0 oy
654 göst.
Diğer kategorisinde (1,397 puan) tarafından
Kızlar simdi söyle benim eşim pasif ve sessiz biri ama öyle ki asker ama hiç ona görede meslek değil neyse biz doğuya geldik geleli eşimi.nobete aldılar normalde nişancı olması grekirken ve sürekli ama sürekli eşime gece nöbetlerini kitletiyorlar gelen komutanlarida gece bakiyorlar uyuya kalıyor.geldiği zamanda kızım eşimin peşini bırakmıyor neyse bu sürekli böyle ama esime bağıra bağıra hakkını ara diyorum söyle diyorum ama seni daga veririz diye korkutuyorlar sürekli herkes evde uyurken kendilerini izine cikarirken eşim asla birgün bile evde kalamiyor diğer nöbet tutturan amirleriyle eşimin nöbette tuttuğu komutanı işbirliği yapıyorlar adam nöbetini eşimle beraber diğer elemanlara tutturup kendisi de ek işe çıkıyor şehir şehir adam götürüp getiriyor bunda amirlerininde haberi var ve amirleride eşime ve diğerlerine tutun nöbeti diyor kimse bilerek ses çıkaramıyor esimde iclerinden en sessizi olunca kitletiyorlarda kitletiyorlar dün eşimi uyurken görmüşler ve seni daga gondericez yeter demişler bugünde bu ek iş yapan adam aramis ben senin işini görüyorum küfür etti seni döve döve öldürurum bak dedi sen geceye kalmayıp sımdi git nöbete ben sana ne zaman cikacaksun dersm cikacaksin herkes evinde uyuyacak sen uyumayacaksin dedi bende ister istemez şahit oldum bunlarıda bildiğimden herkese haykira haykira demek istiyorum ek iş yaptığını komutanlarıninda haberinin olduğunu diyip mahkemeye vermek istiyorum bunları diğer arkadasida aradı dalga geçti bende bana bakın sizin yaptığınızdan haberim var eşimi madem verecekseniz verin dedim bu eziyeti çekene kadar gitsin artık kocam hasta oldu iyi değil sayenizde hepiniz buna sahitsiniz dedim hemen duruldu beni sakinlestirmeye çalışıyorlar askeriye böyle falan dedi parasının hakkını vericek dedi bende zaten askerse gerekirse uyumasin mecbur işi bu dedm ama senin yerine eşim geçse başına birswy gelse sen bana onun hesabını verebilir misin madem eşimi vericekler uykusuz hep bu çocuk birgün dusundunmu bu cocuk neden uykusuz uyuyor diye yetmiyor yine eşimi suçluyor yengeyede söyle ölse bilse sen evde uyuycaksin gecede geleceksin nöbete dedi bizimkide tamam diyor ben yanlarına kar kalsın istemiyorum evde benim psikolojim bozuldu yeter artık esimden sogudum şöyle söyle diyorum hakkını ara diyorum yok sen madem öyle geç daga dedim baktım biz onu uyarıyoruz dedi geçme falan yok dağa dedi yaptığın suç ama biliyorsun demi dedim ona bakarsan içeridekiler öyle iş yapiyor dedi bende benim eşim nöbete gecmis ama siz nasıl dinleniyor ya da hakarete uğramıyor kullanilmiyorsaniz o da yaşayamaz dedim bana kendinizi savunmayın bende çalışan eden insandım cahilmiyim ben dedim abla şikayet etme biz daha eşine birşey demeyiz falan ben onun yanındayım onu ezdirmem dedi sana ihtiyacımiz yok eşim değil küçücük çocuk bile olsa ben onun hakkını ararım sesimi çıkarırım kimse kimseyi ezemez ek iş yapan adamda 20 günlük izin yerine 40 gundurlu gelip iş yapmiyor ek işine gidiyor  isteymis gibi gösteriyorlar ben eşime bırak mesleği dedm eşim hasta çünkü buraya geldiğinden belli agliyor bazen ben eşimi göz göre göre ölüme götüremem ondan ben bunlari mahkemeye versem esimde işinden olurmu çünkü eşim magdur bu durumdan istemese bile zorla yaptırıyorlar biraksinda işini sikinti yok ama ceza alirmi diyorum?

14 Cevaplar

+2 oy
(1,451 puan) tarafından
Cimere yazın artı telefonda konuşurken bu baskı yapıldıysa konuştuğu arkadaşının ve eşinizin telefon numarasını yazın gerekli durumda rama kayıtlarına ulaşabilirsiniz diye belirtin sağlığına zarar verdiklerini çocuğunuza ve ailesine karşı eşinizin olağan durumunun değişmek zorunda bırakıldığını belirtin şikayetini geri çekmeleri için ** gibi öterler kocanızın peşinde sonra hem kocanızın  e devletinden hem de kendi e devletinizle başvurun 
-Reklam-
0 oy
(65 puan) tarafından
Eşinin rütbesi ne? Dovemez kimse kimseyi.esin şikayet etsin.kimse kimseye bir *** yapamaz.
(1,397 puan) tarafından
Uzman çavuş canım daga geçip durucam diyor şimdide aramış tekrar yemek yiyorum dedi eşim geç nöbete çabuk zıkkımın dibini ye diyor
(2,751 puan) tarafından
Bunu diyen eşinle aynı rütbede mi komutanı mı
0 oy
(557 puan) tarafından
Yabancı birine cimerden yazdır canım 
(557 puan) tarafından
Benim abim de astsubay olarak yaptı askerliğini. Herkesten haraç kesiyordu komutanlar. Abim karşı çıktı. Şikayet etti. Önceden destek verenler bile abimin arkasında durmadı abimi başka birliğe gönderdiler
(1,397 puan) tarafından
Canım kimse ses çıkaramıyor şaka gibi ya adamlar ek iş yapıyor ek ek ne demek ya sen askersin sen ne biçim askersin madem gelmej istemiyorsun dalavarecisin niye varsın i zaman ben onuda diğer komutanlarinida şikayet edicem hak etti bunlar
(557 puan) tarafından
Soyadı tutmayan birinin cimerinden yaz da daha fazla eziyet etmesinler
(768 puan) tarafından
Cimer'e yazınca şikayet kime gidiyor sanıyorsunuz bacım? O ona sevkediyor, o ona sevkediyor, sonunda yine birliğinin komutanına falan gelecek, onlar da konuyla ilgilenilecektir yazacak, yine adamın başına yanacak. Cimer çözüm bulacak en son yer. Avukat bulup mobing davası açın
0 oy
(487 puan) tarafından
Sırf bunlar yüzünden eşim bıraktı geldi sürekli ailemi sövüyorlar her türlü şey söylüyorlar diyordu evli olunca hele böyle kelimeler ağır geldi gitmem dedi
(1,397 puan) tarafından
Canım eşim de doğuyu bırakıp gitmek istiyorum diyor zaten sırf bu muameleden dolayı bırakmak istiyor insanları askeriyeden soğutuyorlar böyle bir şey olabilir mi biz Atatürk'ün emanet ettiği ülkede biz ne biçim askerlerle çalışıyoruz nasıl bizi koruyorlar yani eşimin başına bir şey gelse kendi nöbeti olmadığı halde başına bir şey gelse bunlar bana nasıl hesap verecekler
(487 puan) tarafından
Hakkınızda hayırlısı olsun
0 oy
tarafından
Ben olsam çalıştırmam zıkkım kalsın parasida puluda der dakika çekmem 
(428 puan) tarafından
Öyle bir dünya yok maalesef tazminatı ödemek zorunda
tarafından
Valla ne olursa olsun oda ödenir ailecek kafayi yiyolar böylede
0 oy
(172 puan) tarafından
Delil topla şikayetçi ol kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz bu ne Allah aşkına 
(492 puan) tarafından
Evet adam akıllı delil toplandık diyecektim ne üzül okurken ya allah yardımcısı olsun
0 oy
(1,857 puan) tarafından
Okurken kafayı yedim ya nasıl insanlar var nasıl vijdan var anlamıyorum sanki maaşı sizin maaşınızdan kesilip veriliyor. Askerler veya polisler intihar ediyor işte böyle mobbinglere dayanamıyorlar Allah hepsinin belasını versin mazlumun ahı çıksın inşallah. Benim abimde suriyede askerdi onunla uğraşan bi komutan vardı o defolup gidene kadar psikolojisi bozulmuştu. Sonra dizinde rahatsızlık oldu onu da bahane ederek sağlık durumundan mesleği bıraktı tazminatta aldı. Şuan hastahenede öyle elektirik tamirat işine falan bakıyor askerde geçen ömrüme acıyorum der hep. Valla neler yapabilirsin bilmiyorum başka yere tayin isteme durumu falan yokmu
0 oy
(973 puan) tarafından
Mobbing tüm devlet kurumlarında suçtur memurun amiri açığa alınır mobbing yapan kişi .ses veya görüntü ile kayıt alıp şikayet edin korkmayın varsın başka birliğe göndersinler ne olacak en fazla.komutanlar korksun .benim eşimde eski askermis yüzbaşı olmasına üç ay kala istifa etmis eski fetöcü komutanlarin baskısıyla sürekli nöbet izinden çağırma mobbing sebebiyle öğretmenliğe geçmiş .tabi bir meslegi olduğu için rahat istifa etmiş .ama şimdi o baskı yapan komutanların hepsi fetoden atıldı bir kısmi içerde .baskı ile istifa ettirip yeri ne kendi subaylarıni almak istiyorlarmış zamanında.layikini buldu şimdi pislikler .askeriyede üst rütbeler subaya subaylar astsubaya onlarda uzmanlara baskı halindeler iğrenç bir kurum haline gelmiş kast sistemi var resmen.ama nihayetinde hepsi 657 ye tabi memur ve mobbing yapmak suç sessiz kalmayın  şikayet edeceksiniz cimer olur milli savunma bakanlığı olur .sistematik mobbing cezayı gerektiryor
(2,751 puan) tarafından
Ah ah o fetocuların az zararı olmadı böyle gibi konulardanda.. Siz hala tamamen temizlendi mi sanıyorsunuz. Bu ve bunun gibi yapanlar fetocu değilse bende bişey bilmiyorum
(973 puan) tarafından
Temizlenmedi tabiki ama konuşsak suçlu oluruz
0 oy
(18,689 puan) tarafından
Bence cimere falan yazın. 
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Vallahi cok zor bir durum bide askeriye de bildiğim kadarıyla nöbet mesai olarak falan yazılmıyor. Sonuna kadar haklısın ama eşini bu konuda pasifsin sesini çıkar die ezme daha fazla daha çok gururu kırılır. Ins bu duruma çözüm bulursunuz oh ne güzel valla ise gelmesin ama maaşı yatsın resmen dolandırıcılık. 
0 oy
(756 puan) tarafından
Keşke telefonda ses kaydedici özelliğini aktif ederek konussaydin delil olurdu 
0 oy
(845 puan) tarafından
Okurken çok üzüldüm. Böyle itler yüzünden vatan için gerçekten çabalayanlar heba oluyor. Ben olsam ses kaydı mesaj ne varsa toplar cimere yazardım. Habere bile çıkarım. Allah korusun bisey olsa yapmadıklarınz için üzülürsünüz. Belli ki oradakiler böyle bir düzen tutturmuş. Bu düzene siz tekme atın. Rızık Allah'tan darda kalırız işinden olur diye korkmayın. Yasadıgı daha kötü
0 oy
(9,427 puan) tarafından
Okudukça sinir bastı sen gene iyi duruyorsun ben direk karakola giderdim vala. Benim psikopatt tarafıma denk gelir böyle şeyler asla kabul etmezdim. Allah' yardımcıniz olsun 
0 oy
(2,751 puan) tarafından
Memuriyete geçemiyor mu eşin bilir belki. Benim eşim memur askerlikten geçenler vardı. Bir araştır insanlar rahata ermişti resmen bıkmışlar.. Allah yardımcısı olsun eşinin. Hak yiyenlerinde Allah verir hakkını hiç dert etme 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 338 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde ✨Lavinia✨ (5,331 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 413 göst.
10 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 99 göst.
17 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Kaavi (2,685 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 118 göst.