0 oy
204 göst.
Diğer kategorisinde (2,783 puan) tarafından
Mutfak dolabımın bir kapağı kırıldı, kapağın pistonu bozuldu diye dert etmedim. Yeni piston da takıldı ısrarla bozuluyor o dolap. Bu kısımda 4 büyük kasem vardı. Birini ortadan ikiye ayrılmış buldum. Diğerinin dibi resmen daire şeklinde kırılmış bir gün. Elimle kessem bu kadar simetrik kesemem. Biri de bugün bulaşık yıkarken bir anda patladı kırıldı elimde. Öyle böyle değil elimi iki yerden kesti birine dikiş atıldı. Tezgah kan içinde kaldı. Kötü bir görüntü olduğu için buraya atmıyorum fotoğrafını. Bu kadar şey tesadüf mü, bir anlam aramalı mıyım? Bir anlamı varsa ne yapmalıyım? 

3 Cevaplar

0 oy
(8,837 puan) tarafından
Benim ilk evlendiğim zamanlar tencerenin kapağı kırılmıştı durduk yere inanmadı kimse kendi kendine kırıldığına konu kapanmıştı
(2,783 puan) tarafından
Benim bu üç oldu artık, normalde prim vermem böyle şeylere, vesvese yapmam ama bugünkü yaralanma artık ileri bir seviyeydi
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tesadüf diye bir şey yoktur, tevafuk vardır. İnsanların geneli anlamasa ve birazı reddetse de kainattaki HER ŞEY ilahi iradeyle vuku bulur.

Rüyaların bazılarında bile ilahi uyarılar vardır. Kaldı ki bu kadar şeyin aynı yerde ardı ardına olmasını da asla tesadüfe bağlayamayız.

Genelde nazar olduğum zaman eşyalarımdan çıkar. Fişe takılı olmayan ütü elbisemi ütü izi şeklinde değil uzun ince şekilde yakar, çantam tam deri kayışın ortasından kopar, elime aldığım her tabak ve bardak mutlaka dik konumda kırılır, gümüş bir tepsi vardı ve gözümün önünde tam ortasından sanki dizime vurmuşum da kırmışım gibi yarıldı. Daha neler neler. O sebeple nazar diyorum, haktır ve ayet hadisle de sabittir.
(147 puan) tarafından
Namaz kılmak eskiden en sevdiğim ibadetti misal ama şuan aşırı zor geliyor abdest almak üstünü başını ona göre giymek bu arada açık değilim ama tesettürlüde değilim çalıştım için namazlarımı bi süre kaza namazı olarak kıldım kuzenimin eşi imam kabul olmaz boşa kılma dedi o günden sonra da kılamadım kolayıma geldi o lafı
tarafından
İmam görüşünde ve fetvasında hata etmiş. Esas namaz kılmayanın ameli kabul olmaz.
“Kıyamette kulun ilk sorguya çekileceği ibadet, namazdır. Namazı düzgün ise, diğer amelleri kabul edilir. Namazı düzgün değilse, hüsrana uğrar (hiçbir ameli kabul edilmez).” (bk. Nesaî, Salat, 9, h.no: 322)

"Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir."(Ankebût, 29/45)

"Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz, kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin.” (Ebu Davud, Edeb, 19, Tirmizi, Zühd, 45)

Kiminin imanı ancak zenginlikle salah bulur. Eğer o fakir olsaydı, küfre girerdi. Kimi de, ancak fakirlikle salah bulur, [doğru, iyi yolda olur], eğer zengin olsaydı, küfre düşerdi. Kiminin imanı da, ancak sıhhatte olması ile tamam olur. Eğer hastalansa, küfre girerdi. Kiminin imanı hastalıkla olgunlaşır. Eğer sıhhatte olsaydı küfre sürüklenirdi.) [Hatib]

Şu bilgilere bakarak anlayabiliriz ki namaz için öncelikle gafletten uzaklaşmak, gafletten uzaklaşmak için de gafil insanlardan kaçınmak gerekir. Kalpten kalbe yol vardır. Ayrıca şükürsüzlük de eksiltir.

Namaz kılmanıza engel olan şeyi bulalım ilk önce, etrafınızdaki insanlara bir bakın. Allahü teala boşuna "Ey iman edenler! Allah'dan korkun ve salihlerle beraber olun." (Tevbe, 119) buyurmamıştır. Sonra da o kimselerin size etkilerine bakın, kalplerinden size neler akıyor?
TV, telefon gibi şeyler de buna dahildir.
Bir gece 1000 rekat namaz kılmaktansa, Her gece 2 rekat da olsa az ama öz ibadet etmek her zaman daha makbule geçmiştir.
Öncelikle namaza başlayın, en acilinden hem de. Siz namaz kılmazsanız, bir bakmışsınız sizin namazınız kılınıyor. Ölüm var ve asla vakitli değil.
(2,783 puan) tarafından
Namaz ben de kılmıyorum maalesef... Belki yanlış bir yorum olabilir ama bana göre en zor ibadet namaz. Öyle zor ki odaklanmak, ibadete kendini verebilmek. Hele de afiyet anında. Tam secdeye oturuyorum mesela, akşama cacık mı yapsam salata mı düşüncesi geliyor. Sus kız dön namaza diyorum hemen kendime. Ya da son oturuşta aklıma kızdığım biri geliyor. Nefis başrole geçiyor. Öte yandan açığım, günlük hayatta öyle zor ki namaz. Sürekli telaş, toplantı, proje görüşmeleri bitmek bilmiyor. Bazen 3 saat sözleşme anlatıyorum. Bazen sahaya gidip yerinde muyane yapıyoruz. İş yerimde namaz için yer yok zaten. Abdest de çok zor. En yakın camii git gel 45 dakika. Kimse de günde 2*45 dakika izin vermez. Bunları aşsam bile, dediğim gibi en zor ibadet bence. Bunu utanç duyarak söylüyorum ama sanırım sadece aciz anlarımda odaklanıp namaza verebiliyorum kendimi.
tarafından
İlk sorgu namaz oldığu için Allah bize "seni dünyada huzuruma getirmeyen şey nedir? Hadi gelsin de kurtarsın seni." Dediğinde ne cevap vereceğiz?
Kolay olsaydı güzel olmazdı, en güzeli olduğu için de haliyle en zor ibadet namaz. Kader, gayrete aşıktır demişler. Sen halis bir niyetle başlamaya murad et, bak bakalım sana kılman için kolaylıklar nasıl seriliyor. :)
(147 puan) tarafından
Çalıştım ortam daki herkes inançsız eşimde inançlı ama çoğu konuda çatışıyoruz şükür çok ederim her konuda süreli ama sürekli sadakamı veririm muhtaç birilerini görürsem yardım ederim ama eski ben ile şuan ki ben arasında dağlar var
0 oy
(3,483 puan) tarafından
Canım okut. Muhtemelen nazar camlardan çıkıyor bu iyi bir şey. Sirkeyle evi sil bol bol sen de oku çok gecmis olsun 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 460 göst.
13 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 122 göst.
8 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Berf (6,398 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 169 göst.
0 oy
22 cevap 1,341 göst.
8 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (331 puan) tarafından soruldu