0 oy
459 göst.
Aile kategorisinde (386 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar bir kızım var 2 buçuk yaşında ikinciyi.planliyorduk öğrendim 6 haftalık hamileyim kendi ailemle paylaştım onlar sevindi abim özellikle tekrar dayı oluyorum falan diye mutlu oldu sürekli arıyor birseye ihtiyacın varmı diye bugün esimde ailesine söylemeye karar verdi köy evine geldik (eltim kaynım kayinvalidem ve kayınbabam) vardı eşim söyledi bebek bekledigimizi hiç kimse tepki vermedi esim neden tepki vermiyorsunuz dedi kaynım bizimki de 2 yaşında biz yeni yaşadık o duyguyu tepki veremiyoruz dedi kayinvalidemde aynı şeyi söyledi bende öyle erken olmuş biraz bekleyeydiniz aceleniz neydi dediler ama biz zaten planlı yaptık sormamizmi gerekiyordu onlara anlamadim sonra ilk çocuğa zaman ayiramayacaksiniz bilmem ne morelim çok bozuldu ya böyle tepkimi olur Allah aşkına bide kaynım demezmi inşallah bari erkek olur dedi gerçekten çıldırıyorum uyku tutmadı beni resmen

16 Cevaplar

+2 oy
(4,432 puan) tarafından
Isteyerek yapmışsınız, zor olacağını da bilerek istemişsiniz. Bu saatten sonra kimseye laf düşmez. Ay erken beklemiyorduk şaşırdık ama hayırlı olsun çok sevindik demeleri gerekirken tepkisiz kalmaları enteresan olmuş. Ama senin yerinde olsam hiç de kafama takmam, boşver siz istemişsiniz ve olmuş. Etrafın fikri önemli değil. Sağlıkla gelsin bebeğiniz, hayırlı olsun. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bir dahakine izin alırız deseydin aşkım. Tövbe ya. Hayırlısı olsun canım çok sevindim sen onlari bosver 
(386 puan) tarafından
İnanın bende ya şuan neden şunu söylemedin diye kendime kızıyorum hayir bide demezler mi bari erkek olsun siparis verir gibi
tarafından
Öyle oluyor bazen insanın aklına gelmiyor. Ben evlenince hemen hamileydim. Uzaktan akraba annemi görünce sormuş annem evet hamile deyince çok erken demiş bende dedim anne deseydin bir dahakine izin alırız. Sanki erkek bebek doğunca madalya altın takicaklar
(488 puan) tarafından
İnadına cinsiyetini geç söyle sende
(386 puan) tarafından
Demekki sormak lazımmış haklısınız valla
(386 puan) tarafından
Bende aynı şeyi düşündüm vallahi
0 oy
(1,785 puan) tarafından
Kaynina benim işime karıştıdığınız yetmiyo şimdi de Allah'ın işine mi karışıyor sunuz deseydin
(386 puan) tarafından
İnanin basiretim bağlanmış gibi oldu bir an ama düşünceler beynimi yedi
0 oy
(1,500 puan) tarafından
Ay tatlı canını üzmeye değmez sen ve eşin mutluysa gerisi çokta önemli değil kimseye de açıklamayın kendinizi beraber büyümesini istedik flaan diye istemeden de olabilirdi çünkü bu sizin elinizde değil Allah'ın nasip etmesi gerekiyor nasip etmiş ve olmuş ne güzel 
(386 puan) tarafından
Ebet ne kadar kıymetli bir duygu gerçekten isteyip olmayan okadar çok kişi varki çok şükür zaten hep iki çocuk diyordum beraber büyüsünler istiyorum açıkçası ben tebrik beklerken söylenen çok kırıcı ya benden bu insanları sevmem saygı duymam bekleniyor bide
0 oy
(11,063 puan) tarafından
Benimde iki kızım var ikincide inşallah erkek olur diyenlere kızları 3leyecem diyorum size ne. Ne karışıyorsunuz yani haddinize mi hayırlısı neyse o olsun. Erken değil ayrıca doğana kadar 3 buçuk olacak zaten
(386 puan) tarafından
Evet evet suanda da zaten çişini kendi yapan sorumluluk alan bir çocuk etrafında sürekli çocuk istiyor ama böyle söylenince bide Vijdan yaptırdılar yok ilgin bitecek yok bilmem ne yani neden evladımı geri plana atayım bilmiyorum acaba öylemi olur hatamı yaptım demekten kendimi alamıyorum çünkü benimde tecrübesizliğim tatmadım bilmiyorum nasıl olacak
(11,063 puan) tarafından
Ben kızım 2 yaşındayken hamile kaldım doğduğunda 3 bile olmamıştı ilk 3 ay çok zorlandım ama yenidoğan dönemi geçince ikisine de vakit ayırabildim Allah gücünü veriyor canım emin ol
(386 puan) tarafından
İnşallah Allah razı olsun
0 oy
(7,180 puan) tarafından
Eşim bile hoplayıp zıplamadı ilk hamileliğimde :(  taaa ki sülalesi bi ( yeğenleri hariç)  Düşündüğüm gibide evlilik olmadı ya gerçi. Neyse şüküre yapıştık böyle ölene dek devam gibi bizim. 
(386 puan) tarafından
Benimde öyle olmamış maalesef
0 oy
(1,914 puan) tarafından
Hayırlı olsun canım kim ne derse desin benim başımda da var 1 tane erkek bebe meraklısı cinsiyeti öğrendik söyledik kız mı erkek olmasın emin misiniz demişti. Vahiy falan inse öyle inanacaktı. Doğuma giriyorum karnım sivriydi bak bu erkek dedi ya. Kızımı bin tane erkeğe değişmem bu insanlar niye böyle gereksiz ya. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım.
(386 puan) tarafından
Bende gerçekten bizde çok seviyoruz kızımızı esimde sağlıklı olsun yeter diyor ama insanlar can sıkmaktan baska bisey bilmiyor
0 oy
(5,926 puan) tarafından

Takmayın kafanıza olan olmuş.  Stres yapma bebek etkilenir

(386 puan) tarafından
Zaten istenen bir gebelikti planlıydı sadece onlarami sormamiz lazımdı anlamadim
0 oy
(16,488 puan) tarafından
Şu an hamilelik haberini ilk verdiğim günü hatırladım olay bu ya ilk defa bize yatılı misafir gelmişlerdi biz söylemeden önce de çocuğunuz olsun falan konuşması yapmıştık. Söyledik görümcem inanmadı ( neyine inanmadıysa hala anlam veremiyorum) kayinvalidem güya sevindi ama doğru düzgün cümle kurmadı tebrik etmesi ( hadi eski kafalar ayıp sayıyorlar desek ) insan bir sağlıkla doğar kucağına alırsın diye hayır duası eder değil mi :). Tekrar hamile kalırsam ikincim olursa demeyi düşünmüyorum 
(386 puan) tarafından
Gercekten bende şok oldum burun ucuyla keske bekleseydiniz dediler yatmaya gittiler sabah hicbiriyle muhattap olmadım
(16,488 puan) tarafından
Biz kendimizi hazır hissettik kimseye de sorma gereği duymadik derdik keşke biraz daha söylemeseydim diyor insan böyle olunca
0 oy
(1,867 puan) tarafından
Cinsiyetini söyleme doğunca öğrenirler. Sevinmediginiz çocuğun cinsiyetini de merak etmeyin de sorarlarsa. Madem o Zaman cevap veremedin bundan sonra bir şey dediklerinde ağızlarının payını ver.
(386 puan) tarafından
Öyle planlıyorum gercekten gerekirse esimede söylemiycem bilmesinler
0 oy
(879 puan) tarafından
Erkek olmasa ne olacak? Erkek olana kadar yapın mi diyecekler? Ne tuhaf insanlar var yetti bunların sığ düşünceleri cidden. Gözünüz aydın inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.
(386 puan) tarafından
Allah razı olsun inanın bende ilk defa böyle olduklarını fark ettim ilkindede hep oglun olursa kayinbabanin ismini koy diyorlardı şükür kızım oldu
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Benim de kızım 3 yaşında ikincisi kendimiz istedik nasip oldu çok şükür hamileyim benimde ailem çok sevindi eşimin ailesi de tepki vermedi bir hayırlı olsun falan bile demedi kaynanam aramadı bile eşim telefon da söylemişti hiç takmıyorum benim için yok gibiler zaten 
(386 puan) tarafından
Benim icinde bundan sonra böyle görmüyorum duymuyorum cidden çok tuhaf insanlar ya kalkip sarılmalarini beklemedim ama hayırlı olsun demek cokmu zor ya
0 oy
(74 puan) tarafından
Ay bnim olayıma benzemiş normal de cocuk isremiyorduk cünkü kızım 7 aylıktı eşimde bnde korunuyorduk derken cok af buyur prezervatifin biri başı yırtılmiş sonradan fark ettik bn eşime ertesi gün hapı alalım dedim oda olur dedi int fiyata baktı 400-500 fiyat arası birden eşim ne gerek var alma dedi zaten tutmaz az bi şeyden bişeycikte olmaz bnde üstelemedim adet düzensizliğim vardı zaten hamile olduğumu hic bilmiyordum öğrendiğimde şok oldum üzüldüm aileme söyledim onlar sevindiler hata nasibi varmiş dünyada deyip bni cocuğa ısındırdılar neyse eşime ailen bi mudet bilmesin dedim bayram sabahında onlara gittik eşim birden söyleyi verdi onlara kayınbabam hayırlı uğurlu olsun tez vakitte kucağınıza alırsınız dedi kayınvalidem bi sınır bi sınır yaw bu cocuğa yazık değilmi aceleniz deydi nasil emecek diyor ay öyle bi sinir oldum ki anlatamam. 
(386 puan) tarafından
Sanki kendileri bakıp buyutuyorlar otekide cocuk ya can Allah nasip etmks
0 oy
(6,726 puan) tarafından
Siz istedikten sonra gerisi boş boşver kimseyi takma ben herşeyi göze alarak yaptıysam herkese b.k yemek düşer 
(386 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum sağolun
0 oy
(2,198 puan) tarafından

Kız o değilde sen müjdeyi verdi ya çok sürmez o çok bilmiş kayininda müjde vermesin eltinin kalbine kurt girmedi mi simdi o sen hamilesin diye küçükten catlamistir da :)) eğer öyle bisey olursa buraya yaz :D:D:D

(386 puan) tarafından
Hahaha yazarım ama o düşünmüyor bebeği küçük sadece oglumun pabucu dama atilacak diye güldü ama hayırlısı herkesin kendi çocuğu herkes kendi bakıyor:)
(2,198 puan) tarafından
Bosver sen sağlıkla al kucağına senin için belki zor olacak belki kolay sonuçta senin kanın senin canın bosver milleti :)
0 oy
(10,381 puan) tarafından
Anasi belli babasi belli kimene ayol yaptigin cocugun hesabini mi vercen kendine guvendin ki yaptin bosversene siz sevmeyin o zaman deseydin ya  
(386 puan) tarafından
Zaten baktıkları yok sanki ikinciyede bakacaklar gibi hamileyken hastaydım esim isteydi bir tas corba getirmedi ya
(10,381 puan) tarafından
Aman bakmasinlar bosver babanem bana bakmis da noldu kucukken annemi hic sevmezdim ben geceleri babanemld yatardim dua ederdim Allah'm lutfen babanem benden once olmesin ven cok uzulurum diye annem hic aklima gelmiyodu bile ben benimkini vermiyorum valla daha bi kere birakmadim ona

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 638 göst.
5 Nisan 2024 Aile kategorisinde Bahar_6565 (148 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 338 göst.
18 Şubat 2024 Aile kategorisinde Ayasa (1,284 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 291 göst.
4 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Nehirrr (882 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 557 göst.