0 oy
128 göst.
Diğer kategorisinde (45 puan) tarafından
Kizlar ben pazartesi günü doğum yaptım sütüm az az geldiği için bebekte emmesi zorla vere vere az az yiyordu ama sarılık var bebeğimde uyandirmakta zorlanıyorum bazen de güzel güzel kalkıyor kalkması için ne yapmalıyım bide sarılık kaç günde iylesir ya vala sıkıntıya girdim 

8 Cevaplar

0 oy
(14,490 puan) tarafından
Sık sık besle 2 saatte bir falan hikaye yani..

Uyandırmak için topuklarini sık,

Gıdıklamayla kalkmayanbilir değer yükseldikçe çünkü..

Ay Allah şifa versin ikisinde de uzayan sarilikti, benim çocuklarım 2 aya kadar hatta oğlum 3 aya kadar sarilikti.

Ama normalde geciyo bir haftaya falan sanirim
(45 puan) tarafından
TM cnm çok saol
-Reklam-
0 oy
(4,122 puan) tarafından
Çok sık emzir canım eğer sütün azsa hiç gocunma direk mama başla toparlanınca sütün artınca kesersin anne ucuna benzeyen biberon başlığı kullan mutlaka 
(45 puan) tarafından
TM cnm denicem hepsini inşallah çabuk geçer ya
0 oy
(4,140 puan) tarafından
Normal yenidogan sarilgiysa bir hafta 10 güne geçer güzel beslenirse. Çünkü direkt midesiyle alakalı bir durum. Ama uzamiş sariliksa güzel doysa da değer yavaş yavaş 3 ayda düşer. Benim 3 bebeğim de oyle oldu. Uyandırmak icin de topuklarıyla oynuyordum. Aç kalmaması icin şırıngagla sütümü verip biraz kendine gelmesini sağlıyordum. 

Sarılık uyku yapıyor uyudukca beslenmedikçe de şekeri düşüyor hepten uyanamıyor bebek. Sana tavsiye ilk bir ay yarım saatte bir en fazla da 2 saatte bir besle. Ve doyduğundan emin ol.  Sarilik en son göz aklarından gidiyor.
(45 puan) tarafından
TM cnm denicem hepsini çok saol bide kakası sarı renk niye acaba
(4,140 puan) tarafından
O normal canım. Yenidogan bebek ilk birkac gun haric genelde sarı yaparlar. Emdikleri icin
0 oy
(1,017 puan) tarafından
15 20 dkda bir emzirmeye çalışin 2 yudum böle çekse kar kardır diye düşünun zaten çeneleri çabuk yoruluyor. Üstünü çıkartabilirsiniz bezini açabilirsiniz ya da elinize islak pamuk alın yüzünü silin yavaş yavaş dokundurun öyle uyanır. 
(45 puan) tarafından
TM cnm çok saol denicem
0 oy
(4,043 puan) tarafından
Hemsireler uyandirmak için topugunu sıkıyodu bide biraz soyuyoduk oyle uyaniyodu. Emmek istemezse cay kasigiyla filan ver sutunu canim. Cok gecmis olsun
(45 puan) tarafından
TM cnm saol cvp için
0 oy
(18,262 puan) tarafından
Bak dostum benim sütüm coktu. Vardı daha doğrusu. Öyle olduğu halde sarilik oldu. Demek istediğim birçok bebekte oluyor bu rahat ol. Bana doktor en geç 2 saatte bir emzir. 10 dk bir göğüs 10 dk diğer göğüs olacak şekilde dedi. Diğer türlüsü annneye eziyet olur dedi. Her emzirmeden sonra 30 ml mama hazirlayip içir dedi. Dediği gibi yaptım. Oğlum çoğu zaman içmek istemedi mamayı. Tok olduğu icin. Sen de bu şekilde yap istersen. Sarılığı çok hızlı geçti. Sen rahatına bak. Dinlenmeye calis. Yemen'de icmene bak. Vücudunu topla. Gerisi çözülür Allah'ın izniyle 
(18,262 puan) tarafından
Topuklarini sık bezini aç çıkar
(45 puan) tarafından
TM cnm çok saol gerçekten çok gzuel anlatmışsın ben mama vermeyi kestim cnm bir gün verdim baktım sütüm çok vermedim bide sarı kaka yapıyor niye
(18,262 puan) tarafından
Anne sütü ile beslenen bebekler sarı yapar kakayi. Bundan sonra böyle . Ek gıdaya geçene kadar. Ya da Demir ilacı kullanana kadar. Normal yani
0 oy
(918 puan) tarafından
Benim ilk başta sütüm gelmedi mecbur çocuğu mamayla besledik ondan hiç sarılık olmadı. 1 ölçek mamayı kaşıkla verdim hep
0 oy
(1,169 puan) tarafından
Mamada vermelisin yetmiyorsa sütun 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 104 göst.
0 oy
1 cevap 66 göst.
13 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Y (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 88 göst.
6 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Y (133 puan) tarafından soruldu