+1 oy
680 göst.
Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından
Bugün asi günü kızımın aama yaptirmak istemiyorum yaptırma taraftarı değilim artık çünkü hastalıklar falan çoğaldı o yüzden asilarada artık güvenmiyorum siz nasıl düşünüyorsunuz 

24 Cevaplar

+9 oy
(1,547 puan) tarafından
Hastalıklar çoğalınca daha çok yaptırmak gerekiyor diye düşünüyorum. Hele de büyük kalabalık bir sehirdeyseniz 
tarafından
Bende öyle düşünüyorum aşı önemli
(1,547 puan) tarafından
Maalesef kontrolsüz göç alan bir ülkeyiz kimsenin asisina bilmem nesine bakılmıyor zamanında bitmiş hastalıklar böle tekrar hortladı o yüzden güvenecek başka bir şey yok diye düşünüyorum
(4,569 puan) tarafından
++++ su çiceği, kızamık gibi hastalıklar yayıldı bebeklerde boğmaca arttı kimse bunları düşünmüyor kar zarar ilişkisi kurulacaksa hastalıkların etkileri ilaçlardan daha ağır
-Reklam-
+7 oy
(301 puan) tarafından
Aşı gibi hassas bir konuyla ilgili açılan postlari doğru bulmuyorum aşırı tartışmaya açık.
tarafından
Katılıyorum
+5 oy
(4,078 puan) tarafından
Biri bir kuyuya bir taş attı diğerleri de peşinden gidiyor. Ne demek yaptırmak istemiyorum, başka nasıl koruyacaksınız evladınızı? Büyüklerimizin zamanında aşı mı vardı ama o zaman çocuklar sebepsiz ölüyordu. Şimdi de aşıları bahane edip, kendilerince cahille fikirlerle evlatlarını hastalıklara iten aileler türedi. 
+4 oy
(7,751 puan) tarafından

Büyüğü 5 yaşına gircek küçüğü 8 aylık olacak ikisi de sıfır aşı. 

(1,748 puan) tarafından
+++++++
(590 puan) tarafından
Hiç sıkıntı yaşadınız mı peki kızamık suçiçeği kabakulak flan geçirdiniz mi? Geçirdiyse nasıl ilerledi
(7,751 puan) tarafından
Gecirmedik canım. Sıkıntıyı saygısızlık edenler çıkartıyor sağlık konusunda sorun yaşamadık
+4 oy
(111 puan) tarafından
Aşı yaptırmıyorum. Çevremde asla yaptırmıyor çünkü artık insanlar uyanıyor. Aşıların içeriği berbat. Aşı karşıtı yurtdışında ve yurtiçinde de bir sürü doktor var. Dr Bekir Tok'un mesela aşı ile alakalı videolarını izle
(937 puan) tarafından
ay cok guldum
+3 oy
(19,997 puan) tarafından
Türkiye'de salgın hastalıklarin çoğaldığını söylüyor sağlık ocağındaki ebemiz. Sebebi de kontrolsuzce ülkemizin Aldığı göç. Normalde 12. Ayda olan kızamık aşısı bile kızamık salgını olduğu için 9. Aya alınmış. Ben çocuklarımın tüm aşılarını yaptırdım. Yaptırmaya devam ediyorum. Korona aşısı sebebiyle bu çocukluk dönemi asilara da güvenmez oldu insanlar. Ama o ayrı o ayrı 
(1,447 puan) tarafından
Çevremde aşı yaptırmayanların çocukları hep hasta.
(19,997 puan) tarafından
Valla bilmiyorum. Çevremde asi yaptırmayan yok. Herkes yaptiriyo aşısını. Bizim de tüm asilarimizi yaptırmış annem babam
+3 oy
(1,748 puan) tarafından
7 aylık olduk biz verem aşısı ve hepatit b ve bir doz rota dışında asla hiç birini yaptırmadım yaptırmayıda düşünmüyorum çok şükür sağliklı kilosu boyu posu fazlasiyla yerinde bir bebek hiç ateşi bile çıkmadı bu zamana kadar ben 5 gündür ağır şekilde grip geçiriyorum bebegim tam bir kucak bebeği ve asla ona grip falan geçmedi benden eşime geçti bebeğe geçmedi bu aşılar tamâmen zehir kim ne derse desin isterlerse câhil gözüyle baksınlar ben çok araştırmalar yaptım çok makaleler okudum çok doktorlar dinledim büyük oğlum 12 yaşında aşıları tam ve hastalıktan başı kurtulmuyor 7 aylıkken hiç bişey yokken astım bronşit oldu hastanelerde yattık kilo almadı zayıfladı hiperaktive oldu yemin ediyorum hepsi bu aşılar yüzünden ben bunu bilir bunu söylerim aşı bebeklerin bağışıklık sistemlerini çökertiyor kim ne derse desin... 
(7,751 puan) tarafından
Bebeğinin kilosu ne alemde canım benimki de 8 aylık olacak iki ay hiç kilo almadı ama yine de tombilik bir velet :)  bu ay tekrar almaya başladı ama daha gitmedik sağlık ocağına
(1,748 puan) tarafından
7. Ayımıza gircez 10 kg canım
(7,751 puan) tarafından
Maşallah benimki de 5 aylıkken 8750 ydi şimdi ne alemde bilmiyorum ama 10 kilo yoktur diye düşünüyorum
+3 oy
(447 puan) tarafından
Herkesin dilinde aynı türkü   çocuklarımızı hastalıktan nasıl koruyacağız  .  Peki çocuğunuzu aşıların etkilerinden nasıl koruyacaksınız   basınıza ne gelecegı bıle bellı degıl  aşı sonra nasıl bır reaksıyom gösterecek bellı bıle degıl  evet aşı yaptırmamak risk. Gerçekten büyük bir risk  ama aşı yaptırmak okey mı hayır.. Aşı yaptırmakta risk  ... Peki bıde hep yıne aynı cümleler yok kızmak şu cıcegı  işte eskiden ölen bebekler vs  

Peki siz hıc onkolojı servıslerinde neden bu kadar çok fazla çocuk yatıyor aman yarabbım  bu yaşta bu kadar kanser hastası çocuk nasıl olur     o aşıların insanın başına ne actıgı bellı degıl  ... Ha bırde  şunu gördüm covıt asısı degıl bu  vs diyenler bızım zamanımızdakı aşıyla bu zamn ası ıcerıgı aynı degıl ve doz sayısı 50 .. Bence  ıkısıde rıskse ben olmamayı tercıh edıyorum  dıyeceklerım bu kadar 
(1,748 puan) tarafından
Aradığım yorum ++++++
0 oy
(139 puan) tarafından
Ne aşısı peki
(28 puan) tarafından
4 yaş aşısı diye geciyor bende tam bilmiyorum
(139 puan) tarafından
Kendi fikrimce şöyle düşünüyorum tabi ki covid zamanı çıkan aşıya karşıydım çok kısa zamanda çıktı ne olduğu bilinmiyordu ama bu tarz aşılara karşı değilim tabi ki sizin tercihiniz
(139 puan) tarafından
Ki kızamık kabakulak bir kaç şey daha vardı bunları içeriyor
0 oy
(647 puan) tarafından
Buralar karışır. Bunlarla ilgili bir sürü eski gönderi var. Oralara bakın bence. Yaptıran da çok yaptırmayan da. Ben şahsen özel aşılar dahil yaptirdim
(28 puan) tarafından
Bende önceki aşıları yaptirdim ama artık herşeyden korkar olduk hiç bir şeye güven olmuyor
0 oy
(698 puan) tarafından
Bende bütün aşıları yaptırdım, özellerde dahil ama covit den sonra güvenim sarsıldı hatta o dönemde 4 yaş aşımız vardı yaptırmadım
(28 puan) tarafından
Bende ayni sekilde iyice kararım netleşti yaptirmiycam
0 oy
(8,154 puan) tarafından

Hep yaptırdık. Kötü bisi olsa doktorlar yaptırmayın der herhalde 

(246 puan) tarafından
gerçekten derler mi:)
(8,154 puan) tarafından
Sormuyoruz . Direk yaptırıyor
0 oy
(4,272 puan) tarafından
Defalarca post açıldı bu konu hakkında düşüncem yine aynı. Ülkemiz malesef kontrolsüz göç alan bir ülke son yillar da salgın hastaliklar artmasına sebep oldular. Covid aşısı ile bu aşılar bir tutulması yanlış düşünüyorum. Bu aşılar yıllardır var çocuğuma yaptım hem devlet hem özel asilari. 
0 oy
(1,668 puan) tarafından
Benim düşüncem hastalıkların artmasının sebebi aşı karşıtı insanlar
0 oy
(356 puan) tarafından
Aşı konusu öyle bi hal aldiki kimi doktor cikip diyor yaptirmayin istemeyen kesim cahillikle suclaniyor 

Ama gecmise dönüp baksak veremden kizamiktan bu tür hastaliktan ölen o kadar bebek var ki 

Ben her ne kadar aşılara karsi kafa karsikligi yaşasamda hepsini yaptirdim cunku bu hastaliklardan ona bjsey olsa kendimi öldururum 

Asılar guvensizse yedigimiz ictigimiz soludugumuz hava hepten zehir o yuzden bebeginizin hayatini riske atmayin halihazirda tertemiz bi dunyada yasamiyoruz
0 oy
(344 puan) tarafından
2. Ve 4.Ay sonrası çok kötü oldu bebeğim. 6 ay aşısını erteledim. Sürekli ateşleniyordu artık olmuyor öyle. Ben de bilmiyorum ne yapacağımı. En doğru kararı vermeye çalışıyorum ama zaman geçiyor 7 aylık oldu. 
0 oy
(3,355 puan) tarafından
Benimde iki oğlum var ilkine iki yaşına kadar yaptırdım sürekli hastaydı ateşi çıkıyordu öksürük krizlerine giriyordu 4 yaşında vurmadim ikinci oğlumda 5 aylık sadece ilk doğduğunda yapılmış gerisini yaptırmıyorum
(4,569 puan) tarafından
O bünyeyle alakalı iki evladım var ikisine de aşılarını yaptırıyorum biri hastaneden çıkmaz digeri hasta olmaz. Bunu aşıya bağlamayın yani
0 oy
(622 puan) tarafından
Aşı yaptırmayıp hayatını kaybeden veya hayatına engelli olarak devam eden bir çok insan var. Evet sizin çevrenizde belki yoktur ama günümüzde bile var. Daha yeni genç bir kız menenjit yüzünden kaç ay yoğun bakımda kaldı engelli oldu. Bir adam oğlunu kızamık hastalığı yüzünden kaybettiğini anlattı. Yarın öbür gün okula başlıycaklar. Ben bunun vebalini alamam kızıma da bu kötülüğü yapamam. Hastalıklar cogalmadi. İnternet sayesinde daha çok görüyoruz 
tarafından
"Evet sizin çevrenizde yoktur"
Yazdığın yazıya nispeten ; Başına gelmeyeceği anlamına da gelmiyor tabiki .
(1,447 puan) tarafından
Bı dayım varmış 2 yaşında kizamiktan ölmüş. Bı tane de büyük halam varmış o da veremden ölmüş. Ondan sonra komşumun oğlu 5 yaşında menenjitten öldü (aşıyı yaptırmamış meğerse). Bebekken yapılan aşıların önemini onlar sayesinde iyi anladım ve kızıma hepsini yaptırıyorum.
0 oy
tarafından
Cahiliye dönemine dönüyoruz yavaş yavaş . 
0 oy
(40 puan) tarafından
Amacım kimsenin aklını karıştırmak değil sadece öğrendiğim bilgiyi paylaşıyorum Ben sağlık ocağındaki doktorumla görüştüm bi kaç hafta önce bu konuyu oda bana iki yaşa kadar ki aşılar yıllardır var ama sonraki aşıları nerden geliyo nerede muhafaza ediliyo içerisinde neler var bizde bilmiyoruz sağlık bakanlığı ne yapmaya çalışıyo bilmiyorum dedi ama sağlık Bakanlığı'nın onayından geçtiğini de söyle di bende korona aşısı da sağlık Bakanlığı'nın onayından geçmişti ama geldiğimiz nokta belli diyince çok haklısın deyip seçimi bana bıraktı 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 221 göst.
10 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (262 puan) tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 657 göst.
5 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,820 göst.
0 oy
1 cevap 58 göst.

410,551 soru