0 oy
244 göst.
Diğer kategorisinde (11,414 puan) tarafından
Hasta değil ateş vs yok.guzelce yemeğini yedi.hemen peşine midem bulanıyor diyip kustu bir kere.simdi uyuyor.motis verdim mide bulantısı ilacı.

Bir kere kusmaya acile götürmeli miyim ? 3.5 yaşında çocuğum.korktum biraz gece kusar diye

12 Cevaplar

0 oy
(11,414 puan) tarafından

En İyi Cevap
Kizlar ben götürüyorum şimdi acile.uykusundan bağırarak uyandı.nesi var anlatamiyor artık karnı mi ağrıyor midesi mi ağrıyor anlatamiyor.daha geç olmadan götüreyim diyorum.
-Reklam-
0 oy
(621 puan) tarafından
Geçmiş olsun öncelikle. Saat biraz erken hergün bu saatte mi uyuyor yoksa kustu diye mi uyudu? Eğer kustu diye uyuduysa sen tedbirini önceden al ve götür canım hastalığın başlangıcı olabilir 
(11,414 puan) tarafından
Normalde daha geç uyur ama bu gün öğlen uyumadi
(621 puan) tarafından
Yediği de dokunmuş olabilir canım biraz bekle istersen sabaha götürürsün iyi olmazsa, çok geçmiş olsun
(11,414 puan) tarafından
Sağol canım çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Üşütmüş olabilir yediği bir şey dokunmuş olabilir fazla yemiştir ondan çıkarmış olabilir eğer çok anormal bir kusma değilse 1 seferlik kusma ile gitmeyin gece takipte kalın yeterli olur 
(11,414 puan) tarafından
Şakır şakır fışkırır kusmadi.belki de karıştırdı yediklerini yanda fazla kaçırmış olabilir
0 oy
(18,471 puan) tarafından
Bir kere kusmada götürmem ben 
(18,471 puan) tarafından
Yan yatır sen de yakınında yat. Ben öyle durumlarda onlarla aynı odada yatıyorum.
(11,414 puan) tarafından
Zaten oğlum benimle aynı yatakta yatıyor hep biz birlikte yatıyoruz da .korkuyorum duymam diye
(18,471 puan) tarafından
Duyarsın Allah'ın izniyle. Bı de çok kötü olsaydı uyuyamazdi bence. Muhtemelen hafif usutmesi vardı. Karışık yedi bugün midesi kaldırmadı. Havalar da değişken ya bugünlerde . Herkeste üşütme var.
(11,414 puan) tarafından
O kadar daraldim ki artık anlatamam.surekli doktorlarla uğraşmaktan.kis geldi gene benim hastalık mesaisi başladı.bir hafta biri hasta oluyor bir hafta biri.yemin ederim bıktım artık
(18,471 puan) tarafından
Dostum hastalanmayan cocuk hesabında bı tarif var. Onu yaptın mı hiç
0 oy
(1,435 puan) tarafından
Kuzum sabah istahsizlik ve öğürme başlar muhtamelen oğlum kustu metpamit verdim bulanti icin sabah kalkti yemek yemedi öğürdü hep refluden sandim ben aksam ustu bi baktim ateslendi doktoruna goturduk hemen salgin var ishal kusma (ishal olmadi bizde) sonra oksuruk burun akintisi basladi 3 cu gun antibiyotikle 1 haftada zor toparladi 5 yasinsa

Bu gun okula ugradim oglumun kiyafet birakmaya bir cocuk yardimci abla basinda baktim kusuyor annesi geldi sabah hic biseyi yoktu neden kustu ki diyor okul saatinde tekrar gittim öğrendim ki o da salgindan kaynakliymis nedir bu anlamadim ben ya sende gozlemle bisey dokunmustur belki tekrar kusarsa gotur mutlaka 
(11,414 puan) tarafından
Tamam canım.gece kusar diye korkuyorum götürmekte problem yok tabi ki .iki çocukla da o kadar zor oluyor ki .biri gece rahatsizlaninca oburkunu de kaldırıp götürmek.
(1,435 puan) tarafından
Bursanin neresindesin bu arada canim osmangazi aritmi hastanesine yakinsan ümit eroğlu çok iyi bir doktor 5 yildir ona gisiyoruz hep
(1,435 puan) tarafından
Kaldirma bence sabahi bekle sen canim belki bisey dokunmustur uykusuz kalip iyice huysuzlanmasin
(11,414 puan) tarafından
Yakın değilim canım ben niluferdeyim.
0 oy
(477 puan) tarafından
Götürmem yediği şey dokunmuş yada üşüttü nane limon yap ona bide sıkı giydir devam ederse de sağlık ocağına götürürsünüZ benim bi ara oğlum öyle kötü oldu 10 defa kustu götürdüm ilaç verdi verdiği ilaçlarında kustu sonra tekrar gittik ilaçları değişti iyileşti şükür
(11,414 puan) tarafından
Bir kusmakla çocuğu acile götürüp onlarca iğne serum yaptırmak istemiyorum açıkçası.bakalim yarın ne olacak .olmazsa hemen götürürüm
(477 puan) tarafından
Bir şey olmaz korkma kustuğu için halsizdir uyur sabaha inş birşeycik kalmaz
(11,414 puan) tarafından
İnşallah canım çünkü çok daraldim artik
0 oy
(3,123 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım, belki yediği bir şey dokunmuştur yada üşütüyor olabilir 

(11,414 puan) tarafından
Bilmiyorum canım.havalarda birden soğudu.corap giymek istemiyor anında atıyor belki de ondan
(3,123 puan) tarafından
Olabilir canım, sen takibini yap yoktur Allah'ın izniyle bir şeyi
(11,414 puan) tarafından
İnşallah canım ya.
0 oy
(11,071 puan) tarafından
Ben götürmedim. Gece boyu kustu çocuğum dün. Üşüttüğünden adım kadar eminim hem karnım ağrıyor hem midem bulanıyor dedi. Başka belirti de yoktu. Karnını ayaklarını sıcak tuttum. Baktım sabah uyandığından beri kusmadı götürmedim iyiydi. 
(11,414 puan) tarafından
Bakalım ne olacak.gerci 5 kere kusmayi geçmedikçe mudahile etmiyorlar .benim gibi şurup veriyorlar biliyorum da panik oldum tabi ki
0 oy
(766 puan) tarafından
Bir kere kusmaya götürmem ama ilac da vermem nedenini bilmeden.
(11,414 puan) tarafından
Ateşi yok diye ben mide bulantısı ilacı verdim ama.hastahaneye de götürsem onu verecekler diye.bir de hastahaneye götürünce azarliyorlar neden vermedi diye
(766 puan) tarafından
Yok canım  evde beklet ilac verme hemen
0 oy
(5,240 puan) tarafından
Kustugu icin hic acile goturmedim. Hicte aklima gelmedi acikcasi. 

Coklu besin alerjisi var alerjik bisey yiyince genelde gece uyuduktan bi saat sonra siddetli oksurukle kusar. Ortalik batar baya kusar yani. Ama hic goturmedim sebebini bildigim icin. 

1-2 kezde kreste pilav-makarna turunu cok yedigi icin kusmus. 

Ama arka arkaya 2-3 kez kussa gotururdum.
(11,414 puan) tarafından
Yok bir kere kustu.bende içkiyi geçse hemen götürüyorum enfeksiyondur diye
(5,240 puan) tarafından
Farkli bisey yediyse ya da cok yediyse olabilir.
0 oy
(930 puan) tarafından
Usutmus olablir canm takip et önce bakalm benm kzmda öyle usuttugu zmn kusuyor balgam atıyor ilaçlari var evde verdiğim zmn düzeliyor şükür ki 
(11,414 puan) tarafından
Benim de ev ecza deposu gibi.arkdaslar bir ilacı bulamadın beni ariyorlar sende var mı diye
(930 puan) tarafından
Ne güzel işte herşey bulunuyor en azndan bende öyle yapiyrm bugün kuru öksürüğü vardı ilacını verdim ettm  rahat uyuyor en azndan ne yapacağımı tahmin edeblyrz korkma yani kusuyor ya ilacını ver bı düzelir ama durmadan devamlı kusarsa götür
0 oy
(5,116 puan) tarafından
Oğlum bir gün boyunca kustu goturmedim kolay kolay götürmem hastaneye 

Su içermeye çalış 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 130 göst.
23 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minikcikiletaaa (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 247 göst.
17 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Milkasu (805 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 401 göst.
4 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Eda06 (3,744 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 250 göst.

403,644 soru

12,093,369 cevap

36,387 kullanıcı

...