0 oy
172 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (11,040 puan) tarafından
sayısını tam bilmediğim çeyrek ve gram altınım var. öyle aman aman bir şey değil. 20-25 tane falandır toplamı. kızımın da bunun yarısı kadar var. 

bunlar elimizde yokmuş gibi davranıyoruz, birine altın takmamız gerekiyorsa ordan vermiyoruz. çok çok sıkışırsak o zaman harcayalım diyoruz. 

gelelim konuya, ajda ajda ajda. malum moda ve güzel:) bunları ajdaya çevirsem kayıp olmaz değil mi? hiç altın sevmeyen ben, altın da takmak istiyorum ilginö bir şekilde :) kızımınkileri ayrı kendiminkileri ayrı değerlendirmek istiyorum, mantıklı mıdır? 

7 Cevaplar

+1 oy
(3,736 puan) tarafından
İçinizde neden kalsın tabii yapıp takın. Yarınımızın garantisi yok yaşamak istediğiniz gibi yaşayın, bir daha gelmeyeceksiniz bu dünyaya. 
(11,040 puan) tarafından
valla alacağım galiba/)
-Reklam-
0 oy
(6,732 puan) tarafından
Çeyrek ve gramları alış fiyatindan bileziği de satış fiyatından veriyorlar bana 8 çeyreğe 22 ayar değer kaybetmicek bilezikler gösterdiydi kuyumcu 
(11,040 puan) tarafından
iyiymiş valla bir gideyim bende
(6,732 puan) tarafından
Bileziği alırken işçilik olmasın ona dikkat et çünkü o pahalı satarken de pek işçiliğe bakmıyorlar onda zararın olabilir sen yatırımlık işçiliksiz olsun de
0 oy
tarafından
Pek bişey değil dediğine bak hahhshs .d 

Canım şimdi altını alıyorsun ya mesela 5 liraya aldın 4.5 liraya bozduruyosun. Bilezige çevirirken de böyle hesaplarlar. Hani 50kurus zarar.

İkinci de bilezikte işçilik alırlar yaklaşık 1 gram altına yakın ücret. Bu da ikinci zarar.

Mesela 7 çeyreğini verdin 1.75 Gr filan geliyor 12 gram bilezik almıyosun 11 Gr kadar aliyosun 
tarafından
Ben o yüzden artık altın almicam dolar yapıcam onda bozmada zarara girmiyosun. Dolar biriktirip sonra bozdurup ajdaya cevircem. Ama alt yorumda gördüm ajdada işçilik alınmıyor mu acaba
(1,455 puan) tarafından
Alınmıyor deniyor ama alınıyor biz de aldık kırılmıyor diye ama satalım dedik çok alt fiyat verdi bayağı zarar vazgeçtik
tarafından
Evet satarken hep zarar. Kullanımlık istiyosan bilezik mantıklı.
(11,040 puan) tarafından
canım, benimkiler düğünden kalma:) bilezikler borca gitti hep bunlar kaldı :) hepsi çeyrek de değil gram hatta yarım gram var:) sağolasın bilgi için.
dolar bana da mantıklı geliyor, şimdi dolar almaya çalılıyorum bende
0 oy
(6,350 puan) tarafından
Gramları çoğu kuyumcu al sat yapmadan alıyor ama çeyrekte zararın olur bozdurup tekrar gram fiyatına sana satarlar ama uzun vade elinde tutacaksan o zarar zaten 10 20 güne kapanır ajdada işçilikte yok ben olsam alırdım 
(11,040 puan) tarafından
yok takarım, bozdurma niyetim yok kaza bela olmadıktan sonra
0 oy
(1,455 puan) tarafından
Orda kalacaksa senin ise yap gitsin benimde iki Ajda var çok seviyorum ama kırılmıyor diye aldık sıfır işçilik ama çok zarar ettirdi satacaktik vazgeçtik zor zarar oluyor diye çeyrekten zarar etmezsin en azından kizininki kalsın bence 
(11,040 puan) tarafından
ajda alınca mı zarar oldu anlamadım
(1,455 puan) tarafından
Evet Ajda
0 oy
(15,281 puan) tarafından
Gayet mantıklı Ajda al bence canim. Zaten bozdurmak istemiyorsun zararda etmiş olmazsın. Hemen al sat yapıyor olsan biraz zararın olurdu ama uzun vadede zarar ettirmez. Ben grami çeyreği falan saklamaktan zorlaniyorum. Bilezik daha kolay geliyor. Tak koluna dursun. 
(11,040 puan) tarafından
bende evde dursun istemedim, kayınbabamda o yüzden o güzel saklıyor. ama işte bilezik takma zamanım gelmiş herhalde:)
0 oy
(1,439 puan) tarafından
Ajda ztn çeyrek fiyatiydi çeyrek olarak köşede duracağına koluna tak daha iyi ztn deprem kapıda 
(11,040 puan) tarafından
o da doğru, eşimin babaannesinin evi yıkıldı, gittş altınlar.
bina yıkılırken yan binanın balkonu da göçtü. bir kadın da balkona erzak dolabı yapmış ve altınları onun içine koymuş. burda kimsenin aklına gelmez diye. evi sağlamdı ama balkon gittiğinden altını da gitmişti onları arıyordu
(1,439 puan) tarafından
İşte o yüzden ajda daha mantıklı kötü olmuş ya bulurlar inşallah
(11,040 puan) tarafından
zor valla giden gitti kasa vardı daha yeni kardeşler bir araya geldi içinden 40 euro çıkmış sadece bi de pasaport ama içindeki para ve altını herkes biliyordu
(11,040 puan) tarafından
o kadın ise bulamamıştır daha deprem günü yağma başlamıştı maalesef
(1,439 puan) tarafından
Ahh bee :((

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 178 göst.
6 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Kuzey19 (416 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 36 göst.
6 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Kuzey19 (416 puan) tarafından soruldu
0 oy