Folik asit ben planlı hamilelikte basladim 6 aylik hamileliğime kadar kullandım new folifor quadro folik d vitaminli kızım 42 aylik bir sorunumuz yok.Folik asit otizm yapmiyor diye biliyorum olası riskleri önlüyor iskelet beden omurga gelisimi açısından.Siz kendi Dr nezle ilerlemeyi seçin, güvendiğiniz bir dr ile tabi..
Ustelik otozim anne karnında başladığı genetik miras ile taşındığı doğum sonrası bu ihtimal varsa eğer bunları tolere edebilmek icin beslenme ,sosyal iletişim yada aktiviteler ile gerileme olması için bazı önlemler almamız gerektiğini okumuştum.Otizm hafif orta ağır seyirli olmak üzere ayrılır diye biliyorum.hafif yada orta seyirlik olan gelişim basamaklarında alınabilecek aksiyonlar ile geriletilebiliyor tv maruziyetine engel olma, bol temas ,iletişim sosyalleşme vs ile hatta o yüzden hamilelikte yapılan testlerde çıkmayan hafif orta seyirde 2 yaş öncesi gelişim basamaklarını uygulayarak bilereknyafa bilmeyerek önünü almış oluyorsunuz hatta tavsiyelerde bu yüzden yapılıyor.Korkmayin kendinizi endiselendirmeyin bir anne olarak içinizden geçen en doğrusudur ona göre ilerleyin.