinledi zaten şu ihtiyacı hissetmiyorum
(4,122 puan) tarafından
Ama daha Ramazana var sen borç mu tutucaksın
tarafından
Evet geçen ramazanın borcu var. Yeni gebeydim diğer ramazan'da o yüzden hiç tutmamıştım. Şu an 5 aylık olduğum için tutabilirim diye düşünüyorum
(4,122 puan) tarafından
Bence kendini zorlama normal zamanda oruç tutmamak için müsade verilmişse yaradanın bi bildiği vardır borç tutmak tamamen riske atmak gibi
0 oy
tarafından
Bence bu insana da bağlı biraz. Ben tek öğünle beslenen biriyim, gebeyken değil ama emzikliyken  ramazan gelmişti, hepsini tuttum. Elhamdülillah zorlanmadım.

Şimdi de 26 haftalık hamileyim 7 gün borcum var, onları tutmak için biraz daha geçsin diye bekliyorum. Şöyle ekim, kasım gibi günler iyice kısalınca hepsini aynı anda tutup rahat edeyim diyorum.
(861 puan) tarafından
Benim de 2 hafta civarı borcum var, onları tutmak istiyorum ama kan sulandıcı iğne kullanıyorum o şüpheye düşürüyo
tarafından
Ben de kullanıyorum kan sulandırıcı iğne
(861 puan) tarafından
Mantıken orucu bozmaması gerekir biraz araştırdım hani enerji veren bi tarafı olmadığı için ama yine de şüphede kalıyo insan
tarafından
Ben gece kullanıyorum iğne mi zaten günde 1 defa
(861 puan) tarafından
Ben 12 saat arayla 2 tur kullanıyorum, saatler ayarlanabilir mi imsakla akşam arası ona bakmak lazım aslında
0 oy
(1,017 puan) tarafından
Kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum gebelik şekerim olmasına rağmen tam tuttum şekerimi de kontrol altında tutabildim bir sorun yaşamadım doktorum sana tut tutma diyemem ama bebek küçük kalırsa sen sorumlusun demisti aksina 3750 bir tosuncuk dogurdum
tarafından
Oyy maşallah Rabbim bağışlasın. Havalar serinlediği için kolay geçer diye ümid ediyorum
0 oy
(4,361 puan) tarafından
Bu bünyeyle alakalı bana kalırsa. Sadece iftarla sahur arasındaki zamanda gerçekten iyi beslenmen gerekir diye düşünüyorum. İftarda yedim içtim deyip beslenmeni aksatmamalısın o aralıkta sebzeni etini meyveni düzenli şekilde parça parça yemelisin bana göre. He denersin baktın yapamıyorsun bırakırsın. Son aylarda olsan muhtemelen dayanamazsın derim ama 5. ayda belki deneyebilirsin. 
tarafından
Tam da iştahımın açıldığı zamana denk gelmiş oldu havalar serinleyince tutayım dedim. Uyuyana kadar yiyebildiğim kadar yemeye çalışıp tutmaya çalışıcam. Umarım sorun yaşamam
0 oy
(136 puan) tarafından
Ben hep tuttum son ayimdi hatta bayramını bile ettim öyle doğuma gittim hiçbir problem yaşamadım 
0 oy
(4,681 puan) tarafından
Benim son ayımdı doktor bana tutma dedi. 

5.ay ise ve kendinizi iyi hissediyorsanız tutabilirsiniz bence, riskli olan ilk 3 ay ve son 3 ay diye biliyorum ben. Hafta da 1-2 kere tutacaksanız zaten ama tabii yine de doktora sorun yanlış da yönlendirmek istemem. :)
0 oy
(672 puan) tarafından
Hamilelikten sonra tutsan nolur ki niye bebeğine ve kendine zarar verebilme ihtimalin olan bişeyi yapıyosun sabahtan akşama kadar bebeğininin besinsiz susuz kalması ne demek Allah kolaylık vermişken niye zora sokuyorsun kendini lohusalığın geçince tutarsın yavaş yavaş nolucak 
tarafından
Bu ramazan'da lohusa olacağım için tutamayacağım ve 1 ay kalacak. Geçen ramazan'da gebeliğin başındaydım diye tutmadım onların borcu da kaldı
0 oy
(6,714 puan) tarafından
Benim ilki yolun başı olduğu için tuttum ama ikinci gebeliğim başından beri sıkıntılı geçti doktor izin vermediydi ben tuttum 2. Gün hastalandım tansiyonum düştüydü ama benim 6 7 aylık olması lazım çünkü kurban bayramında doğurdum :D
0 oy
(5,229 puan) tarafından
İlk gebeliğimde 7 aylık tım hepsini tutum bir sıkıyı olmadı şimdi 27 haftalık gebeyim 7 tane borcum var onları 1 ay sonra 1 haftada tutup bitirecem inşallah bende böyle ama şimdi senin bünyeni bilmem 
0 oy
(18,262 puan) tarafından
Ben tutmadım. Daha doğrusu biraz tuttum. İyi de gidiyordum. Ama Böbreklerimde  ağrı oldu. Korktum. Susuz kaldım diye . Bebek de susuz kalmasın diye. Gerisini tutmadım 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 55 göst.
0 oy
5 cevap 125 göst.
0 oy
2 cevap 35 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Btl33.! (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 41 göst.

401,989 soru

12,034,292 cevap