0 oy
91 göst.
Diğer kategorisinde (1,684 puan) tarafından
Anneler artık biliyoruz ki, cizgi filmlerin bazılarına aslında olumsuz kodlamalar gizliyorlar. Çizgi film analizıeri yapan sayfaıar videolar nerden bula bilirim cocuklaırmız ickn guvenli olub olmadığnı nerden anlaya biliriz hangi sayflaarda instagramda yutubda falan bilen varsa yazin lütfen

2 Cevaplar

0 oy
(1,570 puan) tarafından
Kaç yaşında çocuğunuz?
(218 puan) tarafından
Benim ki 2.5
(1,570 puan) tarafından
2.5 için erken bence çizgi film, ama 5-10 dakika Pepe, Niloya olabilir. Olmasa daha iyi ama.
(1,684 puan) tarafından
Benim cocugum 1 yas 9 aylik oliyo
(1,570 puan) tarafından
1.5 yaş daha da erken ekran için :(
(1,684 puan) tarafından
Malesef elimizde gorunce oda isteye isteye alisti. Bu tejnoji internet mahf ediyo bizide cocuklarida
-Reklam-
0 oy
(605 puan) tarafından

şirinler izledim komunist olmadım. teletabi izledim eşçinsel olmadım. bence önemli olan çocuğu bilinçlendirmek. ve iletişim bilimleri yüksek lisansı olan biri olarak söylüyorum. dediğin biçimde incelense en masum görünen çizgifilmden bile o kodlamalar çıkartılır. hiçbiri masum değil o açıdan.

ben Moana'yı incelemiştim onda bile olumsuz kodlamalar vardı. hepsinde var. 

bence çizgi filmi çok izletme izlediği zaman da yanında ol ve gerekli yerlerde gerekli bilinçlendirmeyi (nasihat verir gibi olmadan) yap.

benim karşı olduğum şey: 24 saat televizyon açık ev ve 24 saat televizyon kapalı ev ;) bizim evde günde ortalama yarım saat kadar çizgi film izleniyor kesin. normal televizyon da misafirlikteyken çok izliyoruz. evdeysek eğer günde 2 saat falan açıyoruz. bişey izlemek için

(1,570 puan) tarafından
Bizim zamanımızdaki ile bir değil bence, şu an özellikle ilkokul yaş grubu çocukların derdi cinsellik. "Benim tercihim, bana karışamazsın, kız/erkek gibi hissetmiyorum" bu söylemler bizde yoktu. Ben de senin gibi düşünüyorum aslında ama içeriğinin sıkıntılı olduğunu bile bile de izletmek istemiyorum. Bu konulardan bihaber olsun da istemiyorum çünkü okulda muhakkak maruz kalacak, duyacak akranlarından :(
Moana'da ne varmış bu arada merak ettim :) Kız cıbıl cıbıl geziyordu sağda solda o mu :D
(605 puan) tarafından
şuandaki çocukların sorunu sadece çizgi film değil ki zaten. internetin ta kendisi. her birinin elinde annelerinin telefonu ve o youtube tiktok hep açık. mesela sen hiç izletmiyor olabilirsin ama çocuğunu okula göndereceksin ve orada herşeyi öğrenecek.
servis hostesliği yapıyordum okul dönemimde ve 2. sınıf kız öğrenci bütün servise doğum sürecinin tüm detaylarını aktarmış. daha servise binmeden bahçede tek tek çocuklara anlatmış. servise bindiklerinde oyuncak bebek doğurmaya çalışırken yakaladım. ilgilerini dağıtıp durumu annesine söyledim ve kadın şok oldu. "nasıl olur ama benim kızım hiç bilmez ki" dedi.
demek istedğim sorun çizgi filmlerin çok ötesinde.
moanadaki sorun da açıklık değil. ben açıklık açısından değil daha çok bilinçaltı göndermeler açısından incelemiştim. özetle moanada da cinsiyetçi kodlar, şiddet içerikli kodlar ve popüler kültür kodları dibine kadar vardı.
(213 puan) tarafından
Merhaba size bir şey danisabilir miyim? Benim 25 aylık ve 3 aylık iki oğlum var. Doğum yaptığım surecte büyük oğluma çok TV izlettiler görümcem ve annem. Şimdi bende evde sıkılmasin TV izlemesin diye kreşe verdim yarım gün. Eve gelir gelmez bana video aç diye yoksunluk belirtileri gösteriyor. Yani yataktan kalkar kalkmaz TV istiyor yemek yerken istiyor falan. Biz televizyonu söktük telefonları dolaba koyuyoruz elimize almıyoruz. LEGO falan aldık. Nasıl bir iletisim kurarak zedelemeden TV ve telefondan uzak tutabiliriz?  Kendim ogretmenim egitimciyim ama anne olunca kendi başıma sürecek bir merhem bulamadim. Ne yaptıysam ne soylediysem yok. Ödül yöntemi denedik yok çare olmuyor. Baya bağımlılık belirtileri gösteriyor. Günde en fazla 10 dk izletiyoruz ama onu da bıraksın istiyorum çünkü daha çok küçük
(605 puan) tarafından
pedagog değilim ben de tavsiyemi ciddiye almayın ama ben olsaydım oyunları daha eğlenceli hale getirirdim. benim ikizlerim var evde yalnızken nadiren birlikte oyun kuruyorlar günde 15 dakika falan. haricinde hep birlikteyiz. mutfakta bir işim olduğunda ikisini yan yana tezgaha oturtup işimi öyle yapıyorum. yere koyduğumda yukarıyı göremedikleri için kucak istiyorlar o yüzden tezgaha oturtup gözümü onlardan ayırmadan tuta tuta işimi yapıyorum.  ev süpüreceğim zaman süpürgeyle oynuyorlar. en zoru vileda çünkü suyla oynamak istiyorlar o yüzden yalnızken vileda yapmıyorum. çamaşır işim varsa odamdaki kitaplığı döküyorlar. ben kitaplığı toplarken onlar gardrobumu dağıtıyor. garip bi kısır döngü içinde yaşıyoruz. anlayacağın biz evin içinde sürekli bir arada iş yapıyoruz. genelde de evim dağınık ya da pis oluyor o yüzden. televizyon izletmiyorum derken ciddiydim ama her an çocukla ilgilenerek ancak yapabiliyorum bunu. yorulunca yere yatıyorum üstüme çıkıyorlar falan.
sen de bence bağımlılık halinden ancak 24 saat ilgilenerek kurtulabilirsin ama bunu 3 aylık bebek ve 2 yaş çocukla senkronize nasıl yaparsın bilmiyorum. benim de 2 çocuk var ama aynı yaştalar o yüzden senin durumun nasıl yönetilir bilmiyorum
(213 puan) tarafından
Bende sizin gibi yaptığım tüm işlere onu dahil ediyorum. Örneğin kardeşini banyo yaptırırken su döküyor, altını değiştirirken bez getiriyor, çamaşır aşarken bana mandal veriyor falan ama diğerini emzirirken başlıyor video istiyorum demeye. Yani 24 saat ilgi mümkün olmuyor çünkü diğeri de küçük ve kolik çok ağlıyor. O yüzden kreşe verdim yaşıtları var diye yarım gün eğlenir en azından
(1,570 puan) tarafından
TRT çocuk kitap diye bir uygulama var, orada sesli kitap dinliyor ve kitabın görsellerine bakıyor. Kriz anlarında belki onunla bastırabilirsiniz ama bağımlılık söz konusuysa bence uzmandan destek alın. Oyun terapisiyle falan sakinleştiriyorlar.
(605 puan) tarafından
belki bi  pedagog görüşü alabilirsiniz. bir yolu vardır belki. ya da ara sıra izlese bişey olmaz belki. bilemedim ki. ben iletişimsel kısmını akademik olarak biliyorum ama psikoloji kısmını bilemiyorum.
dediğin gibi biri küçük olunca ayarı tutturmak zor bence
(1,684 puan) tarafından
Nasihat verir gibi olmadan derken canim ? . Nasihat vermek dogru deyilmi diyorsun yabi....
Bu arada bana onerin olmustu yaa k validen yedirsin sen yedirme diye , gercekden bu tontem ise yaramaya basladi cokk tesekuurler cok opuyorum seni :)
(1,684 puan) tarafından
Vay caninaaa kiz m.k sen ne kadar guzel cozuyirsyn oyle kodlari. Birkac yontem bizimlede paylasirmisin senin gibi insanlara her zaman rastlamiyoruz bu kodlamalari nasl anliyosun
(1,684 puan) tarafından
Bide bilgilendirick instavram hesabin falan varsa takip etmek isterdjm
(605 puan) tarafından
yanlış anlamayın bilirkişi falan değilim bilmişlik de taslamak istemem başta da belirttim psikolog değilim sadece aldığım eğitim kadarını kendimce yorumluyorum. nasihatı kendim sevmem bence çocuğum da sevmez hani şu dedelerimizin ciddi ciddi oturtup konuşma tarzı vardır ya ondan bahsetmek istemiştim. can sıkıcı bence. ben olsam dinlemezdim ki çocukkken dinlemiyordum da.  
zzzzz: okulda öğrendiğim, kitaplardan okuduğum kadarıyla bilimsel çözümleme yapmaya çalışmıştım ödev olarak. o konuda makale yazmadım ama yazacak olsursam derin çözümlemelerimi seninle paylaşırım :) instagram hesabım da canlı bir hesap değil
(1,684 puan) tarafından
Hagahahahha, aslinda haklisin canim. Nasihat dinleme yabi aslinda nasihatda iki turlu, biri el alem ne der gibi biseyleri bilinc altina sucluluk duygusuyla bilincaltinzia isler tarzda anlatimlar , biride var dunya gorusu , bakis bucagi genis bir nasihat.

Anladim canim.. ama olsaydi cok bilgilendirici bir insan olurdun )))
(605 puan) tarafından
hıı kendim çok biliyorum ya sizi bilgilendireyim :)) daha dünkü anneyim tecrübem 1 buçuk yıllık. hala yaptığım hatalara ah vah deme aşamasındayım. bide instagramdan bilmişlik yaparsam Allah çarpar
(1,684 puan) tarafından
Sjjsjsjsjsjssjnsjajs :D

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 308 göst.
18 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Meryemustafa (671 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 102 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Yasmin6547 (2,074 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 183 göst.
27 Kasım 2024 Aile kategorisinde Katibe Anne (64 puan) tarafından soruldu