0 oy
690 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Arkadaşlar kafayı yiycem bugün eşimin arkadaşı folik asit konusunda kafamı çok karıştırdı doğuma kadar sadece folik asit kullanmış bana sende kullanma otizim yapıyor dedi adını bilmiyor ama ben elenatel 2 kullanıyorum şuanda çok korktum bişey olur mu ? Acaba 10 yıl önce hangi folik asiti kullandı delirdim şurda

24 Cevaplar

0 oy
(4,230 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Folik asit ben planlı hamilelikte basladim 6 aylik hamileliğime kadar kullandım new folifor quadro folik d vitaminli kızım 42 aylik bir sorunumuz yok.Folik asit otizm yapmiyor diye biliyorum olası riskleri önlüyor iskelet beden omurga gelisimi açısından.Siz kendi Dr nezle ilerlemeyi seçin, güvendiğiniz bir dr ile tabi..

Ustelik otozim anne karnında başladığı genetik miras ile taşındığı doğum sonrası bu ihtimal varsa eğer bunları tolere edebilmek icin beslenme ,sosyal iletişim yada aktiviteler ile gerileme olması için bazı önlemler almamız gerektiğini okumuştum.Otizm hafif orta ağır seyirli olmak üzere ayrılır diye biliyorum.hafif yada orta seyirlik olan gelişim basamaklarında alınabilecek aksiyonlar ile geriletilebiliyor tv maruziyetine engel olma, bol temas ,iletişim sosyalleşme vs ile hatta o yüzden hamilelikte yapılan testlerde çıkmayan hafif orta seyirde 2 yaş öncesi gelişim basamaklarını uygulayarak bilereknyafa bilmeyerek önünü almış oluyorsunuz hatta tavsiyelerde bu yüzden yapılıyor.Korkmayin kendinizi endiselendirmeyin bir anne olarak içinizden geçen en doğrusudur ona göre ilerleyin.
tarafından
Teşekkür ederim çok haklısınız
-Reklam-
0 oy
(632 puan) tarafından
Folik asit in fazla kullanılmasının hiperaktiflige sebep olduğunu düşünüyorum. Folbiol gibi devletin karşıladığı ve dozu çok yüksek olanlardan kullanılmamalı. Ayrıca 3.ayda bırakılıyor. Herşeyin fazlası zarar. Ben kızımda kullandım çok şükür çok akıllı zeki bir kızım var
tarafından
Bencede aşırı miktar yapıyor diye biliyorum bende
0 oy
(6,909 puan) tarafından
Folik asit sadece gebelikten 3 ay önce ve gebeliğin ilk 3 ayında kullanılan birşey doğuma kadar değil her ikisinde de kullandım çok şükür birşey olmadı herşey ilaçtan vs değil çoğu şey genetik 
tarafından
Değilmi belkide 5 mg kullandı çünkü ne kadar olduğunu söylemedi
(6,909 puan) tarafından
Boşver canım herkesin her dediğini takarsak işimiz bitmez
tarafından
Çok doğru
0 oy
(462 puan) tarafından
Folik asiti doğuma kadar nasıl kullanmış 3 aya kadar kullanılıyor,otizimde genetikten geliyor diye biliyorum 
tarafından
Bende genetik diye biliyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 35 göst.
0 oy
4 cevap 115 göst.
0 oy
7 cevap 136 göst.
2 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde YAVRULARIMM (2,527 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 214 göst.