0 oy
62 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (2,451 puan) tarafından

Kızlar döküm tencere de et sote yapmak istiyorum ama bir kere yaptım çok zor pişti saatlerce sıcak su ekledim

Dana eti bu arada 

Nasıl yumuşak olur ? Eşim ufacık çiğnemeyi istemiyor hamur olucak resmen:getlost:

9 Cevaplar

0 oy
önce (12,491 puan) tarafından
Önce tencereyi kızdırıp daha sonra eti eklemelisin kendi sulanip suyunu çekecek ondan sonra sıcak su ekle tuz ekleme pişerken 
önce (12,491 puan) tarafından
Eti bi gun önceden yağda Marine et canım. Ben ugrasmamak adına dudukluye atıyorum  :)
önce (2,451 puan) tarafından
Düdüklüye nasıl atıyorsun direk atıp su döküp mü kapatıyorsun
Yoksa yine aynı kavurup suyunu salıp öyle mi su ekliyorsun
önce (12,491 puan) tarafından
Eğer et sote gibi yapacaksam önceden suyunu salıp cektiriyorum az su ekliyorum canım sonra da tereyağı ve sıvı yağla soteliyorum sebzelerle.
Ama yemeğe kullanacaksam direk atıyorum
önce (2,451 puan) tarafından
Teşekkürler canım ❤️ böyle yaptım bugun. Düdüklüde yarım saat pişirdim sonra açıp sıvıyağ ve tereyağı koydum soğan biber domates salca ekledim şimdi birazda sıcak su koydum baharat attım pişiyor :)
önce (12,491 puan) tarafından
Ellerine sağlık canım :)
-Reklam-
0 oy
önce (9,543 puan) tarafından
az az sı ekliyorum çekince bir daha 2-3 sefer böyle yapıyorum ondan sonra yumuşak oluyor 
0 oy
önce (4,082 puan) tarafından
Önce düdüklüde en kısık ateşte bir yarım saat kırk dakika pişiririm canm sonra suyunu suzer tavaya alırım yağını tuzunu karabiberini eklerim lokum gibi olur ama ağzı kapalı pişirmeye dikkat et 
0 oy
önce (3,939 puan) tarafından
Tencereyi iyice kizdiriyorum etimi atıyorum tencereye o suyunu salıyor suyunu çekince de üstüne bir şişe sade soda ekliyorum sonra da pamuk gibi oluyor
0 oy
önce (4,496 puan) tarafından
Ben önce duduklude hasliyorum sonra tereyag eritiyorum ya da sivi yag koyuyorum eti tencereye aliyorum uzerine de bir bardak hasladigim suyu koyuyorum kimyon karabiber tuz ekliyorum yumusacik oluyor 
0 oy
önce (3,540 puan) tarafından
Ocakta et suyunu salıp çekene kadar en kısık ateşte ve kapağını kapalı tutmalisin suyunu çekince soğanları ekle soğanın hafif rengi dönünce biberleri kendi suları ile iyice pişsin salca ekliyorsan bu aşamada koy.EMax derece suları kendi çekene kadar kapağı kapalı tut sonra domatesleri ekle karıştır kapağını kapat iyice pissin (ben domatesi bol koyarım su eklemem en azından yaz mevsimi ) kışın sicak su eklediğim olur.Alti kısikta yine yavaş yavaş pissin yumuşacık olur.Dokumde isi çok yükseliyor orta ateşte suyunu hemen salıp kendi suyu ile pişmeden suyu çekilir ondan tavsiyem en kisikta yavaş yapman.Bende yumuşak severim.
önce (3,540 puan) tarafından
Ben 2 dis sarımsakları eklerim domates ekleme aşamasında herkes koymaz ,deneyebilirsin.
Piştikten sonra kekik tuz biber eklerim pisme aşamasında eklemem ,tuz eti sertlestirir kekik karartır erken koyarsan
0 oy
önce (13,268 puan) tarafından
Ben önce düdüklü de etleri haşlayıp daha sonra tava da kavuruyorum
0 oy
önce (17,242 puan) tarafından
Valla ben düdüklü kullanırım cnm hiç riske atmiom
0 oy
önce (272 puan) tarafından
Ben duduklude biraz pişirip öyle tencereye alıyorum 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 24 göst.
0 oy
8 cevap 133 göst.
22 Eylül 2024 Aile kategorisinde Umutsuz_33 (523 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 68 göst.
20 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Esma& (8,029 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 28 göst.

397,583 soru

11,891,228 cevap

36,009 kullanıcı

...