0 oy
226 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,602 puan) tarafından
Bugün verdiklerim yarım yemek kaşığı bal bir yemek kaşığı kaymak

Bir muz

Yarım kase mercimek çorba

Yarım kase yoğurt 

İki armut

Azıcık da maden suyu :D

Az mı ya da besleyici olmaz mı nasıl sizce . 12 aylık bebeğim 

11 Cevaplar

+1 oy
(22 puan) tarafından
Kesinlikle yetersiz, eksik.. 

Bu çocuğa hiç ana öğün yedirmiyor musunuz ? Hani nerede kahvaltı ? Hani nerede yemek ? Ay içime dokundu okuyunca.. 
-Reklam-
+1 oy
(1,064 puan) tarafından

Maden suyu kısmında gülmene anlam veremedım ıyı bırsey yaptıgını düşünüyorsun belki yada gayet ıyı yediğini falan ama hayır asla yeterli değil bu beslenme degıl kı atıştırmalık

10 aylık bebeğimıj yedıklerınden örnek vereyim
Sabah kahvaltısı 
Yumurta türevlerı,patates türevleri,menemen değişiyor
Domates salatalık vs
Peynır 
Zeytın 
Ekmek yada poğaça vs değişiyor

Öglen 
Mücver 
Makarna
Çorba 
Pankek keyfıne göre ne yaparsam evde ıkımız olduğumuz ıcın tek cesıt bırsey yaparım yanına mutlaka yoğurt yer

Akşam
Bız ne yıyorsak tam menü çorba salata ana yemek pilav vs herşeyden oda yer 

Ek olarak ara o günlerde muz elma armut seftalı vs verırım yada kendı yaptıgım kurabıyelerden tırtıklar muhallebı yaparım arada şekeri çok az tutarak 
Yemeklerın yanında ev yapımı meyve suyu , ayran verıyorum

(2,602 puan) tarafından
Maden suyunu babası kendisi içerken bebeğime de veriyor. Ben vermiyorum zararlı olmaz mı dedim ama yok olmaz diyor
+1 oy
(13,384 puan) tarafından
Bol şeker. Meyveden şeker balda şeker... meyve günde bir porsiyon ara öğün. Sabah yumurta peynir avokado ceviz vs. Öğlen çorba. Akşam kendi avuç içi kadar protein haşlanmış sebze destekli. Bilemedim,ben böyle vermiyordum şimdi doğacak olan da muhtemelen yukarıda yazdığım gibi beslenecek. Çocuğa çok şekerli tüketim yaptırırsanız normal gıdadan uzaklaşır.
+1 oy
tarafından
Yoğurdu ben ara öğün niyetine veriyorum 13 aylık şimdi kahvaltı hazırlıyorum. Yumurta yemezdi sadece onuda burda tavsiye üzerine yumurtalı ekmek yaptım zeytin peynir avakado salatası biraz da domates 

Öğlen olunca çorba veririm yanına yoğurt veya salata hangisi olursa 

Akşam fasulyeden tut pilava kadar yer biz ne yersek onu yer böyle beslenemez ki bebeğin haftanın 3 günü balık veriyorum bu çok yetersiz bebek için 
(2,602 puan) tarafından
Olgun avokadoyu nasıl veriyorsunuz minik minik doğrayıp mı
tarafından
Evet doğruyorum marul maydanoz ne varsa koyuyorum püresini yemiyor artık
(299 puan) tarafından
Bebegine salata ve domatesi nasil veriyorsun canım.eziyo musun yoksa kucuk kucik mu veriyosun
tarafından
Küçük küçük veriyorum canım 4 dişi var hiç öyle ezip vermedim maşallah domatesi ikiye bölüyorum kendi yiyor yani ilk zamanlar boğulur diye tadımlari eşim evdeyken yapardım çok korkardım o direk verirdi ekmek falan hep kendi yer eşim eline tutuştururdu alıştı yani
+1 oy
(13,531 puan) tarafından
kahvaltı yapmalı bebeğin. bal için erken. çorba evet içsin ama yemel yemeli. yarım kase miktari yeterli
+1 oy
(5,452 puan) tarafından
şuan bebeğine  bal verme 2 yasina  kadar cnm bide kahvaltıda  peynir  zeytin salatalık  yumurta ver öğle yapmış  olduğum yemeklerden ver et tavuk filan sonra meyvesini ver sonra  akşam muhalebi tarzı birseyler yapıp ver
(2,602 puan) tarafından
Muhallebi tarifiniz var mı
(5,452 puan) tarafından
pirinç  unu ile 3 bebek bisküvisi  karıştırıp  veriyorum  cnm bazen içine muzda katiriyorum
+1 oy
(4,443 puan) tarafından
Ogun degil ki bunlar. Sabah yumurtali kahvalti yapmali, peyniri zeytini salataligi vs olan. Ara ogun bir yogurt veya meyve olabilir sonra oglen yemegi corba olabilir mesela, yine bi ara ogun aksamda normal yemek olmali. Sulu yemek yanina makarna pilav vs olabilir. Ara ogunlerde de birinde yogurt birinde meyve olmali. Sen cok fazla meyve veriyosun, fazlasi herseyin zarar... 1 yas bebek artik normal yemege baslamali evdekiler nasil yiyorsa o sekil. Seninki ne yazik ki cokta besleyici degil hatta eksik bana gore.
(2,602 puan) tarafından
Yumurta yemiyor yine ara ara tattiriyorum ama hâlâ yemiyor . Peynir evde yaptım yiyor dün vermemiştim bugün vereyim
(4,443 puan) tarafından
Yumurtayi direk yemiyosa krep yap pankek yap yedir. Hasla omlet yap vs tek usul sunma.
+1 oy
(4,549 puan) tarafından
Çok dengesiz bir beslenme şekli bu. Kahvaltıda peynir, salatalık, yumurta vs vermelisin artık. He yemiyorsa da bunları omlet şekline dönüştür ya da pankek yap peynirli vs. Sebze ve et ürünü hiç yok zaten. Belirli ana öğünler aralarda da ara öğün şeklinde meyve yoğurt vs verebilirsin. İlla tabak tabak yemesi gerekmiyor ama az da olsa bunları yemeli günlük.
(2,602 puan) tarafından
Et yemiyor kıyma yemiyor. Tavuk zaten vermiyorum gerçek tavuk alana kadar . Daha dikkat edeceğim. Her verdiğimi de yemiyor maalesef
(4,549 puan) tarafından
Her verdiğini yemediğine şüphem yok, benim oğlum hala çook seçici. Ama sebzeleri çorba şeklinde verebilirsin günlük ihtiyacını alır, sabahları peynirli omlet yapabilirsin yanına salatalık verirsin, kıymalı sebze yemekleri yap öyle sevmiyorsa köfte ya da balık köftesi yapabilirsin belki köfte olarak sever.
0 oy
(1,217 puan) tarafından
Bal henuz o yaşta yasak,ayrica bu bir beslenme değil atistirmalik bir beslenme tarzi.Yemiyor mu ondan mi bu sekilde.
(2,602 puan) tarafından
1 yaşından sonra bal serbest değil mi
0 oy
tarafından
12 aylık bir bebek sabah kahvaltı yapmalı yumurta olsun peyniri meyvesi ne hazırlanıyorsa .

Öğle uykusundan sonra çorba olur muhallebi olur meyvesi olur akşam yemeği de olmalı işte köftesi çorbası tavuğu eti neyse bu beslenmek değil ki zaten 
tarafından
Şimdi bir şey diyeceğim ama alınma lütfen zaten bebeğin beslenmiyor ki ?
Ne gibi zararı varmış ben bilmiyorum oğluma pekmezli hurmalı kuruyemişleri rendelerdim meyveli muhalleebiler yapardım bebek irmiği ile bilemiyorum doktorumuz bize tarifler vermişti bir bebek kitabından onun içinde de vardı gayet sağlıklı kilosu boyu posu gelişimi şükürler olsun
(2,602 puan) tarafından
Ben geçen hafta sağlık ocağına gittim boyu da kilosu da iyi dedi. Zayıf bebek sağlıksız bebek de değil ayrıca. Ama kilolu olmasını hiç istemem. Fakat daha dikkat edeceğim yedirdiklerime ama irmiktir ekmektir toz şeker makarna poğaca vs yazmışlar dikkat ediyorum vermek istemiyorum. Ne kadar geç tanışsa o kadar iyi
tarafından
Beyaz un vs ekmek zaten verme ama bebek makarnaları doğal bebek irmikleri satılıyor onlardan alabilirsin doğal bebek pankek unları satılıyor kırmızı pancarlı vs araştırmanı öneririm
(2,602 puan) tarafından
Bebek makarnasi undan yapılmıyor mu
tarafından
Un da buğdaydan yapılmıyor mu ? Onlar siyez unu kullanıyorlar normal değil araştırınca anlarsın ya da böyle beslemeye devam et kardeşim tavsiye istemişsin veriyoruz
0 oy
tarafından
Butun gun icinde bunlari mi yedi 
tarafından
Kiz sen sakami yapiyosun ogunler nerde hani yumurtasi peyniri zeytini aksam yemegi oglen yemegi nerde corbayla karin mi doyar bacim benim oglan o yastayken dunyayi yiyomus masaallah
(2,602 puan) tarafından
Ama yazmadım sütümü de içiyor
tarafından
Kiz sacmalama o sayilmaz zaten :)
(2,602 puan) tarafından
Neden sayilmasin ki hiçbir besin anne sütünün yerini tutamaz
tarafından
Cocuk 1 yasina gelmis artik ana beslenme kaynagi gidadir anne sutu degil 2 yasina kadar emzirmis buri olarak soyluyorum yasini doldurmus bi cocugun 3 ana ogunu 2 ara ogunu olmasi lazim emzirme sayisi sinirsiz haldeyken hemde

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 66 göst.
0 oy
5 cevap 89 göst.
7 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Prenseees Annesi (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 71 göst.
6 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Lokumcum (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 83 göst.
30 Mart 2022 Diğer kategorisinde Umutlu1 (251 puan) tarafından soruldu

411,364 soru

12,382,858 cevap

43,334 kullanıcı

Kategoriler

...