0 oy
78 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (291 puan) tarafından
Öncelikle her markanın kalıplarinin farklı olduğunu ve her bebeğin gelişiminin farklı olduğunun farkında olduğumu söylemek istiyorum ama kafamı karıştıran bir konu var. 

Bebeğim şu anda tam 18 aylık. Doktor gelişimiyle ilgili herhangi bir sorun belirtmedi. 

Bebeğime 9-10 aylıkken giydirdigim ve 1 yaşındayken dar gelen 1 yaş bedeninde bir elbiseyi bugün denedigimde tam geldiğini gördüm. Yani rahatlıkla girebiliyor. Aynı şey başka markalardan elbiselerle de oldu. Ayrıca 18-24 ay bedenindeki kıyafetler hep biraz bol geliyor. 

Biz her sezon sonu markalarda büyük indirim olduğu için bebegimize gelecek senenin kıyafetlerini önceden alıyorduk. Herkes genelde bebekler bir beden büyük giyiyor dediği için ve bizim bebeğimiz de hep bir iki beden büyük giyerek büyüdüğü için biz de geçen kış sonu kışlıkları hep 24-36 almıştık. Nisanda iki yaşına basacağı için de kış aylarında 24-36 aylıkları giyer dedik ama baktığımda aşırı büyük ve bol oluyorlar. Bu kış giymesi mümkün olmayacak gibi değil mi?

Ve 18 aylık bebeğe 1 yaş kıyafetlerinin uyması 18-24 aylıkların bol ve uzun olması normal mi?

Bu kadar uzun uzun yazdığım için kusura bakmayın. Ama ne yazık ki pek yemek yemiyor, şu sıra çok hastalık geçirdi ve disle uğraşıyoruz. Doktor da açıkçası persentil içindeyse çok takılmıyor. Bir sıkıntısı mı var diye endişeliyim. 

7 Cevaplar

0 oy
(18,158 puan) tarafından
Sen benim kızımı anlattın

Bizde Nisan 24 dogumluyuz

İştahsız küçük minnak kalmış

Hatta az önce eşim doktora gitti kendisi için

Kızım içinde iştah açıcı vitamin yazmasını istedim yazdı

Başlıyacam bakalım etki edecekler mi
(291 puan) tarafından
Çok üzgünüm. 6 gün arası var sizinle. Oysa ki gelişimi hep iyiydi ama şu anda hem boy hem kilo geride. Kendimi de çok suçluyorum ama verdiğimi öyle bol bol yemiyor ki.
(18,158 puan) tarafından
Valla bnmde yemiyor kuzum
Artık knedimi kötü anne olarak giriom
Elimdenn geleni yaptım olmadı ilaç yazdırdım bakalaim nasıl gelecek
(291 puan) tarafından
Doktor kontrolünde ben de diyecegim bakalım ya önceden bu kadar gözüme batmadı ama 1 yaş kıyafetinin iyi gelmesi moralimi bozdu
(18,158 puan) tarafından
Aynen Dr göster sen yinede cnm
(471 puan) tarafından
2023 nisan dimi? bebeklerinizin boyu kilosu nasıl? benimkiler de 2023 nisan 76 boy 9 ve 10 kilo
-Reklam-
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Ben hep büyük aldım kendi ayına uygun hep küçük geliyordu
(291 puan) tarafından
Şu an ne kadarlık ve kaç beden giyiyor acaba
(1,455 puan) tarafından
Şimdi 3 yaşında 4 yaş 5 yaş alıyorum ama bir buçuktan sonra kilo almadi pek
0 oy
(283 puan) tarafından
Yanlış anlamayın ama sorun problem olsa Dr soylerdi neden boş yere endişe ediyirsunuz ki inanın takildiginiz şey doğru değil her bebeğin boyu kilosu aynı olacak deyilki üst seviyede değilde alt seviyede ama yaşına uygundur bebeğiniz. 
(291 puan) tarafından
Devlet doktoruna gidiyorum. 2 3 dk anca bakıyor ciddi bir problem olmadıkça çok incelemiyor haliyle sorun varsa bizim bulup doktora göstermemiz gerekiyor yoksa görülmüyor. 1 yaşındayken dar gelen kıyafet şimdi iyi gelince acaba yeterince gelişmiyor mu diyorum
(283 puan) tarafından
Boya gitmisdir içiniz rahat değilse sağlık ocağına götürün söyleyin endişelerinizi
0 oy
(1,011 puan) tarafından
Aslında bir süre bebeklwr kilo alıyor daha sonra boya gidiyor derler ya aynen öyle oluyor öyle hir şey yaşamış olabilirsiniz
(291 puan) tarafından
Boya gidip küçüklük kıyafetlerinin iyi gelmesi normal midir bu kadar? Sizde oldu mu?
0 oy
(594 puan) tarafından
18 aya giren bebeğin 24 aylık kıyafetin büyük olması nomal .Bebeğim de 18 aylık 18-24 alıyorum 1 yaşındaki kıyafetleride oluyor ama dar geliyor bazıları olmuyor bazısı tam bazısı biraz küçük oluyor 

Kiskliklari 18-24 alcam 
0 oy
(471 puan) tarafından
lcw marka ise tam 18-24 tam alıyor. civil ve ebebekse 24 aylar tam oluyor. ama atlet ve çoraplar zamanla küçülüyor o yüzden bi sonraki sefer 3,4 yaş alacağım. 2 ayrı 19 numara ayakkabının biri tam biri küçük oluyor. 20 numara büyük geliyor. 

18 - 24 aylık kıyafetin üstü tamsa altının beli bol geliyor. bu arada 9-12 aylık yazlık tulum vardı şortlu dün denedim hala büyük geliyor. ama aldığım 18-24 ay tulum 2 hafta önce çok büyüktü şimdi tam oluyor falan.

yemin ederim bu konuda beynim yandı. artık 2,3 yaş alıp büyükse kenara koyacağım küçük geleceğine büyük gelsin.
0 oy
(2,070 puan) tarafından
Bende hep cocuklarima 1yas buyuk alirim ki kis boyunca rahatlikla goyebilsnler diye malum kis uzun oluyor.1yas bebegim var erkek ona hep 2 3 yas aliyorm biraz buyuk oluyor aslinda tam olmuyor ama dedigim gibi kis uzun oyuzden kisin ortalarina sonuna dogru tam oluyor icinede bisiler giydrdigmde sorun yasamiyorz.ama bazi magazalrin kaliplari ya buyuk oluyor ya kucuk yanj aslinda tam kalip olan bi magaza ben acikcasi gormedim.genellikle waikikjden  aliyorm biraz bol genis kalipli bence cocugnzn gekisimnde sorun yoksa eger kiyaft kaliplarina takilmayin derim cunku bazi magazalrin kaliplari gervkten cok cok kucuk.oglum 3aylikken mesela 1yas kiyaft giyiyordu hatta 2yaslik aldigimi bile biliyorm ama bo gorsen minnacik kiyaft yani demezsn asla bu 2yaslik diye.bu ureticilerin oyunu gibi geliyor bana kucuk olsn cabuk alinsn hesabi gibi.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 609 göst.
6 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Senem. (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 375 göst.
0 oy
0 cevap 38 göst.
12 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Papatya 5821 (279 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 489 göst.
25 Nisan 2020 Alışveriş-Hediye kategorisinde Aslı Kaban (61 puan) tarafından soruldu

401,316 soru

12,011,261 cevap

36,202 kullanıcı

...