0 oy
382 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,967 puan) tarafından

Toplantida dedim ki cok karbonhidrat dongusu var dedim fastfood tarzi dedim veliler disaridan almiyorz evden yapiyorz dediler evde yapilmasi fastfood kulturunun urunu olldugu gercegini degistrmiyor ayni icerik dedimse de anlatamamdim

Cok karbonhidrat dedim ekim ayi beslenme paylastilar olur msun oldurur musun

image

9 Cevaplar

0 oy
(2,145 puan) tarafından
Ağzım açık okudum börek pide simit  tost pizza bi elle tutulur köfte var :D 
(2,967 puan) tarafından
Aynen ya okula basladik baslayalo kiymali pide simit tost sandvic pizza borek pogqca dongusunde hamur zekq yapmaya calisiyolar bi kere normal ogjn saato degil atisfirmalik ogun biz 2 ogun beslwndjgimiz icin hani bu ogunde meyve kuruyemis saglikli aparatifler istenebilir diye dusunuylrm yanlis mi dusunuyotm
(5,466 puan) tarafından
zeyton peynir her cocuk yemiyor ki. malesef ki heleki peynir. oyle sahlikli kahvalti yapan cocuk binde bir. anasinifi listereleri genel olarak boyle olur. sizin ccklar yiyorsa mesela omlet momlet  yapip gonderebilirsiniz yada oglen saatiyse kahvalti degilse ev yemegi yapip honderebilirsiniz . burdaki listedeki seyleri yemeyen vocuklar da coktur. herkes kendi vocuguna uyarlamasi gerek.  liste var ve sadik kalinmali ama vovuk ac kalacaksa yemiyorsa da kistede var diye kimse o listedekini yollamiyordu yani muhim olan vocugun karninin fogmasi ve arkadaslarinin canini istedicek alim gucunu milletin asmayacak seyler gtmesi
-Reklam-
0 oy
(15,138 puan) tarafından
Haklısın valla çok fazla karbonhidrat var listede. Yani çocuklarin yaş grubu için ağır bir liste. Bizim okul kendi veriyor kahvaltıyı. Bu kadar ağır yemek yok. 
(2,967 puan) tarafından
Ogledden sonra bizim ki sabah kalhvalti yapiyolar okul cikisi da aksam yemegi ara ogun aslinfa
Insan suraya mevsim meyve sebze kuruyemis sagliklo aparatif seylerdem olusan liste duzenler degil mi yanlis mi dusunutorm hamur beyin olsn diye zorlutolar
0 oy
(5,822 puan) tarafından

Bizim bu haftaki de böyle 

Çok alternatif yok amenna  ama baya hamur yığını olmuş liste 

image

(2,967 puan) tarafından
Cocuklar kahvalti yapjp giditolar okul cikinda da aksam ogunh olyo bjzm ki ogle grubj apatatfler mehve kuruys mwvsim sevzelejnden oljsan liste su karbonhidrat bombasindan mantjkli olmaz mi
(5,822 puan) tarafından
Ha yok bizim öğretmen yarım meyve yada bir çay bardağı süt içirin yollayın diyor kahvaltısız gidiyorlar yani 9 - 13.30 arası okul
(2,967 puan) tarafından
Kahvalti ogunu orada yapiyolar ama bunlarin ki ara ogun ben konuscam istedigm seylerden koyacam ben ara ogune evde bunlari vermiyorm
(5,822 puan) tarafından
Çocuğun yiyormu asıl önemli olan bu bence koymasan bu defa gözü kalacak ordaki olanlarda ayrı konulması bana mantıklı gelmiyor açıkçası
(2,967 puan) tarafından
Yok ay geri getiriyo kahvalti yapiyp normalde de ara ogum evde bir meyve lefir icer aksam yemegjmjz.yeriz bunlark her gun yerse nolur zararli bi menu
0 oy
(9,199 puan) tarafından
Ben hep uymam o listeye sonuçta her çocuk herşeyi yemiyo benimki kiymali pide yemez mesela. Sarma dolma demjs bize sarma dolma sadece içindeki pilavı yer ondan istediğim gibi veriyorum konuştum öğretmenle bu konuyu
(2,967 puan) tarafından
Bende yedirmel istemkyorm ara ogun daha yumusak hafif pgun olmasi lazim degil mi
(9,199 puan) tarafından
Canım konuş ogretmenle söyle kafama göre verecem çocuğum yemiyo
(2,967 puan) tarafından
Ben ara ogune meyve kuruyems kefir falan veritodm bunu yiyen clcuk aksam ne yyicek nasil sindirdcek cop yiyeceklerle vucudu mahvolacak
0 oy
(175 puan) tarafından

image

bizim listemizde bu normal heralde ya 5 yaş gurubu için öğlenci
(175 puan) tarafından
Her gün hamur sağlıksız olur ya bunlar kafayı mı yemiş
(2,967 puan) tarafından
1 ay boyunda tost simit pide borek kek dongusu
(175 puan) tarafından
Çok abartmışlar haftada 1 hamur işi olsa neyse diceksin ama her gün gerçekten abartılı bence bunu bi konuşun öğretmenle gerçi öğretmenmi belli değil bunu bizden çok onların düşünmesi gerekiyor
(2,967 puan) tarafından
Kesnlikle instada diyetistene de soracam listeti gordnz dedikler8 evde hazirlandigj icin saglikliyms menu tiplantida konu actm veliler boyle diyince ogrtmen orantili yaptik dedi
(175 puan) tarafından
Bence diyer velilerin kolayına kaçmış bi seferde yapıp buzluğa koyuyorlardır onlarında kolayına kaçmıştır o şekilde
0 oy
(5,118 puan) tarafından
Yorumlarda gordum oglen ara ogunmus. Hersey koyulabilir aslinda. Yani neden bu kadar karbonhidrat ve basit seylere kacilmis anlamadim. Dokme sorunu olacagi icin mi acaba ? 

Ton balikli salata,tavuklu salata, peynirli salata,mevsim sebzesi yemegi ,kisir,mercimek koftesi,kofte,sarma,dolma,tavuklu makarna salatasi gibi alternatifler olabilir aslinda.

Pogacasini,boregini falan zengin icerikli hazirlarsaniz belki biraz daha faydali hale gelir.
(2,967 puan) tarafından
Abartmitorm degil mi beslenme listesini sorun eden tek veli de benim
(5,118 puan) tarafından
Maalesef toplumun cogu karbonhidrat agirlikli beslenmenin cocuklari doyuracagini dusunuyo. Ekmek ye karnin doysun diyen bi toplumuz.
Bende ekmek vermem cocuga en son yemegi bitince yesin derim annem ekmek arasi yap falan der corbasina ekmek dogra der.
Bi de bu tarz cogu kisinin kolayina geliyo.
Farkli koyamiyo musunuz
(2,967 puan) tarafından
Konuscagm bgun  ckntilik yapmak istemiyorm ama ne bileym icim de rht degl
(5,118 puan) tarafından
Ben de cok dikkat ediyorum canim. Beslenme cok onemli.
Ozel krese giyo. Yemek sorunu yuzunden kres degistirdim. Kahvaltida recel cikardi yumurta peynirin yaninda ,ikindi atistirmalik vaktinde de surekli kek,pogaca ,kurabiye cikmaya baslamisti.
Simdi baska yere verdim kahvaltida tatli olarak sadece tahin-pekmez var,ikindi vakti mutlaka 1 tane mevsim meyvesi cikar. Oglen yemekleride dengeli. Bunlari sorup kayit yaptirdim ozellikle.
(2,967 puan) tarafından
Keske bende dikkat etsdym ikinci donem kaydini aldircam surekli ogrtmen degismesi de ayri dert ilk hafta baska ogrtmen geldi simdi baska ilk somestr dan sonra da baska ogrtmen gelecekms
0 oy
(1,546 puan) tarafından
Hem anneyim hem öğretmenim ve ben kendi çocuğuma peynir yediremiyorum mesela. Bir süre bir şeyi yiyor sonra onu ağzına koymuyor. Kendini bütün gün aç bırakabiliyor. Bizim okul müdürü kadındı ama bekardi. Bana diyordu ortak liste kullanalim bütün okul. Ben de dedim en sonunda yani hocam her çocuk her şeyi yemiyor. Kaldı ki mesela yumurtayı bile kimi haşlanmis sever kimi omlet sever. Ben velilerime şu şekilde söylüyordum

Pazartesi : yumurta günü  yumurtalı istediginizi yapın

Salı patates günü ister haşla püre yap. İster kizart ister patates topu yap sana kalmış

Çarşamba ekmek üstü günü. Çocuğun sevdiği mümkun olduğunca sağlıklı doğal bulabilirseniz pekmez bal ev yapımı reçel olabilir

Perşembe hamur işi günü kek, börek poğaça ev yapımı olacak 

Cuma serbest gün.

Bu arada her gün bunların yanına çocuğun sevdiği peynir, domates, zeytin, havuç neyi seviyorsa koyabilirsiniz . Eksta atıştırmalık olacaksa da kuru yemiş veya mevsim meyvesi istiyordum. 

İçecek için de olabildiğince paketli ürün istemiyordum. Süt , ıhlamur, ayran, karadut özü sulandırılmış, evde sıkılmıs portakal suyu, hoşaf. Çalışan veya ben yapamam diyen paket meyvesuyu koyardı. Örnek olarak yazıyım dedim uygulamak isteyen olursa tabi 
(2,967 puan) tarafından
Hocam harikaymis cok guzel dengeli menu olusturmussunz bide hocam okulda bulundugu saatte goz onune alinmask gerekmiyor mu ara ogun bu kadar agir olur mu sizce abartiyor muym
(1,546 puan) tarafından
Bizim sabah 09.30 çıkış saatimiz 14.30 du.  10.30 gibi kahvaltı yapardık 13.00 gibi de atıştirırdık. Çocuklarin aclik durumuna göre değişir. Bazı çocuklar kahvaltıda az yiyor mesela ara öğün saatinde kahvaltıda getirdiğini yemek istiyor. Öğretmenle goruşseniz duzenleme yapmaz mı acaba ? Benim bir ogrencim diyet yapıyordu mesela ailesi ayrı şeyler getiriyordu bir şey demezdim ben. Onlar için en sağlıklısı neyse o olsun derdim
(2,967 puan) tarafından
Hocam koydugumu oldugu gibi getiriyor biz genel olrak sabah aksam iki ogun besleniyorz bjzden ekstra oglm ara ogun yapiyordu ya kefir ya kuruyemis yada meyve ile gecistirirdi hadi herseyi gectim hocam karbonhodrat basit seker seker de beyne zararlitymis hafta 1 yada 2 olsaydi neyse dersim tum aya yayilmis karbonhidrat dongusu var el vicdan
(1,546 puan) tarafından
Evet evet liste çok sıkıntılı. Bazı öğretmenler ( karsınızdaki kişi öğretmen de olmayabilir) hazır internette bulduğu listeyi direkt atabilir. Normalde üniversitede 1 yıl beslenme dersi alınır. Bunların olmaması gerektiğini bilmesi lazım. Bizim hocamız kutu meyvesuyu çocukların içmesine izin verirseniz size hakkımı helal etmem derdi hala aklımdan çıkmaz.

Benim görev yaptığım okulda ben yumurtaya izin veriyorum diye benimle aynı saatte kimse yemeğe inmek istemezdi kokuyor diye  :D  e haftanın 5 günü çocuk okulda ne zaman yumurta yiyecek ?  Kahvaltıya makarna , yaprak sarma dolma istiyorlardı. Mesela bisküvili pasta + meyve suyu nasıl bir öğün olabilir ki
(2,967 puan) tarafından
Kesinlikle ben soyleyecegim ya ben istedigim seyleri koymak istiyorm icim rahat degil evde bile hocam haftalik kafamda yemek planj yapiyorm iste bir gn kuru bakliyat sebze et ve karbonhidrat seklinde dengeli dusunutken egitim yuvasina baslayinca usak her gun karbonhidrat oldu
Instadan diyetisyene yazdm sesli msj atms karbonhidrati sekerle dengelemis dedi ama denge mi.oluyo karbonhidratta zaten basit seker bu kadar seker beyne zararli
0 oy
(1,332 puan) tarafından
Cocuk obez olarak çıkacak okuldan şaka gibi liste kebab lahmacun bunları koymamış ayıp olmuş yaa
(2,967 puan) tarafından
Abhahajs
0 oy
(1,454 puan) tarafından
Karbonhidrat zararlı değil fazlası zararlı diyor uzmanlar. Bir günde on çeşit Karbonhidrat yokki. Dengeli görünüyor 
(2,967 puan) tarafından
Her gun tost pizza vs var haftada 1 yada 2 gun olur anlarm
(1,454 puan) tarafından
Bilemiyorum canım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 90 göst.
15 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Anneyimbennnn (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 117 göst.
2 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Canan123 (4,659 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 147 göst.
10 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tuna-Tugra (343 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 89 göst.
21 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

401,282 soru

12,009,956 cevap

36,198 kullanıcı

...