0 oy
343 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kadın Doğum doktorum yaşlı bir kadın ve çok tecrübeli biri, emekli olmasına az kalmış ve artık ebelik yapmayıp sadece gebe takibi yapıyor. O sebeple görüşlerine genç doktorlara nazaran daha kıymet veriyorum.

Ben mukbang videoları (bilmeyenler için youtubeda yemek yerken sesi çok gelen insanların videosu) izlesem bile canım bir şey çekmez. Kolay acıkmam, zevkine yemek yemem. Yaşamak için yerim ve 2.hamileliğim olmasına rağmen hiç değişmedi.

Soruma gelirsek; Kendisine geçenki kontrolümde aşermeyi sordum. 6 aylık (26 hafta) hamileyim ve "hiç aşermedim, sebebi var mı?" diye. O da "aşermek mide bulantısıdır aslında, sanıldığı gibi bir şey değil. Tok kadın aşermez mesela" dedi.

"Peki aşersem ve o yemeği yemek istemesem, reddedebilir miyim?" diye sordum. Bana "Tabi ki reddedersin" dedi.

Görüşü benim için çok kıymetli olsa da daha önce hiç böyle bir şey duymamıştım. Halk arasında da atıyorum çilek aşerse ama yemese çocukta iz olur vb söylentiler çok var.

Siz ne düşünüyorsunuz?

20 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Bu arada ben de inanmıyorum aşermeye.
(727 puan) tarafından
Ben inanıyorum en son çocukken erik yemiştim kızımda hiç birşey asermedim fakat bu gebeligimde her gün yarım kilo tuzlu erik yedim son aylardayim karpuz ve üzüm hastası oldum ben bunları aseriyorum
-Reklam-
+1 oy
(28,741 puan) tarafından

Tok kadın aşermez değil aserir canıda ister yenmezsse birşey olmaz ama yiyince daha iyi olur.

Her insan bir olmuyor işte bazıları çok aserirken bazıları da asermek.nedir bilmez sadece acıkır açlığını giderir

+1 oy
(1,017 puan) tarafından
Hurafe tabi ki onlar ben de doktorunuza katılıyorum. Hamileligimin başları rezalet derecede kusarak geçti canım inanılmaz gözleme çekti yurtdisinda yaşıyoruz yok yani ne yufka ne gozlemeci kaynanamdan istemedim hoşlanmam öyle şeylerden eşim bir duyurmuş aslında ama ben onlardan önce tortilla aldım onu yağda kızartıp yedim arada canım dondurma istiyordu o da bence insana ateş basıyor onunla alakalı. Başka da canım bir şey cekmedi
0 oy
(2,735 puan) tarafından
Adı üstünde halk arasında doğruluğu muamma olan bir durum. İnanmıyorum öyle şeylere. Aşerme diye bir şeye de İnanmıyorum. Hamileliğim boyunca hiç aşermedim. Herkes ayyy şunu aşermişsindir alalım, bunu aşermişsindir yapalım diyordu. 
0 oy
(16,869 puan) tarafından

Ben kızıma hamileyken annem kelle yapmışti ve nefret ederim kelleden ama kokusu öyle güzel geldi ki canım çekti ama sevmiyorum diye yemedim :D kızımın bir yerinde kelle lekesi yok şükür 

(44 puan) tarafından
Çok güldüm kız hakkını helal et :D
0 oy
(5,328 puan) tarafından
2 gebeligimdede kusmadim istahim hep açıktı. Asermedim yani 
0 oy
(16 puan) tarafından
20 haftalık hamileyim aserme ne tam olarak bilmiyorum mide bulantısı keza aynı istediğimizde yiyorum bazen hamile olduğumu bile unutuyorum  çok saçma ama o duyguları yaşamak isterdim kaç defa doktoruma dedim git evinde otur kimseyede çaktırma demişti herkeste aynı olacak diye birşey yok demişti
0 oy
(10,687 puan) tarafından
çevremde kimseden ay şunu istedim dediğini duymadım. hiç mide bulantısı yaşamadım, sadeve tavuktan tiksindim her şeyi yedim. ablam ilk 4 ay aç gezdi o bile ay şu olsa da yesem demedi. 
0 oy
(254 puan) tarafından
Bence doktorun doğru demiş benim annem olsun ananem felan onlarda sorar mesela asermen oluyomu diye mide bulantısı kusmadan bahsediyolar. Ama biz günümüzde aşermeyi canımızın bisey çektiği olarak algılıyoruz uyguluyoruz 
0 oy
(4,361 puan) tarafından

Hiçbir şey aşermediğim için bana inandırıcı gelmiyor bu durum. Çoğu kadında psikolojik olduğunu düşünüyorum. Benim kadın doğumcum 40 yaşındaydı, o da aynısını söylüyordu. Aşermek diye bir şey yoktur, hamile kadının nazıdır o diye :). Kişiden kişiye değişiyor sanırım. 

0 oy
(2,226 puan) tarafından
Kış ortasında erik aşerdim ve mevsimi gelene kadar rüyalarımda erik gördüm geceleri kalkıp kimse bana erik vermiyor diye zırıl zırıl ağladım. Başka doktorlarda vücut eksik olan şeyi ister diyor örneğin demir eksikliği olan kadın toprak aşerir gibi.
(26 puan) tarafından
Aynen bende ogleydim yiyinceye kadar ruyamdan cikmiyodu vallaha
0 oy
(12,417 puan) tarafından
Ya ben de yok diyordum. Geçen gün bir yerde çiğköfte gördüm ve tıka basa tokum yani. Eşim aldı akşam geldi adam benden önce Bi tane attı ağzına sinirden ağlayacaktım ahahah :) bitmesin diye dua ederek yedim
0 oy
(4,468 puan) tarafından
4 çocuk sıfır aserme haaa asermeden kastım canımın birşey istememesi yoksa bulantı kusma hat safhadaydi bilmiyor bana kizarlardi senin canın cekmese bile çocuğun canı çeker göğsün çeker derledi 
0 oy
(7,613 puan) tarafından
Aynısını benim ebem söylemişti. 
0 oy
(4,633 puan) tarafından
O mutlaka yemelısın denmesi kesınlıkle hurafe zaten de. Ben aşermeye bıraz ınanıyprum ya.ünkü hamıleyken çok canın çekiyo mesela pişmanıye, lokum, tulum peyniri bunları canım cekiyordu ama nasıl böyle aşırı aşırı. Ama by ıkıncı hamılelgmde hiç olmadı. Eger bulantıyla doğru orantılıysa olabilir çünkü ilkinde aon aya kadar kustum. İkinci de hiç 
0 oy
(699 puan) tarafından
Aşerme  bence halk uygurması gibi geliyor bana. Doktor'un haklı bence de bende pek aşermedim çok nadir canım bir şeyler istedi. 
0 oy
(861 puan) tarafından
Aşermenin kelime anlamı Hamilelikte bazı yiyeceklere karşı aşırı düşkünlük göstermek, çok arzulamak veya nefret etmek, tiksinmekmiş. Açıkçası patates kızartması ve salatasına karşı aşırı bi düşkünlüğüm var, kızartmasını haftada en az birkaç kez yapar yerim, salatasını yapmam da genelde iki haftayı bulmaz. Buna aşermek diyemem tabi, normalde de çok sevdiğim şeyler ikisi de. Bi ara erişte mantarı turşusunu acayip canım çekmişti, o kadar ki uyuyamamıştım yani düşünmekten, geçen hafta da artık kanlıca kızartması yemek istiyorum diye ağlayacak kıvamdaydım, rüyama giriyodu artık. Ama bunlara aşermekten ziyade canımın çekmesi diyorum. Hamile olmasaydım da durum pek farklı olmazdı gibime geliyo çünkü
0 oy
(973 puan) tarafından
Açken bir aşerirdim Allah'ım mesela peynir peynir yemesem öleceğim sanki ciğerim sökülüyor, ağzıma bir parça ekmek atarım bir bardak süt içerim, ne peyniri ya? 

Bunu yaşadığımdan beri aşerdiğimi değil acıktığımı fark ettim :) 
0 oy
(471 puan) tarafından
Benim naçizane fikrim tabiki aşerilir ama sadece hamilelere özgü birşey değil her insan erkek kadın çocuk yaşlı aşerir ama yemezse çokta takmaz ama hamilelikteki hormonlar ve çevreden duyulan hurafeler illa canının istediğini yemek zorunda bırakıyorlar ve buna tabiki hamilelik psikolojiside ekleniyor insan hamileyken şımarmak istiyor birazda :) hamile olduğunda haberi olmayan bir çok kadın ne aşerirmiş ne de midesi bulanırmış bazı hamilelikler var 6 7 aylıkken ya da doğum başlayınca anlıyorlar ve belirti göstermiyorlar o yüzden psikolojik olabiliyor belirtiler. Ben hamilelik boyunca 1 kere kokoreç aşerdim felaket o da şöyle oldu benim hemen hemen herşeyden midem bulandı 9 ay boyunca çalışıyordum arkadaşlar iş çıkışı kokoreç yiyelim mi dedi düşündüm midem bulanmadı açtım da o yüzden yemek istedim sabırsızlandım akşam planlar bozuldu gidemedik ağlayacak gibi oldum çünkü açım ve tüm gün o anı bekledim eve gittim eşimde gece mesaisindeydi aklımdan çıkmadı sipariş verdim ama yiyince yine mutlu olmadım :D
0 oy
(26 puan) tarafından
Acikmak ayri birsey asermek ayri birsey ben ilk kizima hamile oldugumu bilmiyodum hazirandi evde burnuma nar ayva kokusu geliyodu ruyamdan cikmiyodu narlar ayvalar sonra ogrendim hamileymisim ikinci kizimi da aynen ruyama  hergun erikler armutlar giriyodu ocak ayinda salatalik kokusu burnumdan gitmiyodu yani mevsimi degildi hic birinin ama ben istiyordum yedikden sonra cok iyi oldum ruyamdan cikdi hepsi) hamileligimi de onlar sayesinde ogrendim sagolsunlar))

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 150 göst.
18 Mart 2021 Diğer kategorisinde Birkizannesi (248 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 427 göst.
30 Ocak 2020 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 280 göst.
31 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Esma mom (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 118 göst.