+1 oy
266 göst.
Aile kategorisinde (3,823 puan) tarafından
Kizlar sizler kahveyi nasil yapiyorsunuz bir bu bacınıza anlatin yaa..kahve postlari goruyorum bu kadar nasıl seviyorsunuz bu kadar kahveyi.benmi yalniş yapiyorum anlamadim gitti..

19 Cevaplar

0 oy
(3,823 puan) tarafından

En İyi Cevap
Kizlar ben Azerbaycanliyim hic bir fikrim yok yumsak kahve agir kahve falan 
(11,137 puan) tarafından
Kuruyemişçilerden kahve çektir. Bi fincan kahveye bir tatlı kaşığı koy. Ortaysa bir kaşık şeker şekerliyse iki kaşık şeker kat
(3,823 puan) tarafından
Deniycem canim teşekkür ederim ♥️
(11,137 puan) tarafından
Cezvede yapıyorsan eğer başta karıştır ocağa aldığın an karıştırmayı bırak canım afiyet olsun :)
-Reklam-
0 oy
(3,848 puan) tarafından

Biz sevmiyoruz, bizim kahve kültürümüz yok. Çaycıyız biz :D

(3,823 puan) tarafından
Sende Azerbaycanlisan?
(3,848 puan) tarafından
Yok Tokat'lıyım ben ☺️
0 oy
(11,137 puan) tarafından

Günde 3 kez içen ben :) ikinciyi yudumluyorum üçüncü akşama. Makine yapiyi Müge aplam:D

0 oy
(1,551 puan) tarafından

Kuzu makinen var mı? Ben yumuşak içim seviyorum Türk kahvesini onu bulmakta zor oluyor ya :( Mehmet efendiy çok seven var ben içemiyorum acı geliyor 

(11,137 puan) tarafından
Yanlız değilmişim herkes bayılıyor ama bana çok sert acı geliyor
(3,823 puan) tarafından
Ben Azerbaycanliyim.canim..senin dediğin mehmet isimli turk kahvesinden denedim ben onu hic sevemedim aciydi cok..
0 oy
(18,550 puan) tarafından
1 fincan için

1 tatlı kaşığı kahve

Koy bı kez karıştır sonra ocağa al bı daha karıştırma kaynamaya başlayınca köpük al ve dök fincana 

Şekerli içenler için 2 küp şeker 
(3,823 puan) tarafından
Kahvenin ismi hangisi jakobs falan oluyormu..birde acı sevmeyen biriyim varmi oyle bir kahve
(18,550 puan) tarafından
Hepsi acı
Şeker koyup tatlandircan kuzum

Mehmet efendi alırız biz yada taze öğütup aliriz
(3,823 puan) tarafından
Anladim canim
0 oy
(2,989 puan) tarafından
Kahve arada içerim ama benım kırmızı çizgim ÇAY ☺ çaysız hayat düşünemiyorum
(3,823 puan) tarafından
Bende bende
(2,989 puan) tarafından
Ramazan ayında açlık benı sarsmaz ama çayyysızlık başımı acayip agrıtır çay içince dünya varmış derim☺
0 oy
(2,917 puan) tarafından

Çay candır <3 kahveci değilem

(3,823 puan) tarafından
Bende cay ciiyom cok ..burda kahve sevenler goruyorum bende istiyom kahveyi sevmek:)
(2,917 puan) tarafından
Zorla sevilmezki kız o içten gelecek :))
0 oy
(2,669 puan) tarafından
Ben çay seviyorum valla 

Kahve içmeyeli kac ay oldu bilmiyorum
0 oy
(13,234 puan) tarafından

Valla bizde kahveci yok bi paket alıyorum bayatliyor o derece  :)

(3,823 puan) tarafından
Kız bundan 2 sene once türk kahvesi gördüm marketde ..heves edip aldim..1 kasik kullandim..ben evlendim de hala evde duruyordu annem atmiş en son
(13,234 puan) tarafından
Hay maşallah  :D
Ben soğuk kahveye döndüm o hoşuma gitti Ben genel olarak sıcak içecek insanı değilim  :))
0 oy
(3,050 puan) tarafından
Dibek kahvesi içiyoruz eşimle sadece. Türk kahvesi bize acı geliyor 
0 oy
(6,473 puan) tarafından
1 çay bardağı suya tam dolu 1 tatlı kaşığı ve yarım tatlı kaşığı ekleyip kaynatıyorum bu kadar kaşı gözü yok kuzum orta yada çift kavrulmuş alırım çekme kahve 
0 oy
tarafından

Kahvenin çok türünü bilirim yaparım ama ben çay kadınıyım :angel: çay samimiyettir 

0 oy
(74 puan) tarafından
Azerbaycan dan gelen çok akrabalarım var onlara yapardım her zaman çok severlerdi şimdi evlerinde kendileride yapar çok severler alışmak lazım 
0 oy
(16,852 puan) tarafından
Ben Türk kahvesi ile dibek kahvesini karıştırarak yapıyorum acı da olmuyor 
0 oy
(1,709 puan) tarafından

Ben normalde çayciyim kahveyi canım istedikçe içiyorum ve baş ağrım olduğu zaman hemen kesiyor yorgunluğumu falan da alıyor şuan içiyorum temizlik bitti içeyim yemek yapicam 

Ben bı tatlı kaşığı öğütülmüş kahve 

Bir tatlı kaşığı şeker karıştırıyorum iyice sonra kısık ateşe koyuyorum kaynayınca fincana hiç karıştırmana gerek yok pişerken

image

(3,823 puan) tarafından
Afiyet olsun canım
0 oy
(2,734 puan) tarafından
En sevdiğimdir kahve duble fincanım var 2 kahve bardağı alıyor genelde onunla içiyorum onun haricinde kahvenin tadını alamıyorum. 3 bardak içiyorum. Bazen komşuya gittiğimde filan küçük fincan içiyorum mecburiyetten. İçtiğim bardak 2 fincana tekabül ettiği için 2 şeker kaşığı kahve 2 şeker kaşığı şeker koyuyorum bir bardakta su koyup iyice karıştırıyorum. Ocağa koyuyorum biraz köpürmeye başladığında ilk üzerindeki köpükleri alıyorum sonra tekrar kaynatıyorum taşıcak kıvama geldiğinde fincana boşaltıyorum tamamen. Makine kahvesini hiç sevmiyorum. O yüzden makine almadım hiç.
0 oy
(66 puan) tarafından

Biz günde üç kez demlik demlik çay yaparız kahve ayda yılda bir içeriz o yüzden hiç bir fikrim yok :D

0 oy
(2,989 puan) tarafından
Anam babamla rutinimizdi oglw 3 gibi bi kahve pisrrdi oyle 
0 oy
(167 puan) tarafından
Canım cezvede yapamam dersen bu elektrikli kahve cezvesi var sinbo marka var bende mesela ben onunla yapıyorum bol köpüklü oluyor. Her fincana birer tatlı kaşığı kahve koymalısın. Orta şekerli 1 tatlı kaşığı, çok şekerli seversen de 2 tatlı kaşığı koyarsın. Afiyet olsun :) Azerbaycan'a selamlar ❤️

İlgili sorular

+2 oy
58 cevap 503 göst.
+1 oy
21 cevap 455 göst.
+1 oy
52 cevap 956 göst.
+1 oy
25 cevap 313 göst.

404,768 soru

12,124,862 cevap

36,483 kullanıcı