0 oy
109 göst.
Diğer kategorisinde (503 puan) tarafından
Biz tatile gitmiştik tatile gittiğimiz gün eşim tam evden çıkarken eve bulaşık getirmis ama bulaşık dediğim hepsi durulanmis sudan gecirilmis yemek artiksiz neyse ben bunu görmedim ve 10 gün eve gelmedik biz 

Eve hamam böceği gelmiş kendim ilacladim ettim ama bı turlu bitmedi 

Şimdi evi genel komple heryeri temizledim ve ilaçlaması çağırdım 1 saat sonra gelecekler ama şöyle bir sıkıntım var 

Benim evim küçük depolama alanı vs yok 

Yorganlarim dışarda biyerde dürülü mesela 

Bornozlarim banyo kapı arkasında asılı

Ceketler tine yatak odasında kapı arkasında asılı

Bunların üstüne ilaç gelmiyormu 3 yaşında çocuğum var nasıl olacak 

Hepsi yikanacakmi ilaçlamadan değil

İlaçlama sonrası zehirlenmekten korkuyorum 

4 Cevaplar

0 oy
(11 puan) tarafından
İlaçlama şirketi ne kadara geliyor. Bizim mıtfaktada gördüm 3 gün ilaçladım fakat diğer odalarda da gördüm bebeğim uyuyunca odaları ilaçladım ama birgün evi komple ilaçlayıp ailemizde kalcaz. araştırmalarıma göre ilaçlama sonrası 1saat ilaçlanan yer kapalı tutuluyor birde ilacın etki etmesi için ilaçlanan yerleri su ile temizlememek gerekiyormuş ilacın etkisi gidiyomuş yoksa. Birde ilaçlama yapılsa bile yumurtalar ölmüyor 10-18 gunde bir yumurtalardan tekrar böcek çıkıyor yani ilaçlama yapılımca bitmiyor devamlı yapmak gerekiyor belli bir zaman. Birde evinizi kontrol edip yumurta bırakmışlarmı bakıp direk atın. Sizde bilgilerinizi paylaşın neler yapıyorsunuz bende ögrenmek isterim
(503 puan) tarafından
Ben yumurtaları falan komple temizledim genel temizlik yaptım ilaçlaması geldi 4 saat kapalı tutulması lazım sonra havalandırma bilirsiniz direk eve görebilirsin yarında temizlik yapabilirsin eşyalara hatta gıdalara temas etse dahi bişey olmaz sıkıntı olmaz dedi ama ben yinede herhangi bir gıda bırakmadım ortada nolur nolmaz ilaçlamadan 4 saat sonra direk kullanabilirsiniz herhangi bir sıkıntı olmaz dedi 1500 e geldi etkili olur büyük ihtimal ama eğer olmadı bir buçuk hafta sonra tekrar yaparım dedi ve canlı böcekleri ezip oldurmemeiz gerekiyormuş ben hep öldürüyorsun onlar biz gormesekte yumurta bırakıyorum ilaçlamadan sonra eğer böcek görürsen öldürme sakın onlar ilacın etkisiyle belli bir süre sonra kendi olur dedi
-Reklam-
0 oy
(1,366 puan) tarafından
Bunun bilgisini ilaçlama şirketinden alabilirsin ama bence evet yıkanması gerekir 
(503 puan) tarafından
İlaçlaması herhangi bir sıkıntı olmaz dedi hatta gıdalara temas etse dahi birşey olmaz dedi
(1,366 puan) tarafından
Hmmm o zaman olmuyordur ama ben olsam yikayabildigim her şeyi yıkardim
(503 puan) tarafından
Şöyle zaten her yeri temizledim gene nolur nolmaz kıyafetlerin üstünü çarşafla kapattım tokalarim taraklarim ayna önü yani onları da kapattım yorganlarida bir çarşafla hurç yaptım sadece ceketler ve bornozlar açıkta bornozlar zaten yikanacakti onları yıkarım ama mesela benim aklıma takılan mesela koltuklar falan onlarida silsemmi acaba diyorum ama silersem işte ilacın etkisi giderim böceklerden kurtulurmuyum vs sorusu var silmezsem bize zararı olurmu bilemedim
(1,366 puan) tarafından
Ilaclamadan sonra koltukların üstüne örtü ört halıları da kaldır bence
(503 puan) tarafından
Halıların zaten yıkamada koltukları orteyim olmazsa cunki 3 yaş kızım var
0 oy
(50 puan) tarafından
Ben eski evimde aynı problemle ugrasmistim artık psikolojim bozulmustu resmen hamam böceğinin kokusunu biliyordum.. mutfak berbattı 

İlaçlama çağırdık hiçbir faydası olmadı 

Sonra cagreyi tasinmada bulduk taşındık yeni eve geçerken de bir iki tane gelmiş

Meğer bunlar nemli yerde çok çok hızlı cogaliyomus yeniden ilaçlama çağırdım dedim durum böyle böyle adam siringayla menteşeleri içine ve bazı bölgelere  ilaç sikti dedi ki buralara yumurta bırakırlar 

Merak etmeyin cogalmadan bitecek dedi ve dediği gibi de oldu  (ölürken bile yumurta birakiyolarmis) 

Birdaha o oldu bidaha hamam böceği falan görmedik çok şükür bitti derdimiz 2 senedir çok rahatiz
(503 puan) tarafından
Ben kendim ilaclaya ilaclaya nerdeyse bitirmiştim ama bir hafta ilaçlamadan aşırı cogaliyordu mecbur ilaclatmak zorunda kaldık bakalım sabah 8 den beri ev kapalı duruyor 5 de eve gidip havalandiracagim sonuç ne olur bilmiyorum artık inşallah biter
(50 puan) tarafından
Ohoo kaç kutu ilaç bitirdik hatta raid mi detan miydi acaba üstüne sikiyodum güya yuvalarında ötekilere bulastirarak olduruyodu ama hiçbir faydası olmadı evet ölü de buluyoduk ama gene cogaliyolardi
En mantıklısı o siringayla yaptıkları gibi ilaclamak kuzum Allah kolaylık versin
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Söyle yap yatakları halıları yatağının üstüne koy üstüne poşet ser fazla kiyafetleride dolap içine koy yada koltuk üstüne koy üstüne poşet ser ilaçlama sonrası geri herseyi yerine koy 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 13 göst.
0 oy
3 cevap 56 göst.
15 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nnnnnn (255 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 58 göst.

408,619 soru

12,279,560 cevap

37,849 kullanıcı

Kategoriler

...