+2 oy
183 göst.
Diğer kategorisinde (536 puan) tarafından
4 yıllık evliyim 1 yaşında bir çocuğum var 2025 KPSS sınavına girmek istiyorum ve çalışmak istiyorum nereden başlamalıyım hangi konuları çalışmalıyım bana biraz bilgi verebilir misiniz lise mezunuyum. Günün kaç saatini çalışmaya ayırmalıyım bebek de yapabilir miyim benim için artıları eksileri olur mu eğer kazanırsam hangi meslekleri yapabilme şansım olur yardımcı olabilir misiniz

7 Cevaplar

0 oy
(254 puan) tarafından
Canım öncelikle 2025 de kpss giremezsin lise kpss 2 yılda bir oluyor ama şimdiden başlarsan baya iyi puan alırsın hem baya geniş alana yayarak çalılırsın hem zorlanmassın eğer ki sana yardım edecek biri varsa çocuğuna bakacak yapılabişir bide yaş da önemli bazı memurluk lar 30 doldur mamak gerekiyor 
(536 puan) tarafından
Yaşım 21 tekim ama evde çok boş zamanım oluyor 2026 da mı gerebilirim o halde
(254 puan) tarafından
Aynen 2026 eylül ekim gibi sınavkar yaşında çok genç fırsatın varsa çalış gir
-Reklam-
0 oy
(18,752 puan) tarafından
Lise mezunu isen çift yıllarda yapılan ortaöğretim kpssye gireceksin bu seneki yapıldı bir daha 2026 Eylül ya da Ekim ayında yapılır konu soru şeklinde ilerlemen lazım bence çocukla çok zaman ayıramazsın o yüzden her gün bir ders çalış bir gün sadece soru çöz bir günü boş bırak iki yıla yayarak çalışacaksın sonuçta ve temelin en kötü nerde ise orayla başla 
0 oy
(1,103 puan) tarafından
Bende hamileyim kpss ön lisansa hazırlanmak istiyorum bu sene olana girmedim. 2026 yılındakine girmek istiyorum. Sana tavsiyem şu önceden de hem ortaöğretim hem de önlisans a girdim. Konu çok fazla tekrar yapmanı tavsiye ederim yoksa illa ki bir şeyler unutuluyor. Ben bebek ile nasıl hazırlanacağımı düşünüyorum. 
0 oy
(664 puan) tarafından
Ben kucağımda 1 karnimda 1 bebekle çalıştım üstelik tektim eşim işi sebebi ile yardımci olamıyordu. Merak etme istedikten sonra oluyor bir sekilde. Önce kpss konu kitabı al guzelce bı konulara göz at. Sonra bir defter edin. Eksik oldigun bilmedigin konulari not al. Sonra eksiklerden başka çalışmaya. Onları kafaya yazdıktan sonra bildiğin konulari gözden gecir. Sonra baştan sonra genel çalışma yap. Unutmaman gereken şeyleri mutalaka yaz. Yazarak daha hızlı öğrenirsin. Vede YouTubeden sabahları dinleme yap. İnsan zihninin öğrenmeye en açık oldugu saat sabah uyandigi ilk 2 saat. Güzel degerlendirirsen herşey olur. Hamilelik artık bebek artık tek başıma çalıştım sınava girdim bende lise mezunuydum. 89 puan aldim. Ama bir işe yaramadı da neyse orası çok kötü oldu benim için sen yap ama
(2,421 puan) tarafından
Maşallah sana cnm ya bisey sorcam hangi kaynak kitapları aldın bir de YouTube da hangi hocalari dinledin bende baslicam inş yavaştan
0 oy
(247 puan) tarafından

Bir sonraki ortaöğretim kpss ye yaklasık iki yıl var. 

Yerinde olsam bu sene genel yetenek genel kültürü komple bitirip seri denemelere başlarım. 

Sonraki sene eksik konuları ve eksik oldugum derse odaklanır her şeyi tamamlamaya calısırım. Son 5-6ay sadece deneme çözer eksik kapatırım. Lise kpss den genelde temizlik görevlisi falan alınıyor. Ama tabii şansa o yıl iyi bir alım olursa başka bölümlerde açabilirler.

Atama puanlarıda yüksek min 90 almalısın ki işin garanti olsun. O yüzden vakit kaybetme canım başla bir an önce 
0 oy
(87 puan) tarafından
Canım imkanın varsi internet üzerinden ders paketi al
0 oy
(717 puan) tarafından
Ben bu sene girdim 71 aldım önlisans ama 2026 ya daha sıkı hazırlancsm çocuk da okuldayken hazır 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 505 göst.
6 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Lale030507 (271 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 165 göst.
24 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 52 göst.

412,164 soru

12,407,731 cevap

44,683 kullanıcı