0 oy
244 göst.
Diğer kategorisinde (635 puan) tarafından
Selam kizlar..benim bi kizim var 4.5 yasinda.oda bnde cok istedk bi kedi sahiplendik 1 yildir bizde sarman sokak kedisi..kizim tup bebekti.simdi tekrar tup bebek 2.dusunuyoruz Rabbim nasip ederse.yerler her yer cok tuy oluyor olurda hamile kalirsam bebek oldugunda sahiplendirmeyi dusunuyorum kediyi ama o kdar alistimki birakmak istemiyorum birde inanirmisiniz hani videolarda goruyoruz ya 3 oldu denk geliyo yapiyo dun kiza bagirdim geldi koluma saldirdi isiriyo essek sipasi besle kargayi oysun gozunu kizda hosuna gitti guluyo neyse asil konuya gelelim bebekli evde kedi bakilirmi dusunceniz ne

14 Cevaplar

+1 oy
(6,353 puan) tarafından
Senin alışman değilde kızın belliki çok alışmış hem yeni kardeş hem kedinin gitmesi onu baya afallatır gibi ya ben çok korkarım eve alamam zaten kızımında alerjisi var o yüzden besleme konusunda bilgim yok 
(635 puan) tarafından
Tesekkurler kuzum cevabin icin
-Reklam-
+1 oy
(596 puan) tarafından
Kedim 4 seneyi geçik bizimle kızım 2 yaşında. Doğduğundan beri dip dibeler. Aşılarını düzenli yaptırın bir şey olmaz. Lütfen bebek geliyor diye vermeyin. Kedili evde büyüyen binlerce bebek var 
(635 puan) tarafından
Evet bnde oyle dusunuyorum zaten 1 senedir bizde o kdar alistikki kizimda bnde esim hic istemiyordu kedi alirsan eve bn giderim diyodu espirisine hatta simdi eve geliyo hani mia nerde gelmedi kapiya diyo :)
+1 oy
(697 puan) tarafından
Ben asla dokunanmam hayvanlara almazdım ama nette görüyorum bebekli ailelerde kedi besliyorlar bakımını tam yaptıktan sonra neden olmasın ama tüy kıl falan temizliğini çok iyi yapman lazım canım eğer kendine bakımını iyi yaparım diye güveniyorsan olur tabiki kızınada çok zor olur ayrılması alışmış bellimi oda çok seviyor 
(635 puan) tarafından
Seviyo valla oyununu bozuyo diye her ne kdar bazen ona kizsada seviyo bugun veterinere goturduk asi yaptirdik.kisirlastirmaniz gerek zamani gelmis dedi bi gun burda misafir etcez ona bile razi gelmiyo
+1 oy
(6,082 puan) tarafından
Biz 4 kardesiz küçükken 5 tane kedimiz vardı yatiyoduk kalkiyoduk kediyle. Ahsap evde kaliyoduk kedi kapısı vardı kendisi girip cikiyodu.  Bisi olmuyodu eskiden
+1 oy
(775 puan) tarafından
Bizde de kedi vardı oğlum bı yaşına girmek üzereydi eşim getirdi birlikte büyüdüler bı sıkıntı olmadı aksini diyenlere rağmen sonra başka neden dolayı göndermek zorunda kaldım bebeğe engel değil bence
+1 oy
tarafından
Bende hamileyim canım sokaktan tekir sahiplenmiştik araba çarpmıştı onun tedavilerini yaptırdık eve aldık vermeyi düşünmüyorum bende 
+1 oy
(2,402 puan) tarafından
Oğlum 3,5 yaşında bizim de british sarman kırması olduğunu düşündüğümüz bir kedimiz var ikinci çocuğu şu an düşünmüyorum ama düşünsem de vermem sanırım 
0 oy
(302 puan) tarafından
Gerçekten tepki vermeyeyim diyorum elimde değil şaka mısın yahu.

Evde 2 kedim biri 5 yıldır benle biri 1 yıldır 7 yaşında oğlum var artı hamileyim 1 dakika bile ben düşünmedim evden başkasına vermeyi nasıl kiyacaksin ya o kadar baktığın bir canlı nasil vazgeçeceksin.

Ben bildiğim evladım gibi görüyorum onları ne pisliği ne tüyü gözüme batmıyor bebek olacak diye diğer evladından vazgeçer mi insan.

O hayvanın ahiyla mi yaşamak istersin sahiden çok aşırı saçma bir düşünce bu 
(635 puan) tarafından
Evet ama sonucta bebek olursa ilerki donemde emekliycek vs sade dusundugum tuy konusu saglik.baska bi sorunum yok ne bakmak zor geliyo ne kil tuy gormek cok seviyorum ama bebek icin sorun olurmu onu merak ediyorum sadece
(302 puan) tarafından
Düzenli temizlik yaparsanız hiç bir sorun olmaz.
Aksine evde ****** olan bir evde doğup büyüyen bebekler de alerjik hastalıklar olmaz.
(635 puan) tarafından
Onu bnde duydum ya bagisikliklari daha guclu olur vs faydalarida var yani
(302 puan) tarafından
Yani aynen öyle ayrıca daha hamile kalıp kalmayacağınız belli değil yapmayın lütfen vebal bu Allah korusun sırf onun ahindan olmaz çocuğunuz pişman olursunuz.
Düzenli aşıları olunca hiç bisey olmaz zaten bakın ben hamileyim yani şuan bi defa aklıma gelmedi vereyim diye. Aksine dün profil de fotosu olan biraz hasta diye nasıl agladim.
Herseyi geçtim kızınız için kötü olur eve yeni bir bebek gelecek o bebek için onun en iyi arkadaşı gidecek bu nasıl kırıcı olur dusunun
0 oy
(647 puan) tarafından
Kediyi evimize 2020 yılında aldık, 2021de kızım doğdu. Bize büyükler çok dedi olmaz bebekle kedi bir evde diye ama gayet de oldu. Ama şimdiki aklım olsa kediyi alır mıydim, hayir. Aldıktan sonra da vebali üstümüzde oluyor bir şey yapamıyoruz tabii. Kızımla sorunu yok ama kedi eve çok zarar veriyor ve kumun, tüylerinin temizliği vs beni çok yordu. Bir de halılara kusması var tabii. Ama bunlara rağmen kızım kediyle birlikte büyüdü, sorun yaşamadık şükür. 
(635 puan) tarafından
Cok sagol canim cevabin icin..Aynen en basta annem diyor zaten bize geliyo tuy oluyo diye basliycam kedinize diye vir vir ediyo :)  simdi bi cok evdede kedi bakiyo insanlar
0 oy
(50,775 puan) tarafından
kedilerde insanin evladi gibi oluyor nasil ayrılacaksın ☺️ bizim akraba da vardi kedi hic vermediler kimseye asilari bakimi tamsa doktora sor kiziminda benimde kediye alerjimiz var olmasa bende istiyorum kedi candır cok baktık biz hala bahcede bakiyoruz kizimdan beş ay büyük kedi var çok uslu x☺️
(635 puan) tarafından
Gercekten oyle canim 17 agustosta aldik 1 yili gecti bizimle o kdar cok alistimki gonderme dusuncesi bile uzuyo ama esimde bebek olunca nasi olcak olmaz diyo bilmiyorum ama bnde kiyamam gibi geliyo :( cok akilli sarman bizimkide erkek
0 oy
(4,584 puan) tarafından
4 çocuğumun hepsi de kedii ile büyüdüler oğlum 22 yaşında şimdi onun kendi evinde de var onun da çocuğu kedi ile büyüyor canım sen düşün artık aşılarını yaptırırsanız hiç bı sıkıntı olmaz
(635 puan) tarafından
Oh masallah  :) yorumlari gordukce rahatladim ya cok sagolun :)
(4,584 puan) tarafından
Bide bende iki cins kedi var bı tekirim var bide britsh var onlar da kardeş gibi oldular
0 oy
(2,094 puan) tarafından
Ben sadece hamileyken kumunu değişemezsin diye biliyorum öyle bir şey olursa doktoruna sorarsın aklında bulunsun 
(635 puan) tarafından
Bugun veterinere sordum oda oyle dedi kendini tirmalatmadigin ve kumunu degistirmedigin surece sorun olmaz dedi
0 oy
tarafından

Ben oldum olası kediyle büyüdüm zaten, hep doğurtturdum belki 100e yakın bebek ebesiyimdir. Her dönem kedim oldu, gebeyken yurtdışındayım diye annemde kalmıştı, doğumda aldım ama bebeğim prematüre diye tekrar annemde kalıyor şu an.

Şimdi yine hamileyim, oğlum 9 aylık oldu. Eğer Allahın yaddımıyla sağlıklı bir doğum gerçekleştirirsem 40ı çıkınca yavrumu geri almayı düşünüyorum. Öyle de özledim ki...

image

0 oy
(697 puan) tarafından
Ben çok korkarım fobim var olmasada bakmazdım kediler çok pis oluyor bebeğimle yan yana asla getirmezdim bir de sokak kedisiyse asla.
(635 puan) tarafından
Niye cins kedi olunca ne oluyoki :) sokaktan alip oylece evde beslemiyoruz herhalde asilari vs yapiliyor tek korkum tuyden sorun olurmu diye yoksa zarar verir vs dusunmuyorum ki kizima sesimi yukseltiyorum diye yattigi yerden kalkip koluma saldiriyo
(697 puan) tarafından
Hamilelikte anneye bulasan  toksoplazmaya sebep oluyor bu da bebekde ciddi sağlık sorunlarına sebep oluyor arkadaşımin babasınin çok eskiden beslediği bir kedinin tüyü ciğerine yapışması sonucu ciğerini bitirdi vefat etti sonra bebeği cirmalamasi bile benim için evde olmaması için yeterli bir sebep tabi bunlar benim için sorun değil diyen bakabilir ben kendi fikrimi söyledim " ne oluyoki"dediniz iki örnekle sadece bunlar olabiliyor ben o riske asla girmezdim zaten fobim var bana uzak herkese yakın olsun:)))
(635 puan) tarafından
Sokak kedisi veya cins kedisi buna takildim bn kuzum.kedinin cinsi sarman sokak kedisi alt komsumun balkonunda yavrulamisti annesi 3 kardestiler dagitcakti nene bnde birini alip 4 aylikken sahiplendim.annesi disari cikip geldigi icin pire vardi ilac alip temizledm yikadm veteriner tavsiyesiyle sonrasida malum bizle kaldi...kedinin tuyu sorun desen anliycamda heleki sokak kedisi diye ayrip yapinca ona takildim ben.bana kalirsa para verip cins kedi sahiplenmektense bakima muhtac hayvani sahiplenmek daha sevap ki kedi beslemekte sunnetmis peygamber efendimizinde kedisi varmis zamaninda..veterinere bugun sordum tuvaletini sen temizlemezsen hamileyken iyi olur birde kendini isittirma vs dedi onun disinda sorun olmaz asilari tam olduktan snra diye yinede doktoruna sorarsin dedi
(697 puan) tarafından
Benim fobim olduğu için cinside sokak kediside ev kediside aynı ayrım yaptığım için değil hani sokak kedileri  pis olduğu için dedim yoksa kedi ayrimo yapmam hepsi korkunç benim için:)
(635 puan) tarafından
Olabilir canim saygi duyarim herkes her hayvani sevcek diye bisey yok :) yeterki zarar verilmesin ne insanlar var goruyoruz
(697 puan) tarafından
Allah korusun zarar veren kendine versin kediciğin ne suçu var masum hepside o dediğinize aşırı karşıyım şiddet gösteren şiddet görsün

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 639 göst.
0 oy
2 cevap 59 göst.
18 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ebru yilmaz (231 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 582 göst.
0 oy
3 cevap 60 göst.

403,852 soru

12,098,772 cevap