0 oy
202 göst.
Diğer kategorisinde (268 puan) tarafından
Bir çocuğa isim ağır gelir mi ağır geldiğini nerden nasıl anlarız varsayalım ağır geldi ne yapmak gerekir? 8 gün sonra oğlum 8 aylık olacak ama bu 8 ayın içinde ne yaşadığımı bir ben bir Allah biliyor daha önce çok paylaştım ağlayan bir bebeğim var diye ne doktorlara ne hocalara götürdük asla gram faydası olmadı 1 gün iyiyse günün geri kalanı hayatı zehir ediyor evet 18 saat ağlamıyor artık ama ağladığı an susturmak asla mümkün değil oturunca susar dediler emekleyince susar dediler hiçbiri olmadı emeklediği yerde ağlıyor evde hamak salıncak yapıldı yürüteçte durmuyor ne yerde ne gökte arabasına koyarım dışarıda hava alsın diye yok yine ağlar gündüz uyku süremiz 11 dakikayı görmedi gece her saat başı uyanık ve ağlıyor. İnsan bebeğini uyuturken işimi yapayım yada bir kahve içeyim veyahut koltukta ayağımı uzatayım der yok uyuduğu an ayağımdan bırakmaya korkuyorum ayağımda 40 dakika uyur ama bıraktığım an kıyamet kopuyor yatağında uyku süresi 11 dakikayı görmedi bir insan çocuğum tv izlesin der mi valla 10 dakikayı izlesin nefes alayım diyorum asla ilgisini çekmiyor doktorumuz by by night verdi uyku problemlerinizi için oda fayda etmedi sabah 11den bu saate kadar uyumadı 2.5 yaşında bir evladım var ona asla vakit ayıramıyorum en sonunda cinnet geçirecektim bir türlü uyutamadım hadi uyuma tamam ama enazından ağlama yok kucakta durmuyor yerde durmuyor ben bu çocuğa yetemedim doğduğu günden bu yana memnun edemedim 3 ay önce sırf onun için ve kira gideri çok diye kayinvalidemin alt katını yaptık oturuyoruz %70 sırf onun için geldik tek bakılacak bir bebek değil...kayinvalidem ve kayınpederim aldı az önce sen büyüğe bak dinlen bu gece biz bakarız dediler ama vicdanım rahat değil hem çok yorgunum deli gibi dinlenmek büyük oğlumla ilgilenmek istiyorum ama diğer yandan onunla da olmak istiyorum.  Ben ne yapayım nerelere gideyim bunun için destek aldım psikoloğa gittim gitmeye de devam edicem ama düzelen birşey yok. O kadar güzel bir bebek ki bakmaya kıyamaz bir insan oturup ağlıyorum senin canına yazık oğlum ne olur artık ağlama diyorum konuşuyorum ama yine yok. Çocuk kıyaslamak değil bu ama gören çocuk hem pamuk beyazı hem sarışın hem renkli gözlü derler bende keşke kendi yerine huyu güzel olsaydı diyorum artık

8 Cevaplar

0 oy
(1,284 puan) tarafından
ben duydum onu arkadasin yigeni olmus hic uyanmak istemiyomus ismi agir geliyodur demisler ismini degistirince duzeldi diyo ama gercekten cok zor mutlaka yardim tekliflerini kabul et hem biraz senden ayri kalirsa Belki bu kadar uzerine dusmez 
(268 puan) tarafından
Gerçekten artık takatim kalmadı neye yeteceğimi şaşırdım o yukarıda ben aşağıdayım ama içim içimi yiyor 8 aydır huzurla ne yemek yiyebildik ne uyuyabidik ne oturabildik bazen artık diyorum ki rabbim elbette günahlarımız var ama zina yapmadım hırsızlık yapmadım kul hakkına girmedim nasıl bir imtihan bu böyle
-Reklam-
0 oy
(18,122 puan) tarafından
Nazar olabilir dostumm. Ve evet isim ağır gelme olayını duydum. Teyzemin başına gelmiş. Annnannem anlatır. Teyzemin adını kaynanasının adını koymuşlar. Teyzem 700 Gr doğmuş zate. Hep hasta bı bebkmis. 3byasina kadar hep hastaymış. Hiç yuruyememis. Ölmüş ölmüş dirilmiş. Bir gün yine oldu zannetmisler. Dedem de başına oturmus demiş ki yuh olsun bize milletten korkumuza bı çocuğun adını degistiremedik. Bu çocuk yaşarsa adı bundan sonra ....... Olsun demiş. Teyzem kendine gelmiş. Bı daha da hastalanmamis. Hızlıca toparlanmış o günden sonra 
(268 puan) tarafından
İsim konusunu daha önce eşime dile getirdim ama inanmıyor tekrar gündeme getireceğim yani yapılacak herşey yapıldı ama düzelmiyor. İsim kulağına okundu bu kez tekrar mı okunacak nasıl olacak fikriniz var mı
(18,122 puan) tarafından
Bizimkilerin okuduklarını hiç zannetmiyrum tekrar. Sabah unutmazsam sorayım. Sadece ismi bundan sonra bu olsun deyip o şekilde seslenmisler. Kimlikte hala eski ismi durur
(268 puan) tarafından
Sorarsan sevinirim yani ağlaması ve huysuzluğunu artık başka birşeye veremiyorum
(18,122 puan) tarafından
Yüzde 90 okumamislardir dostum unutnazsam sorayım. Ama unutursam da sen bana hatırlat olur mu .
(268 puan) tarafından
Olur yazarım ben çok teşekkür ediyorum
(18,122 puan) tarafından
Dostum sordum. Tekrar yeni ismini kulağına okumamislar. O ilk soyledikleri eski ismi okunduğu gibi kalmış. Ama adını herkes başka bilir. Sadece resmi işlerde eski ismi kullaniliyo
(268 puan) tarafından
Anladım canım çok teşekkür ediyorum
(18,122 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(3,194 puan) tarafından
Hepsini okumadım ama öncelikle hocalar vs dikkat edin üfürükcüden medet ummayın imama nazar duası vs okutun veya kendiniz 

Ve benim yeğenim de öyle huysuz bir bebek yani oymuş buymuş değil sadece huysuz yani zamanla düzelecektir  hoşuna giden şeyleri bulmaya calışın baktın olmuyor bol bol sabır çek gececek de
(268 puan) tarafından
Canım en önce sürekli doktorlara götürdük bulunduğum şehirde ailemin memleketinde başka şehirde doktora bile götürdük yeter ki iyi olsun dedik dayım hoca okudu etti başka hoca tavsiye etti türbe ziyaretlerine götürdük herşeyi denedik... Bol bol sabır da çekiyorum ama bir yere kadar robot değilim ki insanım ayakta durmaktan hoplatıp zıplatmaktan sürekli susturmaya çalışmaktan çok yoruldum daha geçen yan komşu çok ağlıyor çocuk hasta mı ağrı kesici yoksa verelim dedi gelde insanlara anlat eti kopuyormuşçasına kaç saat ağlayabilir bir bebek
0 oy
(1,285 puan) tarafından
Bence kolik bi bebek olabilir. Hic bunun icin doktora sormusmuydunuz. Bende hatirliyorum da saatlerce aglardi susturamazdim sallardik durmadan. Ben de cok agladigimi bilirim caresizlikten ama.Sabretmekten baska caren yok. 8 ayı gecmis bile. Insallah sakinlesir seninde bebegin. Allah yardimcin olsun. Kolay degil valla.
(268 puan) tarafından
Canım ilk oğlum kolikti bu da öyleydi evet ama kolik bebek 18 saat durmadan ağlamaz gaz damlaları masajlar onda da herşey denendien olmadı kucakta mutlaka duru bu durmuyor
0 oy
(2,593 puan) tarafından
Ben oğlumun ismi için diyaneti aradım sordum pek öyle bir şey olmadığını sadece Allahın şsimşerini koyarken dikkat etmem gerektiğini söylediler 190 diyanet soru sorma vakfı var aklına takılan tüm soruları sorabilirsin cevaplıyorlar
(268 puan) tarafından
Bilemedim belki bilen birileri yardımcı olur diye düşündüm
0 oy
(918 puan) tarafından
İsim konusunu pek bilmiyom bı ağırlık var gibi bide anlattığıniz gibi güzel bir bebekse gercekden nazar ola bilir Rabb'im sakinleştirsin kötü gözden muhafaza etsin sizde rabbim sabir kolayliklar versin ama yinde iyce sorun ehlini iyi bilen bı hocya falan yine nazar duası sürekli aç evde Ayetel Kürsi yada dua şeklinde boynuna tak sürekli baş ucuna küçük kuranlar koy rabbim şifasını versin inşallah adınız üzüldüm cidden biraz durmasa kızım yorgun argın oluyorum senin hep öyleyse tek zor bakmak kaynalara yakın gitmen iyi olmuş cidden
(268 puan) tarafından
İnan o kadar zor ki bazen isyan derecesine geliyorum boğuluyorum ilk doğduğunda da böyleydi ailemden destek aldım şimdi kayinvalidemden destek alıyorum ama inan 3 yada 5 kişi herkes günün sonunda pert oluyor gece bile devam ediyor anlamıyorum nasıl yorulmuyor
0 oy
(1,199 puan) tarafından
İlk oplumda aynı şeyleri yaşadım 

Bir doktor burdan söylemicem sana, bir şey verdi hatta o bile işe yaramadı. 

Hocalara dahi götürdüm. 

2yaşı da sütten kestim sonra kendine geldi
(268 puan) tarafından
Benim ağlamaktan sütümü almadı canım 1 hafta emdi emmedi göğüs pompası aldık yeter ki sütümü alsın diye oda taş çatlasa 20 gün falan sağabildim sonra sinir stresten sütüm kesildi doğru düzgün mama bile içmedi hala da öyle 90 cc yapsam 30 içiyor içmemesine rağmen kilosu iyi
(1,199 puan) tarafından
Maşallah canım. İyice araştırın . Bir derdi bir sıkıntısı muhakkak vardır
(268 puan) tarafından
İnan doktora gitmekten bu sıkıntıları anlatmaktan yorulduk hiç yoksa 15 farklı doktora gittik belki daha fazla saç dibinden tut ayak ucuna kadar bakıldı eşimde bende çok yorulduk
(1,199 puan) tarafından
Adı ne peki
(268 puan) tarafından
Özelden yazdım canım
0 oy
(973 puan) tarafından
İsmine bağlı ismini ne 
(268 puan) tarafından
Özelden yazdım canım

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 264 göst.