+1 oy
146 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (442 puan) tarafından

Arkadaşlar ne zamandır buraya yazmıyordum işim düştü :D 

Oğlum 20 aylık meme emiyor göğsüm acımaya başladı gece 2-3, kere uyanıyor artık zorlanmaya başladım memeden kesmek istiyorum.

İşin duygusal boyutunu zaten az çok bilirsiniz ya memeyi tutmazsa korkusundan şimdi nasıl kesicem derdine... Neyse oraya girmiycem.

Nasıl bir yol izlemeliyim sabır taşını deneyeceğim ama tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.. 

10 Cevaplar

0 oy
(7,435 puan) tarafından
Ben salca surmustum öyle bıraktırdım  . Siyah bant deneyecm bu oglumda
(442 puan) tarafından
Kaç aylık oğlunuz
(7,435 puan) tarafından
Suan 6 aylik ama 2 yaşını beklicem.
Diğer oğlumda 2 yqsinda kesmiştim memeyi
-Reklam-
0 oy
(3,512 puan) tarafından
Büyük oğlum bağımlı değildi hemn bıraktı bişey sürmedim bile.kucuk oğluma pulbiber sürdüm sadece gördü çiz olmuş dedi gitti artık gelmedi :)))5 6ay oldu keseli 
(442 puan) tarafından
Kaç aylıktı biraktirdiginizda
(3,512 puan) tarafından
15 16aylikti cnm kurban bayramina 1.5ay kala kestim
0 oy
(2,206 puan) tarafından
Ben 30 ay emzirdim, kendim tercih ettim uzun emzirmeyi. Kesmeyi düşündüğüm tarihten 3 ay önce konuşmaya başladım oğlumla, bir gün abi olacaksın, artık memeden süt içmeyeceksin bardaktan içeceksin diye. Zaten giderek azalmıştı emme sıklığı. Bir sabah emdi, akşamına emmedi, 2-3 gün sormadı ben de teklif etmedim öyle bitti. 
(442 puan) tarafından
Ne güzel kolay olmuş masallah
0 oy
(4,251 puan) tarafından
Ben ilk oglumu tam bu aylarda ilk gece uykusuna memesiz gecirmeye alistirmistim. Yatmadan 2 saat once yemek ve yaklasik 1 saat oncesinde de yogurt yediriyodum(meyveli vs) ya da direk meyve. Kitap okuyarak sohbet ederek uzun suruyodu ama yarim saat 40 dk icinde uyumus oluyodu kendi kendine. Tabi uyku duzeni sart bunu yaparken. Yani uykusu olmayan cocukla yapamazsin. Yavas yavas gece kalkmayi da kesti. Su veriyodum kalktiginda da geri donuyodu uykuya. Sadece bi donem inflenza olunca gece emzirdim chnku atesi coktu ve uyuyamiyodu. Sonra eski duzene donduk hemen. Gunduzleri de yaza denk geldigi icin genelde disardaydik. Sadece oglen uyurken emmeye ve sabah kalkinca emmeye basladi. Tek emmeye dustugu bi gun emmek istedi. Bende o an annecim sut yok suan dedim. Gitti gidis o gidis birakti kendi kendine. Tabi bu surec hastalik donemi gerilemesiyle bi 5 6 ay surdu. Ne o zorlandi ne ben zorlandim. Biraktigimda da mastit vs olmadim.
(442 puan) tarafından
Acaba kış geliyor ya kesmekle hata mı yapiyorum hastalık vs gibisinden
(4,251 puan) tarafından
Bence direk kesmek yerine kademeli azalt. Ben en az 2 yasina kadar emzirilmesi taraftariyim. Tercih senin tabi.
(442 puan) tarafından
Hissetmiş gibiyim dün böyle dedim bugün hasta uyandı:(
(4,251 puan) tarafından
Aaa o zaman hic zorlama askiya al simdilik
0 oy
(1,266 puan) tarafından
Benim kızım 21 aylikti kestiğimde aşırı memeye bagimliydi gece gündüz memeye yapisikti ben sabir tasi sürdüm ilk gün çok ağladı ağlayarak uykuya daldı çok zordu ilk gün benim için bende vicdan yapıp çok ağlamıştım ama diğer günler yavaş yavaş alismisti ilk günkü kadar zor olmamıştı yanliz bende çok kötü mastit oluşmuştu emzirmeyi bırakınca iki kez doktora gittim antibiyotik ve krem verdi hiç biri fayda etmedi taş gibi olmuştu göğüslerim aşırı ağrı ve sızlama vardı en son biraz sağıp soğuk  kompres uyguladım soğuk kompres süt üretimini yavaşlatma etkisini sagliyormus inşallah olmaz ama eğer mastit olursan bunu dene canım bebeginde sende inşallah kolay anlatırsınız bu süreci 
(442 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım inşallah olmaz korkmuyor da değilim
0 oy
tarafından
Mumu eritip zeytinyağına karıştırıp göğüsünüze sürün hem emmiyorlar hemde yaralara iyi geliyor ❤️
(442 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
0 oy
(334 puan) tarafından
Hiç birsey sürmedim cnm ilk azalttım sonra birinden kestim iki gün sonra diyerinden kestim meme istedikçe meyve süt gibi şeyler verip oyalardım 
0 oy
(717 puan) tarafından
İlk kızım bağımlıydı.18 aylıkken gece beslenmesini kestim.24 aylıkken de gündüz.Geceyi kesmek için tam 3 hafta uğraştım.Emerek uyurdu sadece.uyku problemi vardı.Azaltarak kestim.Uyandığımda hep sarılıp beraber yattık salladım konuştum o an emmek dışında neyle sakin olursa onları yaptım.
0 oy
(114 puan) tarafından
Postunuzu yeni gördüm biraktirdiniz mi acaba benim kızımda 3 yaşına kadar emdi her yolu denedim malesef asla bırakmıyordu bizim bı tanıdığın önerisiyle göğsüne siyah bişey sür korkar ve birdaha emmez dedi bende ümitsiz bı şekilde yaptım çünkü hangi yolu denediysem olmiyordu emiyordu son iki haftadır kadının dediğini yapıyorum siyaha boyuyurum maşallah çocuk iki haftadır emmiyor bazen geliyor ister gibi oluyor snra geri çekiliyor istemiyor buda birilerine fikir olsun kadın bana ayakkabı boyası sür dedi onu sürmedim siyah kalem vardı ona boyadım
0 oy
(2,035 puan) tarafından
ben böyle 1 ay her gün konuştum artık memeyi bırakıcaz memelerde süt bitecek diye sonra günü geldiğinde artık bitti dedim bir daha hiç açmadım çok zor oldu ama hep istedi benimki doğru muydu bilmiyorum içim acıdı o istedikçe 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 39 göst.
+1 oy
3 cevap 46 göst.
0 oy
3 cevap 119 göst.
0 oy
4 cevap 109 göst.

408,355 soru

12,268,297 cevap

37,528 kullanıcı