+1 oy
1,323 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

DİKKAT, KORKACAK OLANLAR OKUMASIN! (Uzun)

●Ben çok yaşadım. Öyle böyle değil, kendimi bildim bileli gerek rüyada, gerek gerçekte pek çok defa, pek çok olay başıma geldi. Ve başına gelen insanların yanında da olay vuku bulurken çok bulundum.
Hocalığımın ilk senesi, daha yeni icazet almışız. Bir medreseye girdik ama birkaç ay içinde taşınmak zorunda kaldık. Bir binanın çatısında geniş bir evdi. Ben şimdi 2 hafta diye hatırlıyorum ama ders notlarına bakınca ancak 1 hafta kalabilmişiz orada.
Tavanda yürüyen çocuk sesleri, su içerken sırtımıza dokunan biri, bir odada yemek yerken diğer boş olan odada biri yürüyormuşçasına koridora yansıyan gölgeler, ayak sesleri, kaybolan eşyalar, her yerde ekmek kırıntısı bulmamız, balkon kapısının üstünde kilit olmadan içeride biri olunca kilitli kalması ama kimse olmayınca açılması, her gece balkondan gelen yavru köpek sesi, talebelerin korkması üzerine onlarla birlikte aynı odada yatarken kapı kolunun aşağı yukarı şekilde açılmak için zorlanması... daha neler neler. Hemen taşındık oradan.
● Başka bir zaman da yine medresedeyken yeni bir talebe geldi, kız sara hastası (epilepsi) nöbet geçiriyormuş. Çok şükür bizim yanımızda olduğu müddet hiç geçirmedi ama çok değişik bir hali vardı. Kapının arkasında birileriyle konuşuyordu. Gece kalkıp banyoda bekliyordu, kütüphaneden kitaplar düşüyordu ama normal düşme değil, sanki aniden kitabı çekersin de odanın ortasına kadar uçar ya, öyle.
Ben böyle şeylerden korkmam, korkanları da onlara hak etmedikleri gücü sağladığı için kızıyorum. Daha bir sürü var da uzun oldu zaten diye bu kadar yeterli.
Peki siz neler yaşadınız?

38 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Ben nedense böyle şeylerden hiç korkmuyorum 
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Hayatım boyunca hiçbir şekilde bir şey görüp duymadığım halde en büyük korkum bir gün görecek olmam. 

Eşim küçükken medresede kalmış, o da böyle şeylere çok şahit olmuş ve genelde medrese gibi yerlerde daha çok var diye duymuştum
(172 puan) tarafından
Ben 5 yıl kaldım ama hiç rastlamadım böyle şeylere biz de konuşmak yasaktı böyle şeyleri bence konuştukça ilgi alanına girdikçe oluyor gibi
+2 oy
(671 puan) tarafından
Bu yaşadıklarınızı burda paylaşmazsanız olmuyor muydu?
+1 oy
(727 puan) tarafından
Ayy ilk 3 satırı okudum hemen uzaklaşıyorum sonra aklıma geliyor korkuyorum. 
+1 oy
(256 puan) tarafından
Ben hiç öyle şeyler yaşamadım ama şuan hayatımda herşeyden uzaklaştığım bir dönemdeyim sürekli karşıma tesadüfen çıkan şeyleri sanki kader bunu benim karşıma ders alayım doğru yola gireyim diye çıkarıyor gibi hissediyorum. Mesela kalkıp namaz kılmak istiyorum Kur'an okumak istiyorum hasta bebeğim var onun için secde edip dua etmek istiyorum ama yani size anlatamam namaz kılmaktan çok korkuyorum. Özellikle sabah namazından evde kimse yokken namaz kılmaktan çok saçma bir duygu anlam veremiyorum ama Teheccüd namazını duyunca bile korkuyorum. Namaz kılmıyorum şuan ki normalde namaz kılan bir insandım şuan kendimi freni patlamış araba gibi hissediyorum hayatım yolunda gitmiyor hiçbir yönüyle sanki kalkıp direksiyonu elime alsam sıkı sıkıya Allah'a bağlansam geçecek rahatlicam ama hep bir şeyler engel oluyor sürekli korkuyorum geriliyorum çekiliyorum napcam bilmiyorum bana akıl verin
tarafından
Bende senin gibiyim namazdan korkmuyorum ama ibadetlere karşı içimde en ufak bir şey yok, bundan yaklaşık iki ay öncesine kadar çok iyiydim çok düzenli olmasada kilardim zikirsiz hiç duramazdim uyurken daha zikirle tövbe istiğfarla uyurdum ama şimdi hiç bir şey yok içimde Allah yardımcımız olsun
(14,350 puan) tarafından
Ya bana da öyle oluyor gece uyanıyorum teheccüt kılayım diyorum veya sabah namazını  ama içime öyle korku giriyor ki yataktan çıkamıyorum zar zor zikir Çekerek korkuyla uyumaya çalışıyorum
0 oy
(1,560 puan) tarafından

Ayyy valla başlığı görünce bile o kadar çok korktum ki eşek gibi girdim posta ama okumadım ahah:D

Okumam da hemen çıkıyorum bu yüzden :D

Sırf böyle şeyler yüzünden sabah namazına asla kalkmak istemiyorum. Ödüm bir taraflarım da geziyor çünkü :D

Neyse kaçtım ben

(727 puan) tarafından
Aynı şekilde bi kaç satır okudum gerisini okumadım  sonra tek başıma namaz kılamıyorum aklıma tuhaf korkular geliyor
(1,560 puan) tarafından
Aynen canım bende valla :)
0 oy
(7,711 puan) tarafından
Valla hiç böyle değişik olaylar yaşamadım ben.
0 oy
(2,256 puan) tarafından
Hiç unutmuyorum gece babaannem dedem kardeşim ve ben köydeyken tek bir odada yatıyoruz gece olunca koridorda birileri yürürdu hatta bazı geceler dedem kalkar saatlerce biriyle konuşurdu bizim köyde varlardi bilirdik ama hiç şahit olmamıştım bunu kimseye anlatmadım hatta bir anımda dayım gelin evinde ablamla hala konuşuruz o sesler neydi diye gece tavanda birileri yürürdu camda gıcırti sesi gelirdi tık tık kapıya bir vururdu hatta ayağım yorganın dışında kalmış uyuyorum ayağımı bisey elledi o gün bugündür asla ayaklarım dışarıda uyumam korkarım 
(392 puan) tarafından
Kız sus ayaklarım dışarda yatarım ben de hep ödüm koptu
(756 puan) tarafından
Kız bende küçükken elimi bir şey elledi uyaniktim hatırlıyorum ama ne olduğunu bilmiyorum
0 oy
(586 puan) tarafından

paranormal şeyler yaşamadım da ben küçükken evde hep anlatırlardı onlardan korkardım. mutfakta çay olurdu mesela ışıklar kapalıyken kaynama sesinden korkardım. koridorda yürürken karanlıktan biri çıkacak diye korkardım. arkamda biri var gibi hisseder korkardım. kanepenin altından ayağımı tutarllar diye ayaklarımı sallayamazdım. küçükken psikolojimi bozdular anlata anlata. kocamla aştım korkularımı. bazen düşünüp hala kendimi korkutuyorum. mesela gardrop kapaklarım hep kapalıdır. içinden biri çıkacak gibi geliyor diye. işte tam da aşmış değilim ;)

(252 puan) tarafından
Çocuğun dolabın içine girse bohh anne dese demek bayılırsin sen cnm:))
(586 puan) tarafından
çocuğum değil de görümcemin kedisinin yapmışlığı var :) bide siyahtı ve o zamanlar ben kediden de korkuyordum. dolaptan kıyafet alcam diye eğildim elimi uzatmamla kedinin çıkması bir oldu. aklımı yitiriyordum ki sağolsun kucağıma atlamadı. yanımdan geçti gitti.
0 oy
(1,036 puan) tarafından
Biz lise de üç harfli çağırmıştik eğimli şekilde duvara yasli merdiven fizik kurallarina aykiri olarak öne doğru düşeceğine arkaya doğru düşmüştü. 4-5 tane arkadasla bos siniftaydik nasıl kactigimizi hatırlamıyorum 
0 oy
(252 puan) tarafından
Yani 3 harfliler mi olmuş oluyor cnm senden başka orda kalan herks mi görüyordu bunları sadeece sen mi köpek 3 harflileri gorurmus canm havlar ben inanırım cnm böyle şeylere peki o lanetli falan mı 
0 oy
(1,534 puan) tarafından

Enerjiyle ilgili olabilir mi, bende de var böyle enteresan olaylar. Hiç korkmadım çok şükür. Bir ara sürekli önüme biri gelip isminin Ali olduğunu söylüyor gibiydi. Ablamlarla yaşıyordum o sıralar, anlatırdım gülerlerdi :D Sebebi neydi bilmem.

Rüyalarım garip olur genelde. Eşimi seneler önce gördüm. Beğenmemiştim ama rüyamda :D Annemle babam arasında bir olay oldu onu önceden görmüştüm. Şu sıralar sürekli eşimin ailesindeki kadınları görüyorum. Hayrolsun inşallah :)
0 oy
(2,241 puan) tarafından
Maalesef arkadaşım 6 7 ay yaşadı. Kaynanasında kalıyordu zaten ama desteğe ihtiyacı vardı çağırdı 10 gün falan yanında kaldım. Bana görünüyorlar demişti yani ben de ne kadar olabilir ki korkuyordur sadece falan diye düşündüm. İlk benim arkamda gördü o kadar kötüleşti gözlerinden korkusu anlaşılıyordu ben arkamı dönemedim bile. Her gün bir iki kez yaşıyordu wcde bile kapıda bekliyorduk. Kaç kere düştü kafasını çarptı ağzı kanadı. O kadar zordu ki ben gittikten sonra daha da ağır şeyler yaşamaya başlamış. Ben biraz daha kalsam dayanamayacaktım. 
(1,534 puan) tarafından
Bu çok ürkütücüymüş. Şu an nasıl peki
(2,241 puan) tarafından
Daha iyi eve giremediği için başka eve taşındı tekrar yaşamadı sanırım. Tabi yine korkuları var mesela bebeğini yalnız bırakamıyor odada, evde çok yalnız kalamıyor
0 oy
tarafından
Paranormal sayılmaz ama arkamdan dönen herşeyi aldatılma hatta telefon şifresini bile rüyamda görmüştüm bu yüzden rüya görmeye korkuyorum 
0 oy
(4,688 puan) tarafından
Bekardim daha 13 14 lu yaslarda istisnasız her gün sabaha karşı ağlayan çocuklar ama tek bir çocuk sesi değil böyle grup gibi sanki sesler duyardım takı namaza başlayana kadar oymuş kesildi o sesler
0 oy
(795 puan) tarafından
Paranormal değilde genelde rüyalarım çıkar her seferinde de şok olurum:)) bir ara rüyamda benden büyük bir oğlan gördüm hayatımda hiç görmedim ama daha önce çok eminim rüyamda bana uzak durmam söylendi 2 hafta sonra çocuk sınıfımıza geldi üniversitede hatta benimle konuşmaya falan çalıştı biraz gevşek bir tipti bende mümkün mertebe uzak durdum çocuk senesini bitirmeden terör suçlusu olarak tutuklandı :) birde rüyamda kızımı görmüştüm yüzü görünmeyen ama sakallarını görebildiğim yaşlı sayılabilecek bir amcanın kucağındaydı o zaman boş gebelik geçiriyordum üzülme kızım nasibinde çocuğun var ama daha vakti var karnındaki sana nasip edilen değil dedi o gece uyandığımda düşük yapmaya başladım aradan zaman geçti aynı amcanın kucağından kız bebek aldım ben çok iyi baktım kızına ama annesini istiyor artık bende durmuyor kızım al çocuğunu dedi rüyadan 2 gün sonra da hamile olduğumu öğrendim doğum yaptığım gün kızıma bakmaktan bir hal oldum tam anlamıyla rüyamda gördüğüm bebekti 
(1,573 puan) tarafından
Şu yorumu okurken tüylerim diken diken oldu ya
(41 puan) tarafından
Benimdeee
(795 puan) tarafından
Yaşaması daha zor emin olun :) her gördüğüm rüya için acaba mı diye düşünüyorum Allah'tan hepsi böyle çıkmıyor :) hatta bazen rüyamda düşünüyorum bu rüya kalk kendine gel diyorum kendimi uyandırıyorum :)
(41 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun zordur tabiki
0 oy
(896 puan) tarafından
Hiçbir şey. 
0 oy
(2,474 puan) tarafından
Benimde kardeşim vefat etmişti 7 8 yaşlarında ben ondan sonra bahçemizde diğer odalarda çocuk sesleri duyuyordum sürekli adımla seslenen yada odamın camını tıklayan birileri sadece ben hissediyorum odadan odaya gecerken arkamdan bı nefes hissediyordum böyle gölge görüyordum rüyalar da falan da oluyordu hocaya götürdüler kardesimden etkilenmiş masum olduğu için uğraşıyor blue çağından önce olduğu için dedi hoca muska yaptı kendime geldim ama çocuk aklımla besmele çekerdim hemen 
0 oy
(5,114 puan) tarafından
Bir gece dersten cıkmışım yurda gidiyorum ama sokakta bana seslenebilcek adimi bilcek kimse yok ismimle biri seslendi sagıma baktım yok soluma baktım yok kimse korkmustum baya paranormal mi bilmiyorum okulun son zamanlari artik eve dönücez adamin biri o kadar kisi arasinda bana su sayida okursan dileklerin kabul olur diye bir kagit vermisti ama yazilan ismi unuttum bir ara her gece ruyamda karabasan basiyordu o da okulun ilk yılıydi ruyalarimdan bir türlü uyanamiyordum bir ara oda arkadasimla ayni yatakta uyudum korkumdan 
0 oy
(1,573 puan) tarafından
Küçüklügümde 7 8 yaşlarımda bunların en alâsını yaşadım desem hemde babamın silüetinde görüyordum ve babam hayatta sağdı yani sonrasında gece yatağımda yatarken mutfaktan çakmak sesi gelirdi evin içinde yürüyen birilerinin ayak sesleri gelirdi en son genç kızım 14 15 yaşlarındayım köye gittik bir odanın içinde annem anneannem ve ben yatıyoruz gece yarısı ben wcye kalktım heryer karanlık dar bir koridor ve tam karşıda wc var bende ışıgı bile açmadan gidiyorum anneannemde wcnin dibine elektrik süpürgesi koymuş birden süpürgenin üzerinde oturan kısa boylu üzerinde cübbe gibi birşey ve kafasında kavuk tarzı bişey vardı ben ilk başta anlamadım ona yaklaştıkça gözleri kocaman ve kıpkırmızı oldu bana pis pis sırıttı dün gibi aklıma geliyor yemin ederim ki ben bağıra bağıra bir kaçtım odaya annemin yanına köyde böyle şeyler çok yaşandığı için ben wcye kalkarken annem içinden demişki kızı korkutmasalar bari demiş ve ben bagıra bagira odaya koştum :) 
(392 puan) tarafından
Ay canım çok korktum :( gözümde canlandı

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 357 göst.
25 Haziran 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ayşegül (78 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 438 göst.
17 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 178 göst.
22 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Bbttnnmm (335 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 221 göst.
9 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Eslo (791 puan) tarafından soruldu

404,751 soru

12,124,484 cevap

36,483 kullanıcı