0 oy
59 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından
Benim bağkurum 10.07.2024 de başladı. 27.07.2024 de doğum yaptım. Doğum parası ve süt parası varmış sanırım bilmiyorum nasıl olduğunu ilk doğumum. Doğum parası alabilir miyim başvuru falan mı yapmak gerekiyor nasıl oluyor bilen birileri yardım edebilir mi lütfen? 

1 cevap

0 oy
(1,970 puan) tarafından
Hastane doğum belgesi veriyor kimlik fotokopisi ile bana götür kaymakamlığa ver demişti bir ay sonra 300 TL doğum parası almıştım 

Asi parası sağlık ocağı verilen kağıt var yazılı kaşeli onuda aynı veriyorsun 2 ayda bir para çıkıyor kızımda 100 tl aliyordum 

Bu arada bazı bölgeler sosyal hizmetlere götürüp verin diyor 4 yıl önce bana kaymakamlığa götür demişlerdi 
tarafından
Aşı parasi nasıl oluyor ki iki çocuğum var hiç duymamıştım:)
(1,970 puan) tarafından
Söyle diyim bazı bölgeler şehirler yani vermiyor İstanbul gibi yerler siz nerde yasiyorsaniz ona göre bakın yinede verip vermediğini öğrenin

Bide sigortanız yoksa alırsınız varsa almazsınız ben aldım sigorta girişi eşim yapınca iptal edildi

İki çocuk olup almadiysaniz siz gebeykende almamişsinkzdir şimdi)))

Sağlık ocaklarında yapılan aşklarda kağıt isteyin aşı parası için diyin pnlar çocuğun ismini yazıp kaşe vurup veriyor sizlerde artık kaymakamlik bakıyorsa kendi kimliginizle gidip aşı yardım başvurusu yapcam deyin kagitlari verin kaydı yapıyorlar e devlete de gözüküyor 2/3 ayda paranız yatıyor dedigim gibi e devlete miktarı bile yazıyor sosyal yardım bilgileri sorgulama kısmında

Bu arada kaymakamlık almazsa bile sosyal yardimlaşma alıyor kağıt alırken hemşireye sorun şuan zam gelmiş çocuk başı 200 veriyorlar sanırım yengem kız çocuğu 200 alıyor erkek bilemiyorum
(1,970 puan) tarafından
144 sosyal yardimlaşmayi arayıp net bilgide alabilirsiniz

Gebelik doğum aşı parası gibi çocuk okula başlayınca da okul parası diye alirsinjz
tarafından
Yok sadece doğum parası aldım ben hiç aşı parası veya gebelikte de bilgim olmadığı için basvurmadim şimdi çocuğum yeni okula başladı nereye 144 u mu aramalıyız sigortam yok şuan benim
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 89 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Miraysu (2,946 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 141 göst.
0 oy
3 cevap 56 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Yawhehw (161 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 113 göst.